Spalam si portionam carnea de pui, pieptul de pui il batem ca pentru snitele. Amestecam laptele batut cu un ou, sare, piper, 1/2 lingurita chili, adaugam carnea si omogenizam ingredientele. Timp de macerare minimum 30 de minute (recomandat de seara pana a doua zi).
Intr-o punga...
Spalam si portionam puiul sau pieptul de pui il feliem subtire si-l batem ca pentru snitele. Curatam si spalam ceapa, o feliem, adaugam cimbru, sare, piper si bucatile de carne. Amestecam compozitia foarte bine, o acoperim si-l lasam la rece minimum 30 de minute (recomandat chiar de seara pana a...
Fierbem ouale in coaja, le lasam la racit, apoi le curatam. Taiem ouale in doua (transversal), scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Le zdrobim si adaugam un pateu de pui, smantana, mustar si maioneza (cantitatile de la ingrediente), sare si piper dupa gust. Omogenizam toate componentele...
Spalam si portionam carnea de pui. Calim carnea impreuna cu ceapa si ardeii taiati marunt, adaugam 2-3 lingurite boia dulce. Adaugam rosiile feliate si completam cu putina apa (ardeii vor lasa suficienta zeama pentru a ajuta fierberea). Intre timp spalam orezul si-l fierbem in apa cu sare. Dupa...
Spalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam bulionul amestecat cu 2 linguri (rase) de faina si patrunjelul verde si galustele. Lasam ciorba sa mai...
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si-i taiem bucatele. Amestecam uleiul cu usturoiul pisat si o turnam peste cartofii asezati intr-o tava. Dam totul la cuptor pentru 15 minute. Tocam mararul verde marunt si-l amestecam cu catofii, iar apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu pentru 10...
Amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti.
Sosul dulce - acrisor, aromat: calim faina in putin ulei, adaugam bulionul, foile de...
Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate
In primul rand pregatim crema. Caramelizam cele 6 linguri de zahar pana cand capata o culoare chihlimbara si apoi adaugam nucile, turnam totul intr-o tava pe hartie cerata si-l lasam la racit. Dupa ce sau racit nucile caramelizate, le punem intr-o...
Spalam, curatam de pielita si portionam ficateii de pui. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt si ardeii bucatele. Calim ceapa si ardeii in ulei si in final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Adaugam rosiile feliate, usturoiul pisat, ficateii, sare, piper. Timp de fierbere: 20 - 25...
Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce.
Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu...
Spalam legumele, taiem vinetele in doua pe lung, le scobim astfel incat sa mai ramana cam 1 cm de miez pe coaja.Taiem marunt miezul de vinete, ardeiul kapia, ceapa o tocam marunt, carnatul taiat bucatele si le calim in ulei incins. Adaugam la final rosiile tocate, maslinele rondele, sare si...
Spalam rosiile, le taiem in doua, pe lungime. Le indepartam miezul si le umplem cu Delaco Ceva Fin Cremos cu usturoi. Punem rosiile umplute pe un platou cu marar verde. In loc de capul buburuzei punem o jumatate de maslina neagra iar in locul ochisorilor putina branza.Taiem bucatele de masline si...
Omogenizam toate ingredientele pana cand obtinem o compoziti moale (smantana mai subtire). Strecuram compozitia si mai adaugam o lingurita de otet.
Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu gem de macese.
Omogenizam ouale cu rosiile taiate cubulete, ceapa tocata marunt, o lingurita de oregano, sare si piper. Incalzim uleiul si adaugam compozitia de oua. In final, la servire adaugam Miez de Lapte Natur.
Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare).
Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba pregatim perisoarele (bilute mici de carne). Amestecam toate ingredientele de mai sus (ciupercile...
Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala.
Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte...
Am lasat fasolea la inmuiat peste noapte si a doua zi am fiert-o schimband apa de trei ori. Cand fasolea a fiert, am strecurat-o si am pastrat o mica cantitate din zeama. Am curatat ceapa, ardeiul si le-am tocat marunt. Rosiile le-am taiat cubulete, iar usturoiul l-am pisat. Am calit ceapa,...
Spalam rosiile, le taiem capacelele (in zig-zag), scobim miezul si le scurgem foarte bine. Curatam si tocam ceapa foarte fin, o amestecam cu branzica Delaco, adaugam chimen si piper.
Umplem rosiile cu crema de branzica si smantana.
Decoram cu seminte de chimen si verdeata.
Curatam si spalam castravetii, ardeiul rosu si ceapa. Tocam ceapa, ardeiul si castravetii marunt (am stors zeama din castraveti). Amestecam Delaco Ceva Fin cu castravetii, ardeiul, ceapa si un ou fiert tare, tocat marunt, piper dupa gust. Decoram cu masline, ardei si verdeata.
Spalam si portionam pieptul de pui (cuburi). Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul rosu. Punem ulei de masline intr-o tigaie si calim putin ceapa, usturoiul si ardeiul (2 minute), apoi adaugam bucatelele de piept de pui, sare si piper. Timp de prajire (5 minute) pana cand carnea devine...
Omogenizam foarte bine oul cu iaurtul, apoi adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, praful de copt si faina. Amestecam toate ingredientele si vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase. Punem ulei intr-o tigaie si cu o lingura formam gogoselele, le punem in uleiul...
Vinetele, gogosarii si ardeii au fost copti, curatati si tocati. Ciupercile le-am curatat, spalat si taiat bucati mai maricele (folositi si coditele).
Ceapa curatata, spalata, tocata marunt se caleste foarte putin in ulei, apoi adaugam toate legumele, sucul de rosii si sare.
Timp de...
Pregatirea aluatului: omogenizam drojdia cu zaharul, putina faina si apa calduta si-l lasam la caldura pentru 10 minute. Cernem faina, turnam compozitia de drojdie crescuta, sare, untul topit si putin racit, apoi incet, incet 100 ml apa calduta. Dupa o omogenizare completa, aluatul este lasat la...
Pregatim compozitia de carne pentru a umple ardeii: amestecam carnea de pui tocata, orezul, un ou, ceapa si mararul verde tocat marunt, sare si piper.
Spalam ardeii, le taiem capacelele, scoatem semintele si nervurile. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus. Asezam ardeii intr-o oala si...
Curatam, spalam legumele. Cartofii ii taiem cuburi, legumele mai marunt iar tarhonul il tocam. Punem toate legumele la fiert in apa suficienta si tarhonul tocat (2 linguri). Timp de fierbere: 40 minute (verificati legumele daca au fiert). In final adaugam sare, o cana de bulion si patrunjel...
Taiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare, dupa preferinta), framantam totul foarte bine. Modul de pastrare poate sa difere: in borcan, in folie...
Fierbem pastele, le strecuram cat mai bine. Punem ulei intr-o tigaie (cateva linguri), adaugam pemet si zahar tos. Prajim putin compozitia si punem peste ea pastele scurse. Amestecam totul cu grija si o servim cu magiun ( cantitate dupa preferinte).
O mica curiozitate: gustul seamana perfect...
Spalam ardeii iuti si-i asezam in borcane impreuna cu cimbru si marar. Fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam fierbinte peste ardeii iuti. Inchidem ermetic borcanele si le punem in cuptorul fierbinte pana a doua zi.
Sandvis "Lup"
Feliem painea, asezam deasupra sunca, masline si cascaval.
Sandvis cu crema de branza si cascaval Delaco
Ungem felia de paine cu crema de branza, deasupra asezam o felie cascaval Delaco. Ornam cu ardei galben, gogosar si masline negre.
Pui sud-american
Spalam si portionam carnea de pui, pieptul de pui il batem ca pentru snitele. Amestecam laptele batut cu un ou, sare, piper, 1/2 lingurita chili, adaugam carnea si omogenizam ingredientele. Timp de macerare minimum 30 de minute (recomandat de seara pana a doua zi). Intr-o punga...
Pui jamaican
Spalam si portionam puiul sau pieptul de pui il feliem subtire si-l batem ca pentru snitele. Curatam si spalam ceapa, o feliem, adaugam cimbru, sare, piper si bucatile de carne. Amestecam compozitia foarte bine, o acoperim si-l lasam la rece minimum 30 de minute (recomandat chiar de seara pana a...
Oua haioase
Fierbem ouale in coaja, le lasam la racit, apoi le curatam. Taiem ouale in doua (transversal), scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Le zdrobim si adaugam un pateu de pui, smantana, mustar si maioneza (cantitatile de la ingrediente), sare si piper dupa gust. Omogenizam toate componentele...
Pilaf
Spalam si portionam carnea de pui. Calim carnea impreuna cu ceapa si ardeii taiati marunt, adaugam 2-3 lingurite boia dulce. Adaugam rosiile feliate si completam cu putina apa (ardeii vor lasa suficienta zeama pentru a ajuta fierberea). Intre timp spalam orezul si-l fierbem in apa cu sare. Dupa...
Ciorba de rosii cu galuste
Spalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam bulionul amestecat cu 2 linguri (rase) de faina si patrunjelul verde si galustele. Lasam ciorba sa mai...
Cartofi cu usturoi si marar
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si-i taiem bucatele. Amestecam uleiul cu usturoiul pisat si o turnam peste cartofii asezati intr-o tava. Dam totul la cuptor pentru 15 minute. Tocam mararul verde marunt si-l amestecam cu catofii, iar apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu pentru 10...
Chiftelute marinate
Amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti. Sosul dulce - acrisor, aromat: calim faina in putin ulei, adaugam bulionul, foile de...
Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate
Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate In primul rand pregatim crema. Caramelizam cele 6 linguri de zahar pana cand capata o culoare chihlimbara si apoi adaugam nucile, turnam totul intr-o tava pe hartie cerata si-l lasam la racit. Dupa ce sau racit nucile caramelizate, le punem intr-o...
Tocanita de ficatei
Spalam, curatam de pielita si portionam ficateii de pui. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt si ardeii bucatele. Calim ceapa si ardeii in ulei si in final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Adaugam rosiile feliate, usturoiul pisat, ficateii, sare, piper. Timp de fierbere: 20 - 25...
Gulas - paprikas
Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu...
Vinete umplute si cascaval afumat
Spalam legumele, taiem vinetele in doua pe lung, le scobim astfel incat sa mai ramana cam 1 cm de miez pe coaja.Taiem marunt miezul de vinete, ardeiul kapia, ceapa o tocam marunt, carnatul taiat bucatele si le calim in ulei incins. Adaugam la final rosiile tocate, maslinele rondele, sare si...
Buburuze
Spalam rosiile, le taiem in doua, pe lungime. Le indepartam miezul si le umplem cu Delaco Ceva Fin Cremos cu usturoi. Punem rosiile umplute pe un platou cu marar verde. In loc de capul buburuzei punem o jumatate de maslina neagra iar in locul ochisorilor putina branza.Taiem bucatele de masline si...
Clatite cu gem de macese
Omogenizam toate ingredientele pana cand obtinem o compoziti moale (smantana mai subtire). Strecuram compozitia si mai adaugam o lingurita de otet. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu gem de macese.
Omleta cu Miez de Lapte Natur Delaco
Omogenizam ouale cu rosiile taiate cubulete, ceapa tocata marunt, o lingurita de oregano, sare si piper. Incalzim uleiul si adaugam compozitia de oua. In final, la servire adaugam Miez de Lapte Natur.
Ciorba alba de perisoare
Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba pregatim perisoarele (bilute mici de carne). Amestecam toate ingredientele de mai sus (ciupercile...
Gem de macese
Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte...
Iahnie de fasole cu carnati afumati
Am lasat fasolea la inmuiat peste noapte si a doua zi am fiert-o schimband apa de trei ori. Cand fasolea a fiert, am strecurat-o si am pastrat o mica cantitate din zeama. Am curatat ceapa, ardeiul si le-am tocat marunt. Rosiile le-am taiat cubulete, iar usturoiul l-am pisat. Am calit ceapa,...
Rosii umplute cu branzica si smantana
Spalam rosiile, le taiem capacelele (in zig-zag), scobim miezul si le scurgem foarte bine. Curatam si tocam ceapa foarte fin, o amestecam cu branzica Delaco, adaugam chimen si piper. Umplem rosiile cu crema de branzica si smantana. Decoram cu seminte de chimen si verdeata.
Pasta de branza cu castraveti
Curatam si spalam castravetii, ardeiul rosu si ceapa. Tocam ceapa, ardeiul si castravetii marunt (am stors zeama din castraveti). Amestecam Delaco Ceva Fin cu castravetii, ardeiul, ceapa si un ou fiert tare, tocat marunt, piper dupa gust. Decoram cu masline, ardei si verdeata.
Piept de pui cu sos si paste
Spalam si portionam pieptul de pui (cuburi). Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul rosu. Punem ulei de masline intr-o tigaie si calim putin ceapa, usturoiul si ardeiul (2 minute), apoi adaugam bucatelele de piept de pui, sare si piper. Timp de prajire (5 minute) pana cand carnea devine...
Gogosele cu gem de caise
Omogenizam foarte bine oul cu iaurtul, apoi adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, praful de copt si faina. Amestecam toate ingredientele si vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase. Punem ulei intr-o tigaie si cu o lingura formam gogoselele, le punem in uleiul...
Zacusca cu ciuperci
Vinetele, gogosarii si ardeii au fost copti, curatati si tocati. Ciupercile le-am curatat, spalat si taiat bucati mai maricele (folositi si coditele). Ceapa curatata, spalata, tocata marunt se caleste foarte putin in ulei, apoi adaugam toate legumele, sucul de rosii si sare. Timp de...
Pizza cu branza de casa
Pregatirea aluatului: omogenizam drojdia cu zaharul, putina faina si apa calduta si-l lasam la caldura pentru 10 minute. Cernem faina, turnam compozitia de drojdie crescuta, sare, untul topit si putin racit, apoi incet, incet 100 ml apa calduta. Dupa o omogenizare completa, aluatul este lasat la...
Ardei umpluti
Pregatim compozitia de carne pentru a umple ardeii: amestecam carnea de pui tocata, orezul, un ou, ceapa si mararul verde tocat marunt, sare si piper. Spalam ardeii, le taiem capacelele, scoatem semintele si nervurile. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus. Asezam ardeii intr-o oala si...
Ciorba de cartofi
Curatam, spalam legumele. Cartofii ii taiem cuburi, legumele mai marunt iar tarhonul il tocam. Punem toate legumele la fiert in apa suficienta si tarhonul tocat (2 linguri). Timp de fierbere: 40 minute (verificati legumele daca au fiert). In final adaugam sare, o cana de bulion si patrunjel...
Branza framantata
Taiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare, dupa preferinta), framantam totul foarte bine. Modul de pastrare poate sa difere: in borcan, in folie...
Paste cu pesmet si magiun
Fierbem pastele, le strecuram cat mai bine. Punem ulei intr-o tigaie (cateva linguri), adaugam pemet si zahar tos. Prajim putin compozitia si punem peste ea pastele scurse. Amestecam totul cu grija si o servim cu magiun ( cantitate dupa preferinte). O mica curiozitate: gustul seamana perfect...
Ardei iuti murati
Spalam ardeii iuti si-i asezam in borcane impreuna cu cimbru si marar. Fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam fierbinte peste ardeii iuti. Inchidem ermetic borcanele si le punem in cuptorul fierbinte pana a doua zi.