Reeeeeeetetaaaaaaaa cu numarul cinci suteeeeee! Prajitura aceasta am asteptat foarte mult sa o pregatesc. Nu este mai complicata decat alta prajitura cu foi,dar.............a existat un dar;) Va spun ca este delicioasa! Sa lasam vorba si sa trecem la prezentare!
Pentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul.
Lasa sa se racoresca.
Cand s-a racorit adauga bicarbonatul stis cu zeama de lamaie si faina.
Framanta pentru omogenizare.
Imparte aluatul in 3-4 parti.
Am impartit aluatul in 3 parti si am copt 3 foi pe dosul tavii .
Pune hartie de copt pe spatele tavii si intinde foaia direct pe tava.
Da tava la cuptoru incins la 160 grade pana se rumeneste .
Procedeaza la fel si cu celelalte foi.
Dupa ce ai cot foile te ocupi de crema.
Crema
Nuca sa fie prajita si macinata fin.
Pune smantana pentru frisca si zaharul in vasul de mixer si incepe mixarea la turatie mica, pentru a se topi zaharul.
Adauga smantana si maixeaza pentru 3 minute adaugand nucile si vanilia.
Pregateste o tava de marimea foilor.
Asaza pe tava prima foaie peste care pui jumatate din crema, apoi a doua foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra foaie.
Apasa usor cu palmele, sa se lipesca foile de crema si da la rece pana a doua zi. La servire se poate pudra sau turna o glazura de ciocolata.
1
reteta este cu 400 g. zahar, dar este cam dulce,asa ca eu cred ca 300 g suficient
2
S-ar putea sa mai fie nevoie de 50 g faina, nu te speria daca aluatul este moale ,ci adauga faina
3
Numarul foilor depinde de tava
4
Scoate foile de pe hartie cat sunt caldute