Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI267
Retete

Banane coapte cu inghetata

In Dulciuri la 3 Aug 2012

Ungem o tava cu unt, presaram pesmet din belsug. Curatam bananele de coaja, ii taiem in doua si-i asezam in tava. Peste banane dar si pe langa punem bucatele de unt. Peste banane presaram zahar tos si scortisoare. Timp de coacere: 20-25 minute. Dupa 10 minute trebuie intoarse si amestecate...

Salata de vinete cu usturoi

In Salate la 3 Aug 2012

Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinetele, adaugam usturoiul pisat, smantana, maioneza, ulei, sare si piper.

Chiftelute de vinete, dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2012

Curatam vanata si dovlecelul, ii taiem cubulete si-i punem la fiert )timp de fierbere 7-8 minute), apoi ii lasam la racit. Mixam la robot dupa ce se racesc, la fel procedam cu ceapa, usturoiul si felia de franzela. Omogenizam toate ingredientele (vanata, dovlecelul, ceapa, usturoiul, 1 ou,...

Desert rece cu mure

In Prajituri la 1 Aug 2012

Omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in final adaugam doar 300 gr. mure (100 gr. pastram pentru sirop), omogenizarea trebuie facuta cu miscari...

Mix de vara

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2012

Spalam legumele, indepartam miezul. Dovlecelul il curatam de coaja, il scobim iar miezul il punem in oala alaturi de miezul de la rosii. Umplutura: amestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, cana de orez, sare, piper. Umplem legumele cu aceasta compozitie.  Pe fundul oalei punem...

Chiftelute Bavareze

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2012

Amestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, usturoi pisat, cartoful razuit, leustean, sare si piper. Formam chiftelute, le dam prin amestec de faina si pesmet.  Prajim chiftelute pe ambele parti.

Prajitura foietaj cu prune

In Prajituri la 30 Iul 2012

Intindem foietajul, il portionam (la ce dimensiune dorim noi), deasupra asezam prunele fara samburi. Presaram zahar tos si scortisoara din belsug, apoi acoperim cu smantana. Timp de coacere 30 minute.

Strudel cu lamaie

In Prajituri la 30 Iul 2012

Pregatim umplutura: razuim coaja de la 2 lamai, scoatem miezul si stoarcem zeama de la 1-2 lamai, amestecam cu branza de vaci, zaharul, oul, zahar vanilat si esenta de vanilie. Stafidele le vom lasa la inmuiat (apa  si rom), apoi le adaugam in compozitie (stoarse).  Intindem o fasie...

Snitelu' Voinicului

In Pui la 29 Iul 2012

Pregatim pieptul  de pui pentru snitele (spalat, ster si batut). Condimentam carnea cu: curry, busuioc, oregano, maghiran, sare, piper. Asezam feliile de bacon peste carnea de pui, in ambele capete fixam baconul cu scobitoare. Batem ouale si le amestecam cu usturoiul pisat si 2-3 linguri...

Piure pufos

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2012

Curatam si spalam cartofii, ii feliem si punem la fiert ( am fiert cartofii pe aburi). Dupa ce au fiert, zdobim cartofii si abia apoi adaugam untul. Incalzim laptele aproape de temperatura de fierbere si il adaugam treptat la cartofii amestecati cu unt. In final punem sare dupa gust. ...

Varza cu pui

In Pui la 26 Iul 2012

Tocam o varza, saram, condimentam cu cimbru si marar. Calim in putin ulei rosiile taiate marunt, adaugam varza tocata si condimentata. Adaugam apa si bulionul si-l punem la fiert. Dupa ce varza a fiert il vom amesteca cu ,,mancarica de pui - reteta pe Bucataras,, Putem adauga carnea cruda de...

Mancarica de pui

In Pui la 26 Iul 2012

Spalam carnea de pui si o portionam. Calim ceapa si ardeiul taiat marunt, adaugam boia dulce. Adaugam carnea de pui si rosiile taiate. Lasam sa fiarba fara a adauga apa, doar cu sucul de la rosii si ardei. Dupa cateva minute de fierbere in sucul legumelor putem pune o lingura de bulion si putina...

Ciorba de rosii

In Ciorbe la 24 Iul 2012

Curatam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem legumele la fiert. Spre final cand legumele sunt fierte adaugam bulionul si pastele. Lasam ciorba sa...

Gem de mure

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2012

Se spala murele, se scurg de apa, adaugam zaharul lasam la fiert 30 de minute, si indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute. Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti....

Gem de zmeura - mure

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2012

Se spala zmeura - murele, le scurgem de apa si le punem in straturi alternative (zmeura - mure, zahar).  Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata. Timp de fierbere: 30 minute. Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte...

Friptura la cuptor

In Mancaruri cu carne la 22 Iul 2012

Pregatim carnea: o spalam, stergem, condimentam (chilli, maghiran, oregano, curry, busuioc). Curatam cartofii, ii taiem in patru. Feliem rosiile, ardeiul si ceapa. Intr-o tava yena punem putin ulei, apoi punem cartofii, carnea, ceapa, rosiile si ardeiul taiat marunt. Deasupra la cartofi si...

Salata Cezar

In Salate la 22 Iul 2012

Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele. Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt. Pregatim dressingul: amestecam toate...

Salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2012

Scurgem zeama din conserva, punem tonul maruntit intr-un bol, adaugam porumb, ceapa rosie (verde) tocat, zeama de lamaie, sare, piper si maioneza dupa gust. Amestecam totul si-l servim ca aperitiv (cu multa lamaie).

Salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2012

Coacem vinetele (aproximativ 1 ora), le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinete, adaugam ceapa maruntita, o lingurita de otet, uleiul (treptat) sau...

Ciorba a la grec

In Ciorbe la 17 Iul 2012

Punem carnea de pui la fiert si indepartam spuma formata. Adaugam legumele taiate cubulete, adaugam sare. Dupa ce au fiert legumele si carnea, adaugam otetul. Amestecam smantana cu o lingura de faina, apoi punem cate un pic din ciorba peste smantana pentru a o aduce la o temperatura apropiata...

Castraveti murati cu cartofi

In Muraturi la 17 Iul 2012

Spalam castravetii. Fierbem apa pentru castraveti, punem in apa clocotita: sare, cimbru, marar, boabe de piper, foi de dafin. 1 L apa: 1 lingura sare dura Dupa ce se topeste sarea, lasam zeama la racit si-l vom turna doar caldut peste castraveti. Pe fundul borcanului punem cimbru, marar...

Gem de visine

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2012

Se spala visinile, scoatem samburii si le punem in straturi alternative (zahar, visine). Lasam compozitia in frigider pana a doua zi.  Punem la fiert, apoi indepartam spuma formata (atentie, se face multa spuma). Timp de fierbere: 1 3/4 ora. Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam...

Sos Tzatziki

In Pt. carne la 15 Iul 2012

Tocam marunt castravetii, mararul si usturoiul. Adaugam sana sau iaurt, sare si piper.

Cartofi taranesti

In Mancaruri de post la 15 Iul 2012

Fierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii zdrobim (sau ii dam pe razatoare). Calim 1-2 cepe in ulei si adaugam 2-3 lingurite de boia dulce. Punem ceapa calita peste cartofi, adaugam patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Amestecam toate ingredientele, servim ,,cartofii taranesti,, ca si...

Snitel cu branza la cuptor

In Pui la 15 Iul 2012

Pregatim pieptul de pui pentru snitel (spalam carnea, o stergem de apa si o batem). Condimentam pipetul de pui. Pe o parte am pus sare, piper, praf de usturoi iar pe partea cealalta am pus: curry, busuioc si maghiran. Dam carnea prin oua, apoi prin pesmet amestecat cu branza rasa si 1/2 lingurita...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 14 Iul 2012

Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit. Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam. Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este...

Cub de vara

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2012

Taiem rosiile, castravetii si branza cuburi cat mai exacte si le asezam una peste alta 3 cate 3.  

Friptura de pui cu morcovi copti

In Pui la 11 Iul 2012

Condimentam carnea si morcovii, ii asezam intr-o tava (tapetata cu hartie pentru copt), stropim totul cu putin ulei de masline. Timp de coacere 50-60 minute. Gustul si textura morcovilor copti seamana foarte mult cu ciupercile coapte.

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2012

Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem cuburi. Punem putin ulei pe fundul vasului, asezam un start de cartofi, apoi oua taiate rondele sau felii, sare, piper, smantana (eu, amestec smantana cu putina apa) si din nou cartofi, oua, smantana. In final punem vasul...

Pui gustos (fara prajeli)

In Pui la 1 Iul 2012

Pregatim o tava de copt cu hartie cerata.  Condimentam carnea si cartofii. Asezam carnea si cartofii pai (condimentati cu praf de usturoi, chili, sare si cateva picaturi de ulei de masline) si-i punem in tava. pregatim salata: rosii, ceapa, castraveti, otet, ulei si sare. Timp de...

Afisate 301 - 330 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]