Pui cu fructe si galuste de paine

de alldaycooking in Pui, 31 Oct 2011 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pieptul de pui la cuptor:
  • 1 piept de pui cu os
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • feliute subtiri de slanina (se poate folosi bacon)
  • rozmarin macinat
  • ghimbir macinat
  • boabe de coriandru
  • Galuste de paine:
  • 400 gr paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • ierburi de Provence
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fructe si galuste de paine:

Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.

Pentru galuste am calit in unt ceapa si morcovul ras pe razatoarea mica. Painea am maruntit-o si am inmuiat-o in laptele cald. Peste paine am pus ceapa si morcovul, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentele si grisul. Am omogenizat compozitia, apoi am impartit-o in 2 jumatati. O jumatate am asezat-o pe hartie de copt, am rulat-o, am invelit-o intr-un prosop pe care l-am legat la capete si am fiert 40 de minute. Cea de-a doua jumatate, am copt-o in Ramekin-uri.

Varianta fiarta este mai densa, pe cand cea coapta este mai aerata, dar ambele sunt foarte bune!

Cand pieptul de pui a fost facut, l-am feliat si l-am stropit cu putin din sosul format in tava. Merele au fost o surpriza foarte placuta, dulceata lor s-a potrivit foarte bine cu galustele de paine, la care s-a simtit pegnant gustul ierburilor de Provence si a nucsoarei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fructe si galuste de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu urechi de lemn