Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete

Tiramisu reţetă cu alune de padure

In Torturi la 20 Feb 2013

Tiramisu reţetă cu alune de padure Crema : frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa, deschisa la culoare, apoi adaugam treptat esenta de rom, zaharul vanilat sau o esenta de vanilie, crema mascarpone, frisca batuta tare si in final alunele de padure macinate...

Gogosi umplute, la cuptor

In Dulciuri la 19 Feb 2013

Aluatul pentru gogosi:amestecam 100 ml lapte cu drojdia si zaharul, lasam la crescut aproximativ 10 minute. Cernem faina, adaugam compozitia de lapte cu drojdie, galbenusul, sare, untul topit si restul de lapte. Aluatul rezultat trebuie sa fie mai moale. Lasam aluatul la...

Cheesecake cu mure

In Torturi la 14 Feb 2013

Spalam si curatam murele (de frunzulite, crengute, etc.) si le lasam la scurs. In cazul murelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare pentru a elimina apa si sucul in exces. Pregatirea cremei de branza: omogenizam branza de vaci (scursa de zer) cu zahar pudra, zaharul vanilat,...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Curatam si spalam cartofii, ii feliem doar pe jumatatea cartofului (vezi modelul cu cele doua linguri de lemn), nu-i taiem pana jos. Saram, piperam cartofii, deschidem usor cartofii, apoi ii dam cu rozmarin, cimbru si ulei. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, timp de coacere...

Tocanita de pui cu nukerli

In Pui la 4 Feb 2013

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa, adaugam sare si piper dupa gust. In final adaugam patrunje lverde tocat sau uscat. Nukerli: omogenizam...

Tort cu nuca

In Torturi la 3 Feb 2013

Blat: omogenizam cele 10 galbenusuri cu zaharul pudra. Praful de copt il amestecam cu faina, albusurile le batem spuma. Adaugam treptat la galbenusuri cate o lingura de faina si cate o lingura de spuma, pana cand va fi incorporata toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava de tort(cu...

Cheesecake cu afine

In Torturi la 2 Feb 2013

Spalam si curatam afinele (de frunzulite, coji, etc.) si le lasam la scurs. In cazul afinelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare  pentru a elimina apa si sucul in exces. Pregatirea cremei de branza: omogenizam branza de vaci (scursa de zer) cu zahar pudra si iaurtul de...

Cârnaţi de casă

In Mezel de casa la 29 Ian 2013

Se dezosează carnea şi se taie cubuleţe. Se dă prin maşina de tocat, prin sită nu foarte deasă. Se pune sare şi piper după gust. Adăugaţi doi-trei căţei de usturoi, pisaţi bine cu un pic de sare şi puţină apă. Nu uitaţi să puneţi cimbru şi enibahar după gust şi o lingură...

Varza (murata) calita

In Mancaruri de post la 28 Ian 2013

Tocam ceapa marunt si o calim putin, apoi adaugam o lingura de boia dulce. Clatim verzele si le tocam marunt. Adaugam varza tocata peste ceapa, apoi cimbru si piper si completam cu apa. Cand varza este aprope fiarta punem si o cana de bulion si lasam sa mai fiarba putin.  P.S. pentru o...

Supa de legume

In Supe la 28 Ian 2013

Curatam si spalam legumele. Telina, gulia, morcovii, patrunjelul radacina si ardeii ii taiem cubulete. Ceapa o lasam intreaga. Punem apa la fiert, aproximativ 3 l (am folosit vasul Zepter), si in momentul fierberii adaugam toate legumele taiate marunt si sare dupa gust. Dupa ce au fiert legumele...

Pulpe de pui cu cascaval si cartofi crocanti

In Pui la 27 Ian 2013

Pentru pulpele de pui cu cascaval: spalam pulpele, le saram si piperam. In mijloc(partea interioara) punem patrunjel verde tocat, usturoi maruntit si o feliuta de cascaval. Rulam pulpa, o prindem cu o scobitoare si o dam prin ou batut cu cimbru si o lingura de faina. Apoi le dam prin pesmet....

Mancare de ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Ian 2013

Curatam, spalam si feliem ciupercile. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam la final 2-3 lingurite de boia dulce. Punem ciupercile taiate peste ceapa calita si completam cu putina apa (si ciupercile mai lasa apa). Spre final adaugam usturoiul tocat marunt, sare, piper si patrunjel tocat.

Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)

In Mancaruri de post la 20 Ian 2013

Se lasa la inmuiat orezul. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa, care mai inainte a fost taiata cubulete foarte mici. Peste ceapa rumenita se adauga orezul, dupa ce a fost scurs. Se lasa pe foc pana devine aurie. Dupa aceea se adauga in tigaie pumnul de stafide sau ciupercile (dupa gust - de dulce...

Mancare de ceapa

In Mancaruri de post la 20 Ian 2013

Se curata ceapa si se taie solzisori. Se rumeneste in ulei, intr-o tigaie ceva mai inaltuta. Peste ceapa rumenita se adauga bulionul si se amesteca cat mai bine. In functie de gust se adauga sare, piper, si o lingura de zahar. Se lasa pe foc sa scada foarte bine.

Charlotta de portocale

In Torturi la 19 Ian 2013

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit. Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e...

Mancare de mazare cu ciuperci

In Mancaruri de post la 15 Ian 2013

Curatam si spalam cepele si morcovii, tocam marunt ceapa, morcovii ii dam pe razatoarea mai mica, apoi calim legumele impreuna iar spre final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Adaugam mazarea si ciupercile (am folosit mazare congelata si ciuperci din conserva). Completam cu apa si cele 3 linguri...

Pui cu portocala

In Pui la 6 Ian 2013

Spalam pulpele de pui si le saram dupa gust. Stoarcem zeama de la o portocala, adaugam usturoi taiat feliute, cimbru, rozmarin, 1 lingurita miere, piper macinat. Asezam pulpele de pui intr-o tava in care am pus cele de 3 linguri de ulei, peste pulpe turnam sosul de porocala si presaram coaja...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 24 Dec 2012

Pregatirea foilor: amestecam faina cu untul, mierea, bicarbonatul si ouale intregi. Framantam aluatul si intindem pe rand 3 foi. Le coacem pe fundul unei tavi de prajitura pe care punem hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina. Timp de coacere: 5-7 minute. Foile vor fi foarte subtiri...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2012

Fierbem ouale in apa cu sare. Dupa ce sau mai racit le taiem in doua, galbenusul il punem separat. Facem o compozitie pentru umplutura din: galbenus de oua, sunca tocata marunt, castravete tocat si strors de zeama, mustar, maioneza si smantana, sare si piper dupa gust. Umplem jumatatile de oua...

Cornulete cu magiun si rahat

In Dulciuri la 24 Dec 2012

Omogenizam untul la temperatura camerei cu smantana, adaugam treptat faina si sarea. Framantam compozitia si o lasam peste noapte la frigider.  A doua zi intindem aluatul si taiem un cerc pe care-l impartim in 8 parti egale (parti=triunghiuri) si le umplem cu magiun si apoi alte...

Pateuri cu branza de capra si feta

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2012

Amestecam branza de vaci cu untul (untul sa fie la temperatura camerei) adaugam treptat faina si sarea. Framantam putin compozitia si o lasam peste noapte in frigider.  A doua zi, intindem o foaie din aluat (0.5 cm), taiem cercuri cu o cana si le umplem cu bucatele de branza feta si...

Supa de curcan

In Supe la 24 Dec 2012

Spalam carnea de curcan (am pus doua pulpe) si o punem la fiert in 4 l apa. Cand incepe sa fiarba o spumam de spuma formata. Curatam, spalam legumele, le portionam (bucati portivite), ceapa ramane intreaga. Fierbem supa aproximatic 90 minute (carnea de curcan este putin mai tare decat puiul). In...

Manacare de fasole pastai cu pui

In Pui la 15 Dec 2012

Spalam si portionam carnea de pui. Tocam ceapa si ardeii marunt. Curatam si spalam fasolea (am folosit fasole congelata deci nu a fost cazul sa o mai curat). Calim carnea de pui in 4-5 linguri ulei, adaugam ceapa, ardeii tocati marunt iar spre final 1 lingura boia dulce. Adaugam fasolea pastai si...

Supa de pui cu fidea de casa

In Supe la 15 Dec 2012

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam si spalam legumele. Punem carnea la fiert, am folosit vasul Zepter. Cand incepe sa fiarba apa, spumam zeama. Adaugam legumele taiate bucati mai mari, ardeiul kapia si ardeiul verde il taiem marunt, ceapa si usturoiul vor ramane intregi iar un morcov il...

Mini tort amandina

In Torturi la 8 Dec 2012

Blatul : Batem albusurile de oua cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul pana cand obtinem o spuma foarte tare. Frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam la spuma, apoi faina amestecata cu cacao, praful de copt, iar la urma apa. Ungem o tava pentru copt cu unt(cu margine detasabila) si o...

Rulada cu banane si cafea

In Prajituri la 2 Dec 2012

Blatul de la rulada: Batem spuma albusurile cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile si le adaugam la albusuri, apoi treptat faina. Tapetam o tava cu hartie pentru copt si ungem uniform compozitia. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc redus pentru 20...

Piure de cartofi cu branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2012

Curatam, spalam si fierbem cartofii. Cand sunt inca fierbinti ii pisam si adaugam pe rand unt, lapte foarte fierbinte, sare dupa gust, iar in final branza de vaci.

Friptura de curcan la cuptor

In Curcan la 2 Dec 2012

Spalam si portionam pulpa de curcan, pregatim un amestec din condimente si lasam carnea la macerat o zi. Intr-o tava yena punem ulei de masline, asezam carnea si deasupra taiem ceapa, rosiile, ardeii si putina apa. Spre final punem usturoi tocat. Timp de coacere: 50-60 minute.

Salata de ton cu cascaval Delaco

In Salate la 27 Noi 2012

Scurgem zeama de la conservele de peste, tocam marunt ceapa, gogosarul il taiem marunt iar masline rondele. Adaugam cascaval Delaco bucati mai mici, maioneza, sare si piper dupa gust. Amestecam toate ingredientele si-l servim cu masline si lamaie.

Chiftelute cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2012

Amestecam carnea tocata cu ciupercile tocate marunt, ceapa rosie tocata, cartofii razuiti pe latura mica a razatoarei(ii stoarcem de zeama), 1 ou, cimbru, oregano, 2 linguri de pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelute plate sau rotunde si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie...

Afisate 181 - 210 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]