alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete

Fasole frecata, cu carnati de casa

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2011

Se pune fasolea la fiert. Daca e de la congelator ca si a mea, in maxim o ora e fiarta. Se strecoara, dar se lasa deoparte un pahar din zeama in care a fiert. Se pune in robot si se mixeaza bine. Se lungeste cu zeama lasata deoparte. Intre timp se toaca ceapa  si usturoiul si se pun la...

Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan

In Pui la 16 Noi 2011

Se spala maruntaiele de pui in multa apa. Se curata ceapa si se taie solzisori, ardeii se toaca marunt ,apoi se pun la calit in 2 linguri ulei de masline si o lingura de apa. Cand ceapa si ardeii sunt caliti, se adauga maruntaiele sa se prajeasca la foc domol. Cand sosul de pe ele a scazut,...

Pesmet de casa

In Piine la 6 Noi 2011

Va spun metoda care o folosesc eu. Stiu ca sunt multe, dar eu am ales metoda cea mai simpla si mai ieftina..:)) si am profitat de faptul ca functioneaza caloriferele..:)) Painea se taie felii (daca nu e taiata) si se pune intr-o punga de hartie pe caloriferele fierbinti. Daca vreti puteti...

Cartofi natur

In Mancaruri de post la 5 Noi 2011

Se spala bine cartofii si se pun cu tot cu coaja la fiert + 1 lingura sare. Cand intra usor furculita in ei, sunt gata de fiert. Nu trebuie lasati pana se imprastie cand ii intepi cu furculita. Se decojesc, se taie cubulete, se condimenteaza daca e cazul cu sare si se presara patrunjel verde...

Peste cu garnitura de cartofi natur

In Peste la 5 Noi 2011

Se curata pestele, se portioneaza dupa preferinta si se condimenteaza bine, stropindu-se cu zeama de lamaie si putin ulei de masline. Se da la cuptor pana e gata. Se prepara un mujei simplu, cu usturoi tocat si sare+ putina apa, cu care se stropeste pestele cat e lla cuptor si cand se...

Shaorma

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2011

Se coc lipiile. Se prepara apoi ingredientele pt umplutura si  se umplu lipiile dupa preferinta, cu de toate si stopite din belsug cu maioneza.

Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor

In Pui la 2 Noi 2011

Se curata si se taie cartofii in bucatele mai mari. Pulpele se spala bine si se cresteaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper si ghimber. Cartofii se pun int-un vas, se condimenteaza cu sare, usturoi si rozmarin, apoi se stropesc cu ulei si se amesteca bine. Se pun intr-o tava la cuptor,...

Briose raw cu mere

In Vegan / Raw vegan la 29 Oct 2011

Se face mai intai "blatul " : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se amesteca cu faina din seminte de  floarea soarelui (2-3 linguri, cat cuprinde). Se pregateste...

Tort senzational

In Torturi la 29 Oct 2011

Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac). Crema de vanilie: Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte. Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4...

Rosii umplute

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2011

Se taie cate un capacel in partea de sus a rosiilor, pe unde se se scoate miezul. Se sareaza putin inauntru, apoi se pune cate o feliuta de sunca taiata fasii. Se sparge deasupra fiecarei rosii cate un ou, iar deasupra se rade cascaval sau se pun bucatele de branza topita(eu asa am pus). Se...

Ciorba de orez

In Ciorbe la 20 Oct 2011

Se toaca ceapa, ardeii se taie bucatele, iar morcovul rondele. In 2 linguri de ulei de masline se calesc la foc mic legumele, apoi se adauga ciocanelele de pui. Se condimenteaza si se lasa putin la prajit (maxim10 minute). Se umple oala (de 2 l) cu apa si se lasa sa fiarba la foc moderat. Cand...

Tort cu nuci si ciocolata

In Torturi la 18 Oct 2011

Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40...

Clatite cu branza dulce si scortisoara

In Dulciuri la 15 Oct 2011

Se amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura. Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune branza dulce, apoi se trece cealalta jumatate peste umplutura si se mai lasa la copt.

Icre de fasole

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2011

Se fierbe fasolea. Cand e fiarta, se stoarce si se baga la robot. Se mixeaza bine, apoi, se adauga treptat ulei, pana incepe sa se albeasca. Se adauga condimentele si usturoiul si ceapa tocate. Se mai mixeaza putin si se manaca cu multa pofta pe o felie de paine proaspata. Eu am servit-o si cu...

Pasta de tomate cu condimente

In Conserve la 15 Oct 2011

Se spala rosiile, se oparesc si se decojesc. Se mixeaza cu robotul bine si se pun la fiert impreuna cu condimentele pana incepe sa se ingroasa. Asta poate dura 1-1,2 ore. Inainte de a o lua de pe foc se toaca 4-5 catei de usturoi, apoi se pune in borcane curate. Se pun la dunst in apa pt...

Carne de pui cu legume in vas roman

In Pui la 13 Oct 2011

Se curata legumele, se spala, se taie mai grosier si se asaza impreuna cu carnea condimentata in vasul roman. Se presara putina sare peste toate si se dau la cuptor, pt aproximativ 1, 5-2 ore.

Pavlova cu budinca si fructe

In Torturi la 11 Oct 2011

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat + otet. Eu l-am facut in forma rotunda, dar nu va recomand, pt ca e greu de dezlipit dupa ce e copt. Asa ca, mai bine trasati un cerc cat de mare doriti pe foaia de copt si umpleti-l de albus, sub forma dorita. Se da la copt la...

Paine wassa

In Piine la 11 Oct 2011

Facem maiaua din drojdie , 1 lingura de faina si 1 lingura apa. Lasam 5 min la odihnit. Amestecam toate celelelate ingrediente cu compozitia de mai sus. Intindem o foaie pe masa pe care o taiem in patratele si apoi le intepam cu furculita.Optional, putem presara susan. Dam la cuptor pt...

Salata de ardei copti

In Salate la 7 Oct 2011

Se coc ardeii, se curata de pielita si se pun la scurs in strecuratoare. Otetul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se toarna peste ardei.  

Biscuiti deliciosi cu musli

In Dulciuri la 6 Oct 2011

Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine. Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura, stafidele, alunele si cerealele. Se pun cu lingurita in tava, sau pt un aspect mai frumos se modeleaza cu...

Fasole grasa pentru iarna

In Conserve la 6 Oct 2011

Se desfac pastaile si se scot boabele de fasole. Cand toate pastaile sunt desfacute, punem fasolea in pungulite, calculand cam cat ne-ar trebui pt o portie de mancare. Le depozitam in congelator!

Chiftele

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2011

Se toaca ceapa, se rad morcovii, se taie marunt ardeiul, se toaca usturoiul si patrunjelul si se amesteca toate cu carnea tocata. Se adauga ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine si pesmet, pana rezulta o compozitie potrivita. Cu mana unsa cu ulei, se formeaza bilute de...

Peste in Hot-Pan

In Peste la 2 Oct 2011

Am pus pestele condimentat intr-un castron si l-am stropit bine cu zeama de lamaie si ulei de masline. L-am bagat la frigider 2 ore, ca sa se imbine bine gusturile, apoi l-am pus in tigaie si l-am prajit asa simplu, la temperatura medie. A rezultat un peste fraged si foarte aromat!

Gogonele murate in pikant-fix

In Muraturi la 2 Oct 2011

Am spalat gogonelele si le-am asezat in borcane marisoare. Pentru ca au fost foartte mici, le-am pus intregi, dar daca aveti gogonele mai mari, puteti sa le taiati bucatele. Adaugati catei de usturoi printre gogonele. Le da un gust mai bun si le mentine tari. Preparati pikantul fix dupa...

Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

In Torturi la 30 Sep 2011

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat. Blatul copt, se...

Mujdei de usturoi

In Sosuri la 30 Sep 2011

Cateii de usturoi curatati de coaja, se mixeaza cu sare pana devin ca o crema. Se adauga otetul si mustarul. Se mai  mixeaza putin, apoi se adauga galbenusul. Se adauga treptat uleiul, ca si la o maioneza obisnuita. La urma se adauga smantana.

Gogosari murati cu ceapa, in Pikant fix

In Muraturi la 29 Sep 2011

Se taie gogosarii fasii mai subtirele, iar ceapa julien. Se toaca telina si se amesteca toate bine. Se pun in borcane sau in ce aveti (eu am pus in cutii de smantana, pt ca-s mai accesibile). Se prepara pikantul si se pune peste legume. Se inchid borcanele si se dau la rece.

Ciorba de burta

In Ciorbe la 28 Sep 2011

Se toaca ceapa, ardeii, radacinile de patrunjel, telina si morcovii si se pun la calit. Cand sunt pe jumatate caliti, se adauga carnea de porc, taiata cubulete mici si se lasa sa se prajeasca la foc mic, 10 minute. Se adauga apa pana mai sus de jumatatea oalei si condimentam ciorba. Adaugam...

Gogosari si conopida murate cu Pikant fix

In Muraturi la 24 Sep 2011

Se spala gogosarii, conopoda si sfecla. Gogosarii se pun intregi, conopida se desface bucatele, iar sfecla se taie cubulete. Toate acestea se pun intr-un borcan mare, sau mai multe borcane mici. Printre ele se adauga bucatele de hrean curatat  si ardei iute. Se prepara pikanul fix dupa...

Pancakes cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Sep 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt. Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Topim pe baie de aburi sau la microunde ciocolata si o adaugam...

Afisate 121 - 150 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]