Tocanita de pipote

de ancutaCH in Pui, 7 Aug 2012 | 11337 vizualizari

 

O mancarica usoara si foarte sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de pipote de pui/curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • rosii-chery
  • ulei de masline
  • rosii in bulion (poate sa fie si doar bulion)
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se adauga ceapa tocata. Cand aceasta s-a ”aurit” se adauga la calit morcovul taiat felii, pipotele si rosiile chery taiate in jumatati. Se stinge cu un pic de zeama de supa sau apa. Cand s-au inmuiat rosiile se adauga 2-3 linguri de rosii in bulion sau doar bulion, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute la fiert.

La final se adauga patrunjel tocat si masa-i gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta!

2

Cu pipote de curcan este mult mai consistenta si chiar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote cu ceapa