Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI267
Retete

Strawberry Cheesecake

In Torturi la 24 Iun 2012

Pregatim budinca de frisca ( comf. plic), si-o lasam la racit. Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila un strat consistent de biscuiti si lasam o parte din ei pentru stratul superior. Spalam casunile, le scurgem de apa si le...

Pizzette din vinete

In Pizza la 9 Iun 2012

Feliem vinetele (rondele mai groase - 1-1.5 cm) si le asezam pe o tava cu hartie cerata unsa cu ulei de masline. Saram si piperam rondelele, apoi punem toate ingredientele din reteta; ordinea lor:.ketchup, ceapa verde, carnatii, branza, rosiile. In final condimentam pizzettele cu oregano si...

Carnati in foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2012

Prajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac.  Putem face si pernite cu branza de capra si le presaram cu mac si susan.

Mancare de pui cu masline

In Pui la 4 Iun 2012

Calim ceapa cu ardeiul, adaugam carnea portionata, lasam la calit aproximativ 5 minute. Adaugam boia dulce, legumele taiate marunt, foaia de dafin, condimentele si adaugam putina apa, doar cat sa acopere carnea. Dupa ce a fiert carnea, adaugam bulion (3-4 linguri) si maslinele intregi. Lasam...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2012

Amestecam ouale cu apa, uleiul, branza rasa, adaugam spanacul tocat (rece); apoi faina si praful de copt. Tapetam o tava de tarta si turnam compozitia. Timp de coacere 30 minute (cuptorul preincalzit).  

Dovlecei crocanti

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2012

Dovleceii se curata, se taie bastonase, se presara cu sare si ii lasam 5-10 minute (pentru a scoate apa din ei).  Pesmetul se amesteca cu branza de capra razuita fin. Uleiul se incorporeaza in iaurt. Dovleceii se sterg cu un servet, ii piperam si ii punem pe rand in iaurt apoi in...

Mancarica de mazare

In Mancaruri de post la 31 Mai 2012

Calim ceapa, morcovii razuiti in putin ulei si adaugam boia dulce. Adaugam mazarea, rosia feliata, sare si piper, turnam peste mazare apa cat sa acopere totul. Lasam mancarica de mazare la fiert. In final adaugam doua linguri de faina, bulionul si-l mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam...

Shaorma de casa

In Pui la 29 Mai 2012

Gratarul de pui il feliem in bucati mai mici.  Iaurtul il amestecam cu usturoiul. Asezam ingredientele peste lipia libaneza in urmatoarea ordine: - ungem lipia cu iaurtul - usturoi - maioneza - friptura  - cartofii prajiti - ceapa - ketchup - castravetii...

Salata Columb

In Salate la 23 Mai 2012

Tocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute proaspete de rosii.

Pui domnesc

In Pui la 23 Mai 2012

Pregatim pieptul de pui pentru gratar: condimentam si-l inabusim in putina apa, scurgem apa din tigaie si punem putin ulei de masline. Cand carnea este aproape prajita punem feliutele de mozzarella deasupra pieptului de pui pana cand incepe sa se topeasca. 

Clatite cu dulceata

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si  ungem foile cu...

Varza calita cu paste

In Mancaruri de post la 22 Mai 2012

Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie). Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...

Cornulete cu magiun

In Prajituri la 6 Mai 2012

Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il impartim in 8 triunghiuri si-l umplem cu magiun sau intindem foi mai inguste, il umplem cu magiun, il...

Prajitura cu rabarber

In Prajituri la 30 Apr 2012

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete. Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau...

Pizza melcisor

In Pizza la 22 Apr 2012

Prepararea aluatului: pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta,...

Pulpe de pui la punga

In Pui la 22 Apr 2012

Condimentam pulpele de pui dezosate, amestecam toate condimentele si adaugam o lingurita de mustar. Pulpele de pui se vor lasa la macerat cateva ore. Punem pulpele intr-o punga speciala pentru cuptor si le coacem la foc potrivit 45-50 minute. Pregatim o ,,salata de primavara,, din: rosii,...

Somon la gratar

In Somon la 21 Apr 2012

Condimentam medalioanele de somon,  prajim pe un gratar (pe aragaz sau pe carbune). Fara ulei!!!! Putem servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Tort Kronstadt

In Torturi la 20 Apr 2012

Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom. Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste...

Spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 19 Apr 2012

Curatam spanacul de codite, il spalam foarte bine si-l punem la fiert in apa cu putina sare. Timp de fierbere 15 minute. Spanacul fiert si strecurat il tocam marunt si e gata pregatit pentru a fi gatit. Calim faina in 3-4 linguri de ulei, adaugam spanacul, laptele, sare, piper. Dupa o fierbere...

Tort cu trei creme

In Torturi la 15 Apr 2012

Tapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute. La fel vom proceda si cu blatul galben Crema de Cacao: Fierbem pudinca...

Sarmalute usoare din carne de pui

In Pui la 15 Apr 2012

Pregatim compozitia pentru umplutura: adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul, ciupercile tocate marunt, morcovii razuiti cat mai marunt, sare si piper. Spalam foile de varza, le vom scurge de apa si incepem sa pregatim sarmalutele....

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 15 Apr 2012

Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul.  Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul intreg, orezul spalat, sare si piper. Dupa 30 minute de fierbere incepem sa adaugam perisoarele....

Supa de pui cu galuste

In Supe la 9 Apr 2012

Spalam carnea de pui si-o punem la fiert, (indepartam spuma formata in urma fierberii). Curatam legumele, le vom taia cubulete sau le putem lasa in bucati mai mari.  Adaugam legumele si sarea la supa cu carne.  In timp ce fierbe supa pregatim galustele. Eu, fierb galustele...

FRIPTURA *TIGANEASCA*

In Pui la 7 Apr 2012

Spalam carnea si-o condimentam. (pieptul de pui trebuie sa fie batut; pulpele de pui - dezosate) Calim putin carnea in ulei de masline, apoi il punem pe gratar.  Curatam cartofii, ii spalam si taiem in cubulete. Ii asezam pe o tava, tapetata cu hartie cerata, adaugam sare si...

Tort Cioco-Porto

In Torturi la 6 Apr 2012

Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort,...

Cremsnit american

In Prajituri la 1 Apr 2012

Blat: Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao. Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava. Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia  putina,...

Tort fantezie cu branza si kiwi

In Torturi la 30 Mar 2012

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila. Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava. Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina. Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 30 Mar 2012

Tiramisu reţetă cu frisca In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat si esenta de migdale, pliculetul de capucino, asa...

Ursuleti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2012

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu ou. Deasupra se presara condimente si seminte. Se coace la foc potrivit.

Pui pe pat de sare

In Pui la 30 Mar 2012

Se pregateste tava: hartie cerata si un strat de aproximativ 1 cm sare dura. Pulpele de pui se condimenteaza ( piper , curry, oregano , busuioc , boia sau chili. Se aseaza pe patul de sare alaturi de cartofi in coaja, taiati in 2-4. Deasupra cartofilor se poate presara oregano....

Afisate 331 - 360 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi iti propui sa-ti rasfeti apropiatii cu ceva bun, bun! Atentie la calorii!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]