Un meniu bogat in arome, o combinatie mai putin obisnuita: dulce, sarat si picant. Fiecare ingredient isi are rostul si ajuta la combinarea aromelor intr-un tot unitar. Merita sa incercati acest meniu cu rugamintea de a respecta reteta exact cu multitudinea de ingrediente. Si totusi, ceva puteti schimba, cantitatea de prune uscate, daca nu sunteti obisnuiti cu gustul extrem ,,dulce-sarat,, folositi o cantitate mai mica de prune. Va urez succes si pofta buna!!!
Pentru rulouri:
Pentru cartofi aromati:
Pentru salata de kapia
Rulouri de pui cu prune confiate
Spalam pulpele de pui si le stergem de apa (puteti folosi si muschiulet de vita).Crestam carnea din loc in loc pentru a creste suprafata pulpei. Daca folositi un muschiulet de vita, bateti usor carnea pentru a intinde mai bine suprafata ei (atunci cand bateti carnea, puneti o folie transparenta deasupra care va protejeaza carnea de rupere, desprindere).
Pulpele pregatite pentru umplere vor fi putin sarate (sare dura), apoi asezam cateva prune confiate deasupra. Prunele pot fi tinute la marinat 15-20 de minute in vin rosu. Rulam strans pulpele de pui si le fixam cu scobitoare. Pregatim un sos pentru marinat rulourile: amestecam uleiul de masline cu sare, piper, curry, busuioc, maghira, praf de usturoi si pe rand introducem rulourile in acest sos, apoi le asezam pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa o coacere de 30 minute intoarcem carnea si cartofii si punem rondele de ceapa rosie deasupra cartofiilor care vor ajuta la combinarea gustului dulce - sarat.
Cartofi aromati
Curatam, spalam si portionam cartofii, putin mai mari ca cei pentru cartofi pai. Pregatim un sos din: ulei de masline, sare, praf de usturoi, rozmarin si amestecam cartofii cu acet sos asa incat sa acopere foarte bine toati cartofii, in final presarati cimbru uscat. Asezam cartofii alaturi de rulourile de pui.
Salata de kapia
Coacem ardeiul kapia, o curatam si feliem. Adaugam putin ulei, otet si 3 catei de usturoi pisate, amestecam totul foarte bine si-l lasam la macerat cel putin 30 de minute, timp necesar pentru kapia sa preia gustul usturoiului.
1
puteti schimba cantitatea de prune uscate, folositi o cantitate mai mica de prune daca nu sunteti obisnuiti cu gustul extrem ,,dulce-sarat,,