Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna!
Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site.
Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in acest fel albusurile sunt pasteurizate si fara microbi,deci am batut foarte bine albusurile spuma pana a devenit lucioasa si ferma.
Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece pana si-au triplat volumul,adica s-au umflat foarte bine,cam 10 minute,am stors de apa si am pus intr-o cratita incapatoare cu putin suc de capsuni strecurat.
L-am incalzit putin pana a devenit un sirop,nu am lasat sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile.
Asadar am amestecat si cu sucul ramas de capsuni si am asteptat putin pana s-a ingrosat si a devenit ca un sirop mai dens,apoi am amestecat cu spuma de albusuri invartind de jos in sus cu o paleta de plastic.
Am lasat cateva minute sa se odihneasca si am turnat in cupe si pahare.
Am ornat cu capsunii ce i-am pus deoparte.
1
se pot tine la frigider chiar mai multe zile!
2
gelatina si zaharul sunt in loc de conservant natural!