Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 37562 vizualizari

 

La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g kaiser
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 g masline negre (fara samburi)
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 125 g lapte / smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
  • 200 g faina
  • 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.

Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.

Cascavalul se rade.

Se taie cubulete ardeii si kaiserul.

Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)

Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.

Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.

Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.

TIPS-URI

1

Se lasa la racit in tava.

2

Cand am rumenit pieptul de pui si ciupercile am adaugat cate o lingurita de vegeta, asa ca in compozitia finala nu a mai fost necesar sa adaug sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Panacris