Se pune apa la fiert, se adauga sare, si cand clocoteste adaugam faina de malai amestecand bine pentru a nu se face cocoloase.Carnatii se prejesc in putin ulei sau se pot face pe gratar. Cand este facuta mamaliga incepem asamblarea.
Am pus intr-un castronel un strat de mamaliga,...
Rucola se aseaza in farfurie dupa ce a fost spalata. Oul fiert se taie in 4 sau 6 bucati, rosia se taie asemanator si se aseaza peste rucola. Carnea se taie marunt si se presara impreuna cu bacon-ul peste legume. Iaurtul se amesteca cu lamaita si 3-4 masline maruntite. Se aseaza dressing-ul la...
Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat ierburile maruntite, sare si cascavalul ras. Am asezat carnatii si am rulat carnea. Pentru siguranta am legat cu sfoara de jur imprejur si am asezat rulada in tava. Am glazurat rulada cu...
Cartofii se curata si se taie felii mai mari. Se pun intr-o punga de 2-3 linguri de faina, piper, boia, rozmarin maruntit, susan si se amesteca bine toate ingredientele. Cartofii se pun in punga, se strange punga la gura si se scutura bine, astfel incat toti cartofii sa fie acoperiti cu...
Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade...
Prazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu putin timp inainte de a lua de pe foc adaugam rosiile cherry taiate in jumatate si mai lasam...
Pulpa de curcan am taiat-o (transversal), bucatile obtinute le-am asezat intr-o tava de yena. Am presarat cateva frunzulite de rozmarin, piper si ulei de masline peste carne. Inainte de a introduce tava in cuptor am adaugat apa (aprox 200 ml) si 5-6 cuisoare. Am lasat carnea in cuptor la...
Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius.
Pentru jeleu am...
Ceapa se caleste in 1lingura de ulei, apoi adaugam carnea tocata, pasta de rosii si condimentele si lasam pana scade putin. Spanacul se stoarce bine pentru a elimina apa apoi se amesteca cu 4 linguri de faina. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare apoi se calesc in 1 lingura de...
Pastele se fierb al dente, se scurge apa si se amesteca cu smantana si 1/2 din Camembert taiat bucatele. Ciupercile se feliaza si se calesc impreuna cu maslinele taiate marunt apoi se adauga la paste si se amesteca bine. Asezam pastele pe farfurie si adaugam feliute de Camembert si putin...
Am pregatit mamaliga (apa, faina malai, sare) si am decupat stelute dupa ce s-a mai racit putin. Apoi am decupat stelute din felii de cascaval pe care le-am asezat peste stelutele de mamaliga.
O jumate de ceapa mica am dunstuit-o cu o jumatate de ardei rosu.
Peste cascaval am asezat cu...
Ceapa de taie rondele si se dinstuie in unt. Este important ca ceapa sa se caleasca fara a se arde. Dupa ce capata ceapa o culoare aurie, adaugam apa, foile de dafin, chimenul si supa si lasam sa fiarba la foc mic. Morcovul taiat bucati mari si cartofii taiati in sferturi se pun la fiert in...
Mamaliga in straturi
Se pune apa la fiert, se adauga sare, si cand clocoteste adaugam faina de malai amestecand bine pentru a nu se face cocoloase.Carnatii se prejesc in putin ulei sau se pot face pe gratar. Cand este facuta mamaliga incepem asamblarea. Am pus intr-un castronel un strat de mamaliga,...
Salata cu rucola
Rucola se aseaza in farfurie dupa ce a fost spalata. Oul fiert se taie in 4 sau 6 bucati, rosia se taie asemanator si se aseaza peste rucola. Carnea se taie marunt si se presara impreuna cu bacon-ul peste legume. Iaurtul se amesteca cu lamaita si 3-4 masline maruntite. Se aseaza dressing-ul la...
Rulada cu carne de curcan
Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat ierburile maruntite, sare si cascavalul ras. Am asezat carnatii si am rulat carnea. Pentru siguranta am legat cu sfoara de jur imprejur si am asezat rulada in tava. Am glazurat rulada cu...
Cartofi noi, condimentati
Cartofii se curata si se taie felii mai mari. Se pun intr-o punga de 2-3 linguri de faina, piper, boia, rozmarin maruntit, susan si se amesteca bine toate ingredientele. Cartofii se pun in punga, se strange punga la gura si se scutura bine, astfel incat toti cartofii sa fie acoperiti cu...
Tort cu ciocolata
Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade...
Tocanita cu praz
Prazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu putin timp inainte de a lua de pe foc adaugam rosiile cherry taiate in jumatate si mai lasam...
Curcan cu rozmarin la cuptor
Pulpa de curcan am taiat-o (transversal), bucatile obtinute le-am asezat intr-o tava de yena. Am presarat cateva frunzulite de rozmarin, piper si ulei de masline peste carne. Inainte de a introduce tava in cuptor am adaugat apa (aprox 200 ml) si 5-6 cuisoare. Am lasat carnea in cuptor la...
Para cu mascarpone si jeleu de portocala
Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius. Pentru jeleu am...
Placinta cu carne, morcovi si spanac
Ceapa se caleste in 1lingura de ulei, apoi adaugam carnea tocata, pasta de rosii si condimentele si lasam pana scade putin. Spanacul se stoarce bine pentru a elimina apa apoi se amesteca cu 4 linguri de faina. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare apoi se calesc in 1 lingura de...
Paste cu Camembert si ciuperci
Pastele se fierb al dente, se scurge apa si se amesteca cu smantana si 1/2 din Camembert taiat bucatele. Ciupercile se feliaza si se calesc impreuna cu maslinele taiate marunt apoi se adauga la paste si se amesteca bine. Asezam pastele pe farfurie si adaugam feliute de Camembert si putin...
Mic dejun pentru mofturosi
Am pregatit mamaliga (apa, faina malai, sare) si am decupat stelute dupa ce s-a mai racit putin. Apoi am decupat stelute din felii de cascaval pe care le-am asezat peste stelutele de mamaliga. O jumate de ceapa mica am dunstuit-o cu o jumatate de ardei rosu. Peste cascaval am asezat cu...
Supa de ceapa
Ceapa de taie rondele si se dinstuie in unt. Este important ca ceapa sa se caleasca fara a se arde. Dupa ce capata ceapa o culoare aurie, adaugam apa, foile de dafin, chimenul si supa si lasam sa fiarba la foc mic. Morcovul taiat bucati mari si cartofii taiati in sferturi se pun la fiert in...