Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500

de Bunica in Prajituri, 29 Dec 2015 | 8986 vizualizari

 

Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 60 g.unt
  • 4 linguri ulei
  • 300 g. zahar
  • 2 oua
  • 8 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 600 g. faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 300 g. nuca prajita
  • 400 ml.smantana frisca cu 30% grasime
  • 300 g smantana grasa
  • 400 g. zahar
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500:

Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.

Lasa sa se racoresca.

Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.

Framanta pentru omogenizare.

Imparte aluatul in 3-4 parti.

Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .

Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.

Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .

Procedeaza la fel si cu celelalte foi.

Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.

Crema 

Nuca sa fie prajita si macinata fin.

Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.

Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.

Pregateste o tava de marimea foilor.

Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.

Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

reteta este cu 400 g. zahar, dar este cam dulce,asa ca eu cred ca 300 g suficient

2

S-ar putea sa mai fie nevoie de 50 g faina, nu te speria daca aluatul este moale ,ci adauga faina

3

Numarul foilor depinde de tava

4

Scoate foile de pe hartie cat sunt caldute

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Catalina L 1

30.12.2015, 22:27

excelenta praitura, bravo si la cat mai multe retete bunica

mihaelar63 1

30.12.2015, 23:56

Felicitari Buni Faina reteta , crema asta cu smantana ma da pe spate Sa ne traiesti si sa fii harnica sa postezi multe bunatati Si stii... ca te iubim

dantes 1

31.12.2015, 06:59

felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuca si bezea