Se bat ouale spuma cu sarea, apoi se adauga branza.
Se prajeste in tigaie teflonata, fara pic de ulei. Se serveste cu salata de cruditati sau muraturi.
Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.
Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga...
Se baga cate o bucata de cascaval in fiecare ardei si se sareaza. Pe fundul unei tavi se pun cateva bucatele mici de unt si cateva firisoare de salvie. Se pun deasupra ardeii. Peste ei se pun iarasi bucatele de unt si salvie tocata marunt.
Optional, langa ardei se pun si bucatele de piept de...
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema.
Se amesteca faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si se pune peste crema de unt. Se framanta pana se obtine o biluta moale. Se tine 30 de minute la rece.
Se formeaza bilute care se pun in tava si care se apasa apoi cu...
Laptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit.
Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune dulceata sau rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu. Reci, se pudreaza cu zahar.
Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa.
Tonul se scurge de surplusul de ulei si se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust.
Puteti face maioneza dintr-un galbenus crud sau fiert, amestecat cu putin mustar. Adaugati ulei treptat, ca sa nu se taie.
Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute.
Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam...
Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da la copt.
Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se...
Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.
Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...
Se toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnatul taiat, si se lasa la prajit toate acestea, la foc mic.
Cand sunt calite bine, se adauga cartofii, taiati cubulete. Se mai lasa putin la prajit (5 minute), avand grija sa nu se...
Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...
Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana.
Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in...
Salam de biscuiti reteta
Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se...
Se framanta bine urmatoarele ingrediente: faina, sarea, apa calda, drojdia, uleiul.
Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam, ardeii taiati grosier, maslinele (porumbul), feliile de ciuperci si...
Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale.
Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa).
Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile,...
Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.
Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de...
Laptele se pune intr-o oala si se lasa de seara pana dimineata, sau de dimineata pana seara la temperatura camerei.
Dupa ce se scurge acest timp, puneti oala cu laptele la foc mediu impreuna cu zeama de lamaie. Veti observa dupa cateva minute ca laptele incepe sa se lege si sa formeze un fel...
Se fierbe fasolea. Prima apa se arunca si se pune iar la fiert in apa clocotita, adaugand 1 morcov intreg si 1 ceapa+ dafinul. Cand e aproape fiarta, adaugam si sare.
Intre timp, tocam ceapa si ardeii si ii calim in 2 linguri de ulei, la foc slab.Cand legumele sunt calite, adaugam rosiile...
Pulpele se fierb 10 minute (din momentul fierberii!). Cu apa ramasa faceti o supica buna de taietei sau galuste. Pulpele se curata de piele si se cresteaza in 3-4 locuri.
Se pune laptele intr-un vas si se adauga condimentele. Se pun si pulpele in vas si se dau la frigider pt cel putin 2 ore....
Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot.
Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...
Se pun la fiert pulpele. Daca e nevoie se spumeaza. Se adauga 1 morcov taiat rondele si ceapa intreaga+telina.
Intre timp se pune la calit in ulei celalat morcov, ras.
Se fac galustele: se bat cu furculita ouale, se adauga bicarbonatul si grisul. Scoateti pulpele si ceapa din supa....
O sa va explic asa cum mi-a explicat ea.
Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:))
Tai si morcovul rondele...
Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt, se scoate miezul si se mixeaza ca un piure.
Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia in tavile de chec si se presara deasupra nuca.
Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...
Se bat putin cu ciocanul de snitele bucatile de piept de pui si se condimenteaza.
Se pune untul in tigaie, iar cand e aproape topit, se adauga amestecul de legume. Se lasa la temperatura mica, ca legumele sa se caleasca, nu sa se prajeasca. Daca e nevoie, pe parcurs, adaugati si putina apa....
Se fierb pastele si se strecoara. Se pune intr-un vas pesmetul, cu zaharul si uleiul, la foc slab, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul vasului, ca ii da un gust amar.
Lasam pe foc slab aproximativ 5 minute si apoi luam pesmetul si-l amestecam cu macaroanele.
Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred).
Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios.
Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h).
Cand e...
Omleta cu branza
Se bat ouale spuma cu sarea, apoi se adauga branza. Se prajeste in tigaie teflonata, fara pic de ulei. Se serveste cu salata de cruditati sau muraturi.
Ciorba de porc a la grec
Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic. Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga...
Ardei copti umpluti cu cascaval , in sos de salvie la cuptor
Se baga cate o bucata de cascaval in fiecare ardei si se sareaza. Pe fundul unei tavi se pun cateva bucatele mici de unt si cateva firisoare de salvie. Se pun deasupra ardeii. Peste ei se pun iarasi bucatele de unt si salvie tocata marunt. Optional, langa ardei se pun si bucatele de piept de...
Nasturasi cu lapte condensat
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Se amesteca faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si se pune peste crema de unt. Se framanta pana se obtine o biluta moale. Se tine 30 de minute la rece. Se formeaza bilute care se pun in tava si care se apasa apoi cu...
Cornulete cu dulceata din coji de lubenita si rahat
Laptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit. Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune dulceata sau rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu. Reci, se pudreaza cu zahar.
Bomboane Raffaello
Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa.
Salata de ton cu maioneza
Tonul se scurge de surplusul de ulei si se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust. Puteti face maioneza dintr-un galbenus crud sau fiert, amestecat cu putin mustar. Adaugati ulei treptat, ca sa nu se taie.
Prajitura Tosca
Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute. Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam...
Prajitura indragostita
Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da la copt. Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se...
Pancove
Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz. Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...
Supa de cartofi cu carnati afumati
Se toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnatul taiat, si se lasa la prajit toate acestea, la foc mic. Cand sunt calite bine, se adauga cartofii, taiati cubulete. Se mai lasa putin la prajit (5 minute), avand grija sa nu se...
Salata de fructe din compot + banane
Se golesc compoturile intr-un vas, se amesteca cu bananele taiate rondele, apoi se pun in farfurii individuale.
Biscuiti marmorati
Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...
Paine in vas roman
Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana. Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in...
Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post
Salam de biscuiti reteta Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se...
Pizza Salami
Se framanta bine urmatoarele ingrediente: faina, sarea, apa calda, drojdia, uleiul. Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam, ardeii taiati grosier, maslinele (porumbul), feliile de ciuperci si...
Langosi cu branza si smantana
Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale. Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa). Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile,...
Branza topita de casa
Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen. Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de...
Mozzarella de casa
Laptele se pune intr-o oala si se lasa de seara pana dimineata, sau de dimineata pana seara la temperatura camerei. Dupa ce se scurge acest timp, puneti oala cu laptele la foc mediu impreuna cu zeama de lamaie. Veti observa dupa cateva minute ca laptele incepe sa se lege si sa formeze un fel...
Fasole grasa cu legume si carnati trandafir
Se fierbe fasolea. Prima apa se arunca si se pune iar la fiert in apa clocotita, adaugand 1 morcov intreg si 1 ceapa+ dafinul. Cand e aproape fiarta, adaugam si sare. Intre timp, tocam ceapa si ardeii si ii calim in 2 linguri de ulei, la foc slab.Cand legumele sunt calite, adaugam rosiile...
Pulpe de pui in crusta crocanta si picanta
Pulpele se fierb 10 minute (din momentul fierberii!). Cu apa ramasa faceti o supica buna de taietei sau galuste. Pulpele se curata de piele si se cresteaza in 3-4 locuri. Se pune laptele intr-un vas si se adauga condimentele. Se pun si pulpele in vas si se dau la frigider pt cel putin 2 ore....
Tort pentru parintii mei
Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot. Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...
Supa de pui cu galuste
Se pun la fiert pulpele. Daca e nevoie se spumeaza. Se adauga 1 morcov taiat rondele si ceapa intreaga+telina. Intre timp se pune la calit in ulei celalat morcov, ras. Se fac galustele: se bat cu furculita ouale, se adauga bicarbonatul si grisul. Scoateti pulpele si ceapa din supa....
Tocanita de cartofi
O sa va explic asa cum mi-a explicat ea. Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:)) Tai si morcovul rondele...
Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine
Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga fructele si esenta de vanilie. Se serveste cu multa pofta!
Chec cu dovleac (ludau) copt
Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt, se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia in tavile de chec si se presara deasupra nuca. Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...
Piept de pui cu amestec de legume mexican la Hot-pan
Se bat putin cu ciocanul de snitele bucatile de piept de pui si se condimenteaza. Se pune untul in tigaie, iar cand e aproape topit, se adauga amestecul de legume. Se lasa la temperatura mica, ca legumele sa se caleasca, nu sa se prajeasca. Daca e nevoie, pe parcurs, adaugati si putina apa....
Penne cu pesmet
Se fierb pastele si se strecoara. Se pune intr-un vas pesmetul, cu zaharul si uleiul, la foc slab, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul vasului, ca ii da un gust amar. Lasam pe foc slab aproximativ 5 minute si apoi luam pesmetul si-l amestecam cu macaroanele.
Lipii libaneze de casa
Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred). Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h). Cand e...
Salata de varza murata
Se taie varza fideluta. Se stropeste cu 1-2 linguri ulei (depinde de cantitate). Se amesteca bine si se serveste cu mare pofta.