Branza topita de casa

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2011 | 20033 vizualizari

 

O branzica foarte foarte gustoasa..... Eu am facut simpla si cu marar....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 ceasca mica de ceai de chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza topita de casa:

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen.

Untul se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand e topit se adauga branza, amestecand bine cu telul de mamaliga, ca altfel se leaga de fundul cratitei.

Compozitia va deveni fluida si elastica. Adaugati ceaiul de chimen. Amestecati.

Nu va speriati ca e mai moale branza topita. Dupa ce sta putin la frigider se intareste suficient.

Daca va place, puteti adauga in loc de ceai, marar sau smantana. Mie insa imi place mai mult branza cu gust de chimen.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza topita