E pentru prima data cand ii fac eu singura, singurica. Adica dupa gustul meu. Si au iesit exact cum mi-i doream: nu plini de grasime, nu cu prea mult usturoi, nu prea afumati, etc, etc. Sunt deliciosi. Nu am facut multi, pentru ca a fost mai mult proba si pt ca prefer sa-i mananc mereu proaspeti. Adica peste 2-3 luni fac iar, pentru ca nu e deloc greu, nici complicat. E extrem de simplu, iar daca mai ai un ajutor, toata treaba dureaza cam o juma de ora.
Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata.
Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine. Cu ajutorul masinariei speciale, umplem carnatii si ii facem colac. Ii intindem apoi pana a doua zi pe o sfoara sau pe un lemn, intr-un loc mai racoros, ca sa se usuce. A doua zi ii afumam. Eu i-am afumat doar de pe o zi pe alta, ca nu-mi plac prea afumati, nici prea uscati sau tari. Daca ii tineti in congelator, nu e nevoie sa ii afumati decat o zi. Daca ii tineti in camara, afumati-i 2-3 zile.