Pieptul de pui l-am pus intr-o tava ceramica cu o cana de apa si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Cand a inceput sa se rumeneasca am intors carnea, de o parte si alta am pus stafidele, am presarat condimentele si am acoperit cu felii de mere. Am pus un capac peste tava si am...
Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15...
Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte de chimen, boia si piper, am acoperit cu un capac cratita si am lasat sa fiarba in continuare. Cand...
Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o...
Ciocolata cu lapte am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron impreuna cu cele 4 linguri de mascarpone. Am incalzit ciocolata si mascarponele in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut la putere maxima. Cand am scos din cuptor ciocolata nu era complet topita, dar am amestecat pana cand am...
Pulpele de pui le-am fiert pentru inceput (aprox 20 de minute) si am obtinut o supa delicioasa. Dupa ce am scos carnea din supa, am asezat-o intr-o tava ceramica, am presarat condimentele peste pulpele de pui, am adaugat merele curatate taiate cuburi si am introdus tava in cuptorul...
Gelatina am hidratat-o in 150 ml apa, apoi am incalzit-o fara a ajunge la punctul de fierbere. Am lasat sa se raceasca gelatina.
Branza de vaci am amestecat-o cu iaurtul si mierea, am mixat-o foarte bine pentru a obtine o crema cat mai fina, am adaugat apoi 1/2 din gelatina topita si am mixat...
Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.
Pentru galuste am...
Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat...
Carnea de pui am asezat-o pe hartie de copt, am presarat condimentele si am invelit-o foarte bine. Am asezat-o in tava am adaugat 1 cana de apa si am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Am verificat din timp in timp si am mai adaugat putina apa. Cand a fost facuta carnea am desfacut...
Ouale le-am batut spuma, am adaugat grisul si am omogenizat compozitia. Branza zdrobita cu furculita am adaugat-o peste oua, am pus si stafidele si am amestecat foarte bine. Am pus la fiert o oala cu apa. Am modelat bile din compozitia de branza si le-am tavalit prin faina. Am pus bilele in apa...
Gulia am curatat-o de coaja si am taiat-o fideluta. Am dunstuit ceapa verde taiata nu foarte marunt, apoi am adaugat gulia si le-am lasat sa se caleasca impreuna. Am adaugat putina apa pentru a nu se arde si am amestecat din timp in timp pana s-a inmuiat gulia. Inainte de a lua de pe foc am...
Spanacul l-am spalat foarte bine si l-am pus in apa clocotita l-am fiert pentru cateva minute. Am stors bine spanacul, l-am tocat, apoi l-am amestecat cu un ou si putin sare.
Intr-o tava de yena am pus putin ulei si am uns bine vasul. Am asezat in tava mai multe straturi de legume in ordinea...
Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste...
Am amestecat uleiul cu usturoiul pisat, coaja si sucul de lamaie si patrunjelul maruntit. Am pus cate o lingrita din acest amestec pe fiecare parte a rondelelor de somon si am dat la cuptor pana s-a rumenit peste. Legumele le-am pus sa se inabuse cu un pic de unt. Am asezat pe farfurie pestele si...
Conopida fiarta am pasat-o cu o furculita. 2 oua le-am batut ca pentru omleta si am amestecat cu conopida, 3 linguri de gris, 5 linguri de faina, sare. Am luat cu o lingura si am tavalit fiecare galusca prin putina faina si le-am pus la fiert in apa deja clocotita. Am lasat sa fiarba pana s-au...
Am pus la fiert un pahar de apa impreuna cu fructoza. Merele le-am curatat, am scos semintele si le-am taiat felii. In apa fierbinte am adaugat mere si am stors imediat lamaia peste mere. Am adaugat apa in asa fel incat merele sa fie acoperite de apa. Am adaugat bucatele de fructe deshidratate...
Faina se pune intr-un castron si se face o adancitura la mijlocul acesteia. Se pun drojdia si fructoza si se adauga aproximativ 100 ml apa calduta. Se amesteca usor pentru a dizolva drojdia. Am lasat 15 minute, apoi am adaugat 1 lingura de ulei de masline, sare si restul de apa si am framantat...
Am spalat foarte bine cartofii si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Dovleceii i-am curatat si i-am taiat rondele mai groase (1cm). Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am asezat legumele in tava alaturi de cartofi. Usturoiul l-am curatat si l-am taiat feliute pe care le-am...
Bananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se fierbe si se toarna peste piure-ul de banane. Se aseaza intr-o tava si se lasa la frigider peste noapte....
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se calesc in putin ulei de masline. Salata se spala foarte bine si se taie fasiute care se adauga la ceapa si usturoi. Se calesc impreuna pentru aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand. Apoi se adauga supa si apa si se lasa sa fiarba pana...
Piersicile au fost feliate. Am oprit 4 feliute pentru decor, restul le-am pus la fiert cu foarte putina apa. Cand au fost usor moi, le-am luat de pe foc si le-am mixat pentru a obtine un piure fin.
Mascarponele l-am amestecat cu mierea, omogizand foarte bine compozitia. Piscoturile le-am rupt...
Merele le-am spalat bine si am taiat 8 felii din fiecare mar. Am pus la fiert merele cu putina apa (nu le acoperea complet), betisorul de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Am acoperit oala cu un capac. Cand merele erau moi, le-am scos pe o farfurie si am lasat sosul sa mai scada....
Reteta de preparare a papanasilor
Am omogenizat branza de vaci cu smantana, oul, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat, apoi am adaugat 5 linguri de faina. In functie de consistenta compozitiei poate este necesar sa se mai adauge putina faina. Cu ajutorul unei linguri am luat din...
Pentru rulourile de curcan am portionat carnea in 2 bucati aproximativ egale, apoi am batut-o cu ciocanul special cat de subtire a fost posibil. Ciupercile le-am spalat bine, le-am tocat marunt si le-am calit impreuna cu ceapa taiata solzisori. Cand au fost facute ciupercile, le-am pus in...
Pastele se fierb comform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se adauga apa rece peste ele. Se scurg bine de apa. Ciupercile se spala bine, se taie felii si se prajesc in putin ulei. In momentul cand apa lasata de ciuperci a inceput sa scada am adaugat mazarea si apoi usturoiul...
Branza am mixat-o bine impreuna cu smantana, ouale si fructoza pentru a obtine o compozitie cat mai fina. La sfarsit am adaugat faina, grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Am turnat compozitia intr-o tava de silicon (nu a fost nevoie sa o ung cu nimic) si am dat la cuptor la 200 grade...
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Ananasul se curata si se feliaza. Intr-o tigaie am presarat fructoza si am lasat la foc mic pentru a se carameliza. In momentul cand fructoza s-a topit fara a incepe sa se inchida la culoare, am adaugat ananasul. Am lasat fiecare felie de ananas cate 3 minute pe fiecare parte sa se inmoaie putin....
Piept de pui cu mere si stafide
Pieptul de pui l-am pus intr-o tava ceramica cu o cana de apa si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Cand a inceput sa se rumeneasca am intors carnea, de o parte si alta am pus stafidele, am presarat condimentele si am acoperit cu felii de mere. Am pus un capac peste tava si am...
Tort cu gutui si crema de branza dulce
Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15...
Carnati si varza murata cu bere
Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte de chimen, boia si piper, am acoperit cu un capac cratita si am lasat sa fiarba in continuare. Cand...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o...
Prajitura cu ciocolata si mandarine
Ciocolata cu lapte am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron impreuna cu cele 4 linguri de mascarpone. Am incalzit ciocolata si mascarponele in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut la putere maxima. Cand am scos din cuptor ciocolata nu era complet topita, dar am amestecat pana cand am...
Pulpe de pui cu mere si migdale
Pulpele de pui le-am fiert pentru inceput (aprox 20 de minute) si am obtinut o supa delicioasa. Dupa ce am scos carnea din supa, am asezat-o intr-o tava ceramica, am presarat condimentele peste pulpele de pui, am adaugat merele curatate taiate cuburi si am introdus tava in cuptorul...
Panettone cu crema de branza si fruct kaki
Gelatina am hidratat-o in 150 ml apa, apoi am incalzit-o fara a ajunge la punctul de fierbere. Am lasat sa se raceasca gelatina. Branza de vaci am amestecat-o cu iaurtul si mierea, am mixat-o foarte bine pentru a obtine o crema cat mai fina, am adaugat apoi 1/2 din gelatina topita si am mixat...
Pui cu fructe si galuste de paine
Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Pentru galuste am...
Desert cu mere caramelizate si biscuiti
Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat...
Pui la cuptor si varza calita
Carnea de pui am asezat-o pe hartie de copt, am presarat condimentele si am invelit-o foarte bine. Am asezat-o in tava am adaugat 1 cana de apa si am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius. Am verificat din timp in timp si am mai adaugat putina apa. Cand a fost facuta carnea am desfacut...
Galuste cu branza de vaci si stafide
Ouale le-am batut spuma, am adaugat grisul si am omogenizat compozitia. Branza zdrobita cu furculita am adaugat-o peste oua, am pus si stafidele si am amestecat foarte bine. Am pus la fiert o oala cu apa. Am modelat bile din compozitia de branza si le-am tavalit prin faina. Am pus bilele in apa...
Gulie calita
Gulia am curatat-o de coaja si am taiat-o fideluta. Am dunstuit ceapa verde taiata nu foarte marunt, apoi am adaugat gulia si le-am lasat sa se caleasca impreuna. Am adaugat putina apa pentru a nu se arde si am amestecat din timp in timp pana s-a inmuiat gulia. Inainte de a lua de pe foc am...
Gratin de primavara cu spanac si cas
Spanacul l-am spalat foarte bine si l-am pus in apa clocotita l-am fiert pentru cateva minute. Am stors bine spanacul, l-am tocat, apoi l-am amestecat cu un ou si putin sare. Intr-o tava de yena am pus putin ulei si am uns bine vasul. Am asezat in tava mai multe straturi de legume in ordinea...
Curcan cu cartofi la cuptor
Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste...
Somon la cuptor cu legume
Am amestecat uleiul cu usturoiul pisat, coaja si sucul de lamaie si patrunjelul maruntit. Am pus cate o lingrita din acest amestec pe fiecare parte a rondelelor de somon si am dat la cuptor pana s-a rumenit peste. Legumele le-am pus sa se inabuse cu un pic de unt. Am asezat pe farfurie pestele si...
Galuste cu conopida
Conopida fiarta am pasat-o cu o furculita. 2 oua le-am batut ca pentru omleta si am amestecat cu conopida, 3 linguri de gris, 5 linguri de faina, sare. Am luat cu o lingura si am tavalit fiecare galusca prin putina faina si le-am pus la fiert in apa deja clocotita. Am lasat sa fiarba pana s-au...
Aspic cu mar
Am pus la fiert un pahar de apa impreuna cu fructoza. Merele le-am curatat, am scos semintele si le-am taiat felii. In apa fierbinte am adaugat mere si am stors imediat lamaia peste mere. Am adaugat apa in asa fel incat merele sa fie acoperite de apa. Am adaugat bucatele de fructe deshidratate...
Sandwich
Faina se pune intr-un castron si se face o adancitura la mijlocul acesteia. Se pun drojdia si fructoza si se adauga aproximativ 100 ml apa calduta. Se amesteca usor pentru a dizolva drojdia. Am lasat 15 minute, apoi am adaugat 1 lingura de ulei de masline, sare si restul de apa si am framantat...
Cartofi cu dovlecei si ciuperci
Am spalat foarte bine cartofii si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Dovleceii i-am curatat si i-am taiat rondele mai groase (1cm). Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am asezat legumele in tava alaturi de cartofi. Usturoiul l-am curatat si l-am taiat feliute pe care le-am...
Jeleu de banane si capsuni
Bananele se paseaza si se amesteca cu sucul de lamaie. Se mixeaza apoi cu iaurtul de baut si smantana pentru a se obtine un piure fin. Gelatina se incalzeste in 100 ml apa, fara a nu se fierbe si se toarna peste piure-ul de banane. Se aseaza intr-o tava si se lasa la frigider peste noapte....
Ciorba de salata
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se calesc in putin ulei de masline. Salata se spala foarte bine si se taie fasiute care se adauga la ceapa si usturoi. Se calesc impreuna pentru aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand. Apoi se adauga supa si apa si se lasa sa fiarba pana...
Piersici cu mascarpone
Piersicile au fost feliate. Am oprit 4 feliute pentru decor, restul le-am pus la fiert cu foarte putina apa. Cand au fost usor moi, le-am luat de pe foc si le-am mixat pentru a obtine un piure fin. Mascarponele l-am amestecat cu mierea, omogizand foarte bine compozitia. Piscoturile le-am rupt...
Compot de mere
Merele le-am spalat bine si am taiat 8 felii din fiecare mar. Am pus la fiert merele cu putina apa (nu le acoperea complet), betisorul de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Am acoperit oala cu un capac. Cand merele erau moi, le-am scos pe o farfurie si am lasat sosul sa mai scada....
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am omogenizat branza de vaci cu smantana, oul, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat, apoi am adaugat 5 linguri de faina. In functie de consistenta compozitiei poate este necesar sa se mai adauge putina faina. Cu ajutorul unei linguri am luat din...
Rulouri de curcan cu spanac si usturoi
Pentru rulourile de curcan am portionat carnea in 2 bucati aproximativ egale, apoi am batut-o cu ciocanul special cat de subtire a fost posibil. Ciupercile le-am spalat bine, le-am tocat marunt si le-am calit impreuna cu ceapa taiata solzisori. Cand au fost facute ciupercile, le-am pus in...
Paste cu ciuperci si mazare
Pastele se fierb comform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se adauga apa rece peste ele. Se scurg bine de apa. Ciupercile se spala bine, se taie felii si se prajesc in putin ulei. In momentul cand apa lasata de ciuperci a inceput sa scada am adaugat mazarea si apoi usturoiul...
Prajitura cu branza dulce
Branza am mixat-o bine impreuna cu smantana, ouale si fructoza pentru a obtine o compozitie cat mai fina. La sfarsit am adaugat faina, grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Am turnat compozitia intr-o tava de silicon (nu a fost nevoie sa o ung cu nimic) si am dat la cuptor la 200 grade...
Pizza cu spanac
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Floricele din aluat de paine
Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea...
Ananas cu sos caramel
Ananasul se curata si se feliaza. Intr-o tigaie am presarat fructoza si am lasat la foc mic pentru a se carameliza. In momentul cand fructoza s-a topit fara a incepe sa se inchida la culoare, am adaugat ananasul. Am lasat fiecare felie de ananas cate 3 minute pe fiecare parte sa se inmoaie putin....