Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete

Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia

In Mancaruri cu carne la 25 Noi 2012

Rulouri de pui cu prune confiate Spalam pulpele de pui si le stergem de apa (puteti folosi si muschiulet de vita).Crestam carnea din loc in loc pentru a creste suprafata pulpei. Daca folositi un muschiulet de vita, bateti usor carnea pentru a intinde mai bine suprafata ei (atunci cand...

Aperitiv cu miez de lapte de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Spalam boabele de struguri, le stergem de apa. Impreuna cu celelalte ingrediente le vom aseza pe betisoare alternand: miez de lapte Delaco, boabe de struguri albi, rosii, masline; emmentaler, masline, struguri. Drept suport al betisoarelor vor fi: un mar si o lamaie (taiem una dintre capetele...

Aperitiv cu emmentaler de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Feliem branza emmentaler cubulete. Spalam boabele de struguri si le stergem de apa. Asezam cubuletele de emmentaler si strugurii pe o tava alaturi de nuci si migdale care pot fi prajite un pic mai mult. Servim cu un pahar de vin rose. 

Paste cu spanac

In Paste la 24 Noi 2012

Fierbem pastele in apa cu sare. Pregatim spanacul, am folosit spanac congelat. Calim faina in putin ulei de masline, adaugam spanacul tocat si laptele. Fierbem spanacul cu laptele aproximativ 5 minute, dupa care adaugam usturoiul pisat, sare si piper. Mai dam inca odata totul in clocot. Stingem...

Supa ardeleneasca

In Supe la 19 Noi 2012

Pentru aceasta reteta am folosit vasul Zepter. Curatam si spalam legumele. Calim carnea tocata (de pui) in 2-3 linguri ulei de masline, pana cand carnea are o culoare deschisa. Adaugam telina si morcovul taiate cubulete (un morcov il dam pe razatoare si-l vom adauga mai tarziu), adaugam 3 l apa...

Bostan copt

In Mancaruri de post la 18 Noi 2012

Spalam coaja bostanului, il portionam si indepartam semintele. Punem feliile de bostan pe o tava de copt si-l dam la cuptor pentru aproximativ 100 - 120 minute. Daca miezul nu este suficient de dulce (dupa coacere) putem adauga zahar sau miere.

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2012

Fierbem conopida in apa cu sare sau in aburi (15 minute), apoi il lasam la racit. Fierbem o pasta din unt, ulei si faina pe ,,bain marie,,. Lasam sa se mai raceasca si apoi adaugam 4 galbenusuri si spuma batuta tare de la cele patru albusuri. Omogenizam cu grija toata compozitia si o turnam...

Pui grill cu porumb

In Pui la 18 Noi 2012

Pregatim carnea pentru grill. Spalam si portionam pieptul de pui.Batem usor feliile de piept, condimentam cu curry, busuioc, maghiran, praf de usturoi, sare si piper. Incalzim grill-ul sau o tigaie pentru gratar (am folosit Zepter - Grill - vezi indicatii de utilizare a vasului Zepter grill la...

Pui cu scortisoara

In Pui la 11 Noi 2012

Spalam pulpele de pui, le crestam(indepartam putin carnea de pe os), le saram si piperam. Pregatim sosul pentru marinat pulpele. Amestecam iaurtul cu doua rosii taiate cubulete si o jumatate lingurita scortisoara. Inmuiem pulpele crestate in sos asa incat sa lasam si bucatele de rosii pe ele si...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu oul, faina, grisul si putina sare. Formam papanasi lungueti sau rotunzi si ii fierbem in apa cu sare aproximativ 5-7 minute. Ii scoatem intr-o strecuratoare si apoi ii dam prin pesmet calit in ulei. Ii servim pudrati cu zahar.

Supa de pui cu ciuperci in vas Zepter

In Supe la 5 Noi 2012

Spalam, portionam carnea de pui si o punem la fiert (am folosit vasul Zepter). Dupa ce incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Adaugam legumele, telina, gulia si o parte din morcovi pe care ii taiem bucati mari, un morcov vom da pe razatoarea mare si il vom cali in putin ulei pentru a da...

Strudel cu branza dulce

In Dulciuri la 4 Noi 2012

Dezghetam pachetul de foietaj, intindem foaia si o taiem in forma de brad, dupa modelul din poza. Tapetam o tava cu hartie pentru copt si cu mare grija asezam foaia decupata in tava si abia apoi vom adauga umplutura. Stafidele le inmuiem in apa cu rom(10 minute). Umplutura: amestecam branza...

Sos de ceapa cu cartofi natur

In Pt. carne la 4 Noi 2012

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa...

Friptura cu ciuperci la Zepter

In Mancaruri cu carne la 4 Noi 2012

Asezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina carne de prajit, adica o singura serie pentru grill, dar daca avem mai multe alimente de gatit cum am...

Paine de casa - rapida

In Piine la 2 Noi 2012

Amestecam si cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam celelalte ingrediente. Puteti amesteca totul in robotul de bucatarie, dar tot atat de bine putem amesteca ingredientele cu o lingura de lemn. Aluatul va fi foarte moale si lipicios, nu adaugati faina! Tapetam o tava (chec) cu hartie...

Ciorba de fasole boabe

In Ciorbe la 30 Oct 2012

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori. Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete (mai putin ceapa) si adaugam...

Cannelloni cu carne de pui

In Cannelloni la 27 Oct 2012

Sos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3 minute, la foc mic. Adaugam sare, piper si un varf de cutit nucsoara.  Fierbem apa cu sare, punem...

Chiftelute in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2012

Chiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2  oua , pesmet,  sare  si  piper  dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti. Taiem 2-3 cepe rosii in rondele si...

Cel mai BUN sandvis cald

In Sandvisuri la 22 Oct 2012

Taiem capacelul chiflei si o scobim. Umplem chifla cu bucati mici de sunca, rondele ardei iute, feliute de castravete murat, cascaval Delaco De Familie razuit iar deasupra cu mare grija spargem un ou. Presaram sare si piper dupa gust. Ornam cu bucatele de ardei rosu iar in final cu o frunza de...

Sandvis "Barza"

In Sandvisuri la 22 Oct 2012

Ungem felia de paine cu Ceva Fin Cremos cu smantana de la Delaco, asezam o jumatate de ou fiert tare, ornam cu feliute de morcov, masline, fire de marar verde. Langa sandvis taiem feliute de cascaval Delaco De Familie si feliute de gogosari sau ardei rosu.

Sandvis rustic

In Sandvisuri la 22 Oct 2012

Taiem o chifla cu seminte in doua si incepem sa o umplem: sunca, salam picant, feliute de carnat de casa, cascaval Delaco, feliute de castravete murat, ceapa rosie. 

Sandvis modern

In Sandvisuri la 22 Oct 2012

Fierbem ouale, feliem sunca, salamul si cascavalul Delaco. Asezam totul pe o felie de paine, ornam cu bucati de ardei si masline.

Sandvis "Soricei"

In Sandvisuri la 22 Oct 2012

Feliem painea, cascavalul Delaco si sunca. Fierbem ouale foarte bine sa fie tari. Asezam pe rand sunca, cascaval, jumatatile de oua (fierte, racite si curatate) apoi ornam totul.

Negresa cu glazura alba

In Prajituri la 21 Oct 2012

Mixam oul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine o pasta alba. Adaugam treptat faina, laptele caldut, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul, 3 linguri gem de caise iar in final cacao ( toata compozitia o mixam tot timpul cu mixerul). Tapetam o tava pentru prajituri cu hartie de copt pe care...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2012

Spalam si curatam legumele. Punem legumele si carnea la fiert (pot fi folosite dintr-o ciorba sau supa). Dupa ce au fiert legumele si carnea le lasam la racit, apoi se toaca totul marunt, inclusiv castravetii si gogosarii marunti (stoarcem zeama). Adaugam mustar, maioneza, sare si piper, si...

Friptura picanta si cartofi crocanti

In Pui la 21 Oct 2012

Spalam pulpele de pui (le crestam putin pentru a se patrunde mai usor la coacere, dar si pentru a patrunde aromele mult mai bine in carne), le condimentam si presaram cu mult usturoi pisat. Lasam pulpele la macerat 1-2 ore. Curatam si spalam cartofii, ii taiem in patru si presaram putin din...

Ciorba de usturoi

In Ciorbe la 21 Oct 2012

Spalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele, leusteanul taiat marunt, usturoiul (puteti pisa 2-3 catei pentru o aroma mai puternica) si sare. Dupa...

Sandvis "Crab"

In Sandvisuri la 16 Oct 2012

Feliem painea, asezam deasupra salam, sunca, cascaval si masline verzi.

Sandvis "Floare"

In Sandvisuri la 16 Oct 2012

Taiem chifla in doua, asezam sunca, gogosarii feliute, cascavalul si maslinele.

Sandvis "Telefon"

In Sandvisuri la 16 Oct 2012

Feliem painea si o ungem cu Delaco ceva fin, asezam sunca, salamul, boabele de porumb, maslinele si cascavalul.

Afisate 211 - 240 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]