Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus.
A devenit...
Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita!
Deci am inceput cu blatul:
-Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte.
-Am batut spuma ouale intregi cu un...
Am preparat tortul in 4 faze.
1. Blatul: am pus pe baie de aburi ciocolata neagra,margarina,laptele si romul pana a devenit lichid.Am batut ouale cu zaharul si un praf de sare pana a devenit o spuma lejera,am adaugat faina,cacaoa si praful de copt cernute,am amestecat bine si diluat cu...
Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna!
Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site.
Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in...
Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca..
Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2 sticlute de aroma de rom.L-am lasat sa se inmoaie usor pana a devenit omogena compozitia,am lasat la...
Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte.
Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a...
O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut.
Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol.
Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare...
Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema.
Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul tos adaugat in ploaie.Am adaugat apoi crema de galbenusuri...
Pentru pandispan,am pregatit doua boluri,intr-unul am batut spuma albusurile cu un pic de sare,zaharul tos.In celalat bol am batut spuma margarina si am adaugat galbenusurile si zaharul pudra pana a devenit o crema,am adaugat peste albusurile spuma invartind de jos in sus cu o paleta de...
Un tort simplu dar delicat,deci recomand mult grija si atentie ca sa iasa asa de bine ca al meu!
Pentru tort:
Intr-o oala incapatoare si pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele, laptele, margarina, romul, sticluta de aroma de rom si se lasa pana devine lichida. Lasam la racit...
Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a incorporat putin si a devenit o compozitie sfaramicioasa. Se poate mixa si cu kitchen aid-ul (daca avem)....
Prepararea aluatului :se face in ordinea scrisa a ingredientelor:
Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri de lapte,faina data prin sita si lingurita de praf de copt pana devine o compozitie...
Se pune ciocolata,untul si laptele intr-o cratita incapatoare pe baie de aburi pana se inmoaie totul si devine o crema.
Foarte simplu:
-Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem...
Am pregatit totul in cateva faze:
Pentru pandispan :Cu o furculita am amestecat intr-un bol galbenusurile cu zaharul pudra,am adaugat treptat uleiul de floarea soarelui pana a devenit o crema,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie si portocala,dar putina....
Cantarim ingredientele foarte bine si dam prin sita zaharul pudra.
Intr-o tava punem apa foarte rece si lasam la inmuiat foile de gelatina 10 minute, pana isi tripleaza volumul. Dupa care o scurgem de apa, strangand-o bine in mana.
Intr-o craticioara punem gelatina cu putina apa sau lapte...
PENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME:
Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana devine o crema. Se adauga la albusuri...
Pregatirea aluatului:
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider.
Dupa acest timp se scoate din...
Pentru pandispanul cu ciocolata:
1.Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra pana a devenit crema,am adaugat vanilia,uleiul de floarea soarelui si coaja de lamaie,a rezultat o crema densa.
2.Am batut spuma tare albusurile cu zaharul tos si un strop de lamaie,am amestecat cu...
Este chiar simplu si bun!
Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore.
L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent.
Am spalat un mar...
1 .Am facut aluatul:Intr-un bol am amestecat oul cu esenta de migdale,zaharul,scortisoara si romul,am adaugat faina data prin sita,o lingurita de praf de copt si a devenit o compozitie sfaramicioasa care am diluat-o cu ulei,am framantat putin cu mana pana a devenit ca o minge.Am invelit-o in...
Teoria poate e usoara, dar putin lunga, merita facut cu siguranta! Deci sa incep sa scriu cum am facut:
Pandispanul: Am separat ouale, galbenusurile le-am frecat cu 30 gr zahar, vanilia si uleiul pana au devenit cremoase. Albusurile le-am batut spuma cu 80 gr zahar, am adaugat crema de...
Pentru pandispan: Se separa ouale in doua boluri, intr-un bol galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar (daca vrem fin sau mixat la robot) cu zaharul vanilat, pana se topeste zaharul si devine o crema, adaugam cate putin ulei si frecam in aceeasi directie cu furculita pana terminam uleiul si...
Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.
Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am...
Pentru prajiturele:
Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema.
Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile.
Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la...
Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si...
Chiar simplu simplu!
Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina data prin sita, praful de copt si uleiul la urma. Amestecand si lucrad-o cu mana putin a devenit ca...
Cred ca este foarte simplu de facut,trebuie doar ceva timp la dispozitie.
Am inceput cu ciocolata plastica,am facut ciocolata bucatele si am pus-o pe baie de aburi cu o lingura de miere si 2 de limoncello.
Cand a devenit o crema am lasat cateva minute la racorit si am scos pe masa si am...
Tiramisu reţeta cu frisca
Foarte rapid si simplu:
Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul.
Am pregatit crema:
Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o...
Foarte simplu si bun
Pandispan :am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello.
Cuptorul l-am preincalzit 180...
Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin zahar intr-o farfurie.
Apoi am dat drumul la cuptor la 180 grade si am scos mingiuta mea din...
Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura
Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus. A devenit...
Tort moale Kinder Pinguin
Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita! Deci am inceput cu blatul: -Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte. -Am batut spuma ouale intregi cu un...
Tort cu crema si trandafiri de ciocolata
Am preparat tortul in 4 faze. 1. Blatul: am pus pe baie de aburi ciocolata neagra,margarina,laptele si romul pana a devenit lichid.Am batut ouale cu zaharul si un praf de sare pana a devenit o spuma lejera,am adaugat faina,cacaoa si praful de copt cernute,am amestecat bine si diluat cu...
Cupe cu spuma de capsuni
Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna! Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site. Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in...
Tort de ciocolata
Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca.. Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2 sticlute de aroma de rom.L-am lasat sa se inmoaie usor pana a devenit omogena compozitia,am lasat la...
Cupe cu spuma de zmeura
Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a...
Cupe cu spuma de cocos si cirese
O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut. Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol. Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare...
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura
Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema. Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul tos adaugat in ploaie.Am adaugat apoi crema de galbenusuri...
Tort gargarita pe pajiste cu flori
Pentru pandispan,am pregatit doua boluri,intr-unul am batut spuma albusurile cu un pic de sare,zaharul tos.In celalat bol am batut spuma margarina si am adaugat galbenusurile si zaharul pudra pana a devenit o crema,am adaugat peste albusurile spuma invartind de jos in sus cu o paleta de...
Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Un tort simplu dar delicat,deci recomand mult grija si atentie ca sa iasa asa de bine ca al meu! Pentru tort: Intr-o oala incapatoare si pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele, laptele, margarina, romul, sticluta de aroma de rom si se lasa pana devine lichida. Lasam la racit...
Tarta cu dulceata de zmeura
Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a incorporat putin si a devenit o compozitie sfaramicioasa. Se poate mixa si cu kitchen aid-ul (daca avem)....
Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem
Prepararea aluatului :se face in ordinea scrisa a ingredientelor: Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri de lapte,faina data prin sita si lingurita de praf de copt pana devine o compozitie...
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake
Se pune ciocolata,untul si laptele intr-o cratita incapatoare pe baie de aburi pana se inmoaie totul si devine o crema. Foarte simplu: -Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem...
Tort Padurea Neagra cu capsuni
Am pregatit totul in cateva faze: Pentru pandispan :Cu o furculita am amestecat intr-un bol galbenusurile cu zaharul pudra,am adaugat treptat uleiul de floarea soarelui pana a devenit o crema,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie si portocala,dar putina....
Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze
Cantarim ingredientele foarte bine si dam prin sita zaharul pudra. Intr-o tava punem apa foarte rece si lasam la inmuiat foile de gelatina 10 minute, pana isi tripleaza volumul. Dupa care o scurgem de apa, strangand-o bine in mana. Intr-o craticioara punem gelatina cu putina apa sau lapte...
Tort cu capsuni fara lapte
PENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME: Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana devine o crema. Se adauga la albusuri...
Tarta cu capsuni
Pregatirea aluatului: Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider. Dupa acest timp se scoate din...
Tort Rosette Padurea Neagra
Pentru pandispanul cu ciocolata: 1.Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra pana a devenit crema,am adaugat vanilia,uleiul de floarea soarelui si coaja de lamaie,a rezultat o crema densa. 2.Am batut spuma tare albusurile cu zaharul tos si un strop de lamaie,am amestecat cu...
Tarte Tatin
Este chiar simplu si bun! Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore. L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent. Am spalat un mar...
Tarta amaretto cu crema de vanilie si fructe
1 .Am facut aluatul:Intr-un bol am amestecat oul cu esenta de migdale,zaharul,scortisoara si romul,am adaugat faina data prin sita,o lingurita de praf de copt si a devenit o compozitie sfaramicioasa care am diluat-o cu ulei,am framantat putin cu mana pana a devenit ca o minge.Am invelit-o in...
Tort Caraibi
Teoria poate e usoara, dar putin lunga, merita facut cu siguranta! Deci sa incep sa scriu cum am facut: Pandispanul: Am separat ouale, galbenusurile le-am frecat cu 30 gr zahar, vanilia si uleiul pana au devenit cremoase. Albusurile le-am batut spuma cu 80 gr zahar, am adaugat crema de...
Tort inima de capsuni (fara lapte)
Pentru pandispan: Se separa ouale in doua boluri, intr-un bol galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar (daca vrem fin sau mixat la robot) cu zaharul vanilat, pana se topeste zaharul si devine o crema, adaugam cate putin ulei si frecam in aceeasi directie cu furculita pana terminam uleiul si...
Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata
Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am...
Prajitura cu mousse de cafea
Pentru prajiturele: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema. Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si zaharul tos. Am adaugat galbenusurile. Am dat prin sita faina, cacaoa, praful de copt si am amestecat la...
Tarta cu gem de visine
Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si...
Cescute cu capsuni
Chiar simplu simplu! Am pregatit aluatul amestecand bine ingredientele in ordinea descrisa. Oul cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie rasa, limoncello, asa a devenit ca o crema. Am adaugat faina data prin sita, praful de copt si uleiul la urma. Amestecand si lucrad-o cu mana putin a devenit ca...
Pulcino puiutul de gaina
Cred ca este foarte simplu de facut,trebuie doar ceva timp la dispozitie. Am inceput cu ciocolata plastica,am facut ciocolata bucatele si am pus-o pe baie de aburi cu o lingura de miere si 2 de limoncello. Cand a devenit o crema am lasat cateva minute la racorit si am scos pe masa si am...
Tiramisu reţeta cu frisca
Tiramisu reţeta cu frisca Foarte rapid si simplu: Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul. Am pregatit crema: Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o...
Triumf de capsuni
Foarte simplu si bun Pandispan :am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello. Cuptorul l-am preincalzit 180...
Crostata cu mere
Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin zahar intr-o farfurie. Apoi am dat drumul la cuptor la 180 grade si am scos mingiuta mea din...