Prajitura Usoara

de ancutaCH in Prajituri, 4 Iun 2012 | 18452 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor si rapid de facut. In plus este foarte delicioasa datorita siropului din abundenta dar si al glazurii. Reteta o am de la prietena mea Mirela si nu stiu de unde o are, dar de cand am facut-o prima data m-am indragostit de ea!
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 2 pliculete amoniu pt prajituri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • margarina pt uns tava

Ingrediente pentru sirop si glazura:

  • apa: 2 cani si 3 linguri
  • zahar : 1 cana + 4linguri si 7 linguri
  • cacao: 1 lingura si 2 linguri
  • 50g unt
  • 2 esente de rom
  • 1 zahar vanilat
  • nuca macinata si/sau nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Usoara:

Pregatire Blat:

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie.

Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu margarina.Se da in cuptorul preincalzit (150C) pt 20 min.

Se pregateste siropul: se pun la fiert 1cana+4linguri de zahar in 2 cani de apa si 1 lingura de cacao. Dupa ce fierbe in 2-3 clocote, se da deoparte si se lasa la racit.

Se scoate tava si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie (in tava) blatul in patratele.

Se adauga esentele de rom in sirop si se toarna cu lingura sirop pe fiecare patratel in parte, udând foarte bine tot blatul.

Se face o glazura din 7 linguri de zahar+2 linguri de cacao+3 linguri de apa+50g unt. Se fierb pana la primul clocot, cand se ia de pe foc si cu lingura se acopera cu glazura fiecare patratel de prajitura.

Peste glazura se presara nuca macina si, sau nuca de cocos.

Se lasa cateva ore sa se intareasca glazura si abia apoi se scot patratelele pe un platou. 

TIPS-URI

1

Ca si masura, cana utilizata sa fie de 250ml.

2

Portia indicata se refera la nr de tavi rezultate.

3

Blatul se poate face cu ajutorul mixerului fara separarea oualelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Usoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie