Adica un soi de delikat natural si care (sper) inlocuieste cu succes delikatul din comert. Am facut aceste cuburi in speranta ca am sa elimin definitiv delikatul, pentru ca stim cu totii cat e de nesanatos indeosebi din cauza benzoatului de sodiu care da gustul acela specific si care practic creeaza dependenta. Problema e ca ne-am obisnuit atat de tare cu acest delikat incat avem impresia ca fara el mancarea nu mai are gust. Aceste cubulete 100% naturale au menirea de a inlocui delikatul (am sa va spun si daca vor reusi :D). Deocamdata e o incercare.
Incepem prin a curata si spala bine legumele. (Am sa repet experimentul saptamana viitoare si vreau sa adaug varza, gulii, conopida pentru un plus de gust.) Legumele le dam prin masina de tocat carne sau prin robot. Le calim foarte putin in ulei, apoi adaugam apa si lasam sa fiarba 5 minute. Pensulam cu ulei niste forme de cuburi de gheata sau suport de oua :D, umplem cuburile cu amestecul de legume si punem in congelator. Dupa 2-3 ore se pot scoate cuburile gata inghetate, se pun in pungi si se pastreaza in congelator.