Pancove

de alinutzika in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 8281 vizualizari

 

Atat de bune...de fragede....serviti si voi!
Au crescut atat de mult la prajit incat am crezut ca explodeaza ...:))
Le-am servit simple, pudrate cu zahar si cu gem din fructe de soc.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am facut la masina de paine si eu am pus cam dupa ochi,(ca de obicei..))) dar voi incerca sa aproximez cantitatile pt voi.
  • 2-3 cani lapte cald
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura lapte praf
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • faina ( nu am cantarit, cred ca vreo 600-700 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de cald in casa).

Pe masa infainata intindeti o bucata din aluat, de 1 cm grosime si apoi decupati-l cu forma dorita. Eu l-am decupat cu un pahar rotund maaaare. Apucati-va de prajit pancovele doar cand le-ati terminat pe toate de decupat, ca ele sa mai apuce sa creasca putin pe  masa. Prajiti-le intr-o tigaie adanca, cu mult ulei incins, incepand cu primele bucati decupate.

Intoarceti-le pe cealalata parte cand s-au rumenit. Caldute, pudrati-le cu zahar pudra.

Mijlocul lor este gol, dar coaja nu este crocanta si uscata, ci e foarte foarte frageda si pufoasa.

Umplute cu gem sunt o minunatie!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

17.12.2011, 22:13

Pancove ,aşa se spune prin Ardeal. pentru ceilalti-gogosi! Faine!

ionela2682 1

17.12.2011, 22:21

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:42

ce pofta mi-ai facut...mmm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi sau pancove