Tort de mere si crema de zahar ars

de ancutaCH in Torturi, 4 Iun 2012 | 12957 vizualizari

 

Este un tort pentru pofticiosii indragostiti de CREMA DE ZAHAR ARS...eu de obicei o fac si cu mere pentru ca nu prea ma dau in vant dupa crema de zahar ars...si asa e combinatia perfecta pentru dulce si racoritor....dar cine e certat cu merele poate sa sara din pasul unul cu merele dar sa pastreze caramelul....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: ·
  • 8 - 10 mere
  • · 1 litru lapte dulce
  • · oua: 6 pt crema +6 pt pandispan
  • · zahar: 6 linguri (pt. crema) + 6 linguri (pt pandispan) +7 linguri pt caramel
  • · 6 linguri de faina pt pandispan
  • · esente de vanilie, rom
  • · coaja de portocala
  • · 50g unt
  • · frisca lichida si fructe pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema de zahar ars:

PASUL 1- se pregatesc si se coc merele

Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte  si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu scobitura in sus, in care se pun cubulete de unt. Se presara peste mere cate o lingura de zahar si se da la cuptor pt circa 20 min (150-200C), pana cand sunt merele coapte.

PASUL 2- se pregateste crema de zahar ars

Se mixeaza galbenusurile (6) cu 6 linguri de zahar; cand zaharul e aproape topit se poate adauga treptat si laptele, esentele si albusurile batute spuma. Se toarna in tava peste merele coapte si se mai da la cuptor pt  cam 30-35min.

PASUL 3- pregatire pandispan

Se prepara un aluat din 6 albusuri batute spuma, in care se incorporeaza treptat galbenusurile, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina. Se adauga esente si mirodenii (coaja de lamaie/portocala) si se toarna in tava peste crema de zahar ars cand aceasta este bine coapta. Se mai da la cuptor inca 20-25 minute pana se coace si pandispanul.

PASUL 4 - asamblare tort

Dupa ce se raceste bine , se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca cu frisca.

Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu l-am ornat cu fructe de sezon -capsuni si cirese.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tava mai inalta atunci taiati merele in sferturi sau chiar in felii mai grosute, peste care puneti pe alocuri cubulete de unt si presarti cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir