Pregatim budinca de frisca ( comf. plic), si-o lasam la racit. Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila un strat consistent de biscuiti si lasam o parte din ei pentru stratul superior.
Spalam casunile, le scurgem de apa si le...
Feliem vinetele (rondele mai groase - 1-1.5 cm) si le asezam pe o tava cu hartie cerata unsa cu ulei de masline. Saram si piperam rondelele, apoi punem toate ingredientele din reteta; ordinea lor:.ketchup, ceapa verde, carnatii, branza, rosiile. In final condimentam pizzettele cu oregano si...
Prajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac.
Putem face si pernite cu branza de capra si le presaram cu mac si susan.
Calim ceapa cu ardeiul, adaugam carnea portionata, lasam la calit aproximativ 5 minute. Adaugam boia dulce, legumele taiate marunt, foaia de dafin, condimentele si adaugam putina apa, doar cat sa acopere carnea.
Dupa ce a fiert carnea, adaugam bulion (3-4 linguri) si maslinele intregi. Lasam...
Amestecam ouale cu apa, uleiul, branza rasa, adaugam spanacul tocat (rece); apoi faina si praful de copt.
Tapetam o tava de tarta si turnam compozitia.
Timp de coacere 30 minute (cuptorul preincalzit).
Dovleceii se curata, se taie bastonase, se presara cu sare si ii lasam 5-10 minute (pentru a scoate apa din ei).
Pesmetul se amesteca cu branza de capra razuita fin. Uleiul se incorporeaza in iaurt.
Dovleceii se sterg cu un servet, ii piperam si ii punem pe rand in iaurt apoi in...
Calim ceapa, morcovii razuiti in putin ulei si adaugam boia dulce. Adaugam mazarea, rosia feliata, sare si piper, turnam peste mazare apa cat sa acopere totul. Lasam mancarica de mazare la fiert.
In final adaugam doua linguri de faina, bulionul si-l mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam...
Gratarul de pui il feliem in bucati mai mici.
Iaurtul il amestecam cu usturoiul.
Asezam ingredientele peste lipia libaneza in urmatoarea ordine:
- ungem lipia cu iaurtul - usturoi
- maioneza
- friptura
- cartofii prajiti
- ceapa
- ketchup
- castravetii...
Tocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute proaspete de rosii.
Pregatim pieptul de pui pentru gratar: condimentam si-l inabusim in putina apa, scurgem apa din tigaie si punem putin ulei de masline. Cand carnea este aproape prajita punem feliutele de mozzarella deasupra pieptului de pui pana cand incepe sa se topeasca.
Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu...
Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie). Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...
Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare.
Lasam aluatul peste noapte la frigider.
Intindem aluatul: un cerc, il impartim in 8 triunghiuri si-l umplem cu magiun sau intindem foi mai inguste, il umplem cu magiun, il...
Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.
Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau...
Prepararea aluatului:
pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul.
Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta,...
Condimentam pulpele de pui dezosate, amestecam toate condimentele si adaugam o lingurita de mustar. Pulpele de pui se vor lasa la macerat cateva ore.
Punem pulpele intr-o punga speciala pentru cuptor si le coacem la foc potrivit 45-50 minute.
Pregatim o ,,salata de primavara,, din: rosii,...
Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom.
Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste...
Curatam spanacul de codite, il spalam foarte bine si-l punem la fiert in apa cu putina sare. Timp de fierbere 15 minute. Spanacul fiert si strecurat il tocam marunt si e gata pregatit pentru a fi gatit.
Calim faina in 3-4 linguri de ulei, adaugam spanacul, laptele, sare, piper. Dupa o fierbere...
Tapetam o forma de tort cu margine detasabila.
Blatul Maro:
Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute.
La fel vom proceda si cu blatul galben
Crema de Cacao:
Fierbem pudinca...
Pregatim compozitia pentru umplutura:
adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul, ciupercile tocate marunt, morcovii razuiti cat mai marunt, sare si piper.
Spalam foile de varza, le vom scurge de apa si incepem sa pregatim sarmalutele....
Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul.
Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul intreg, orezul spalat, sare si piper.
Dupa 30 minute de fierbere incepem sa adaugam perisoarele....
Spalam carnea de pui si-o punem la fiert, (indepartam spuma formata in urma fierberii).
Curatam legumele, le vom taia cubulete sau le putem lasa in bucati mai mari.
Adaugam legumele si sarea la supa cu carne.
In timp ce fierbe supa pregatim galustele.
Eu, fierb galustele...
Spalam carnea si-o condimentam. (pieptul de pui trebuie sa fie batut; pulpele de pui - dezosate)
Calim putin carnea in ulei de masline, apoi il punem pe gratar.
Curatam cartofii, ii spalam si taiem in cubulete. Ii asezam pe o tava, tapetata cu hartie cerata, adaugam sare si...
Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort,...
Blat:
Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.
Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.
Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina,...
Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.
Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.
Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.
Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il...
Tiramisu reţetă cu frisca
In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca.
Pregatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat si esenta de migdale, pliculetul de capucino, asa...
Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu ou. Deasupra se presara condimente si seminte. Se coace la foc potrivit.
Se pregateste tava: hartie cerata si un strat de aproximativ 1 cm sare dura.
Pulpele de pui se condimenteaza ( piper , curry, oregano , busuioc , boia sau chili. Se aseaza pe patul de sare alaturi de cartofi in coaja, taiati in 2-4. Deasupra cartofilor se poate presara oregano....
Strawberry Cheesecake
Pregatim budinca de frisca ( comf. plic), si-o lasam la racit. Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam pe fundul unei tavi de tort cu margine detasabila un strat consistent de biscuiti si lasam o parte din ei pentru stratul superior. Spalam casunile, le scurgem de apa si le...
Pizzette din vinete
Feliem vinetele (rondele mai groase - 1-1.5 cm) si le asezam pe o tava cu hartie cerata unsa cu ulei de masline. Saram si piperam rondelele, apoi punem toate ingredientele din reteta; ordinea lor:.ketchup, ceapa verde, carnatii, branza, rosiile. In final condimentam pizzettele cu oregano si...
Carnati in foi de placinta
Prajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac. Putem face si pernite cu branza de capra si le presaram cu mac si susan.
Mancare de pui cu masline
Calim ceapa cu ardeiul, adaugam carnea portionata, lasam la calit aproximativ 5 minute. Adaugam boia dulce, legumele taiate marunt, foaia de dafin, condimentele si adaugam putina apa, doar cat sa acopere carnea. Dupa ce a fiert carnea, adaugam bulion (3-4 linguri) si maslinele intregi. Lasam...
Tarta cu spanac
Amestecam ouale cu apa, uleiul, branza rasa, adaugam spanacul tocat (rece); apoi faina si praful de copt. Tapetam o tava de tarta si turnam compozitia. Timp de coacere 30 minute (cuptorul preincalzit).
Dovlecei crocanti
Dovleceii se curata, se taie bastonase, se presara cu sare si ii lasam 5-10 minute (pentru a scoate apa din ei). Pesmetul se amesteca cu branza de capra razuita fin. Uleiul se incorporeaza in iaurt. Dovleceii se sterg cu un servet, ii piperam si ii punem pe rand in iaurt apoi in...
Mancarica de mazare
Calim ceapa, morcovii razuiti in putin ulei si adaugam boia dulce. Adaugam mazarea, rosia feliata, sare si piper, turnam peste mazare apa cat sa acopere totul. Lasam mancarica de mazare la fiert. In final adaugam doua linguri de faina, bulionul si-l mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam...
Shaorma de casa
Gratarul de pui il feliem in bucati mai mici. Iaurtul il amestecam cu usturoiul. Asezam ingredientele peste lipia libaneza in urmatoarea ordine: - ungem lipia cu iaurtul - usturoi - maioneza - friptura - cartofii prajiti - ceapa - ketchup - castravetii...
Salata Columb
Tocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute proaspete de rosii.
Pui domnesc
Pregatim pieptul de pui pentru gratar: condimentam si-l inabusim in putina apa, scurgem apa din tigaie si punem putin ulei de masline. Cand carnea este aproape prajita punem feliutele de mozzarella deasupra pieptului de pui pana cand incepe sa se topeasca.
Clatite cu dulceata
Amestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea. Prajim foile de clatite pe ambele parti (tigaie teflonata, unsa cu ulei) si ungem foile cu...
Varza calita cu paste
Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie). Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...
Cornulete cu magiun
Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il impartim in 8 triunghiuri si-l umplem cu magiun sau intindem foi mai inguste, il umplem cu magiun, il...
Prajitura cu rabarber
Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete. Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau...
Pizza melcisor
Prepararea aluatului: pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta,...
Pulpe de pui la punga
Condimentam pulpele de pui dezosate, amestecam toate condimentele si adaugam o lingurita de mustar. Pulpele de pui se vor lasa la macerat cateva ore. Punem pulpele intr-o punga speciala pentru cuptor si le coacem la foc potrivit 45-50 minute. Pregatim o ,,salata de primavara,, din: rosii,...
Somon la gratar
Condimentam medalioanele de somon, prajim pe un gratar (pe aragaz sau pe carbune). Fara ulei!!!! Putem servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Tort Kronstadt
Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom. Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste...
Spanac cu ochiuri
Curatam spanacul de codite, il spalam foarte bine si-l punem la fiert in apa cu putina sare. Timp de fierbere 15 minute. Spanacul fiert si strecurat il tocam marunt si e gata pregatit pentru a fi gatit. Calim faina in 3-4 linguri de ulei, adaugam spanacul, laptele, sare, piper. Dupa o fierbere...
Tort cu trei creme
Tapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute. La fel vom proceda si cu blatul galben Crema de Cacao: Fierbem pudinca...
Sarmalute usoare din carne de pui
Pregatim compozitia pentru umplutura: adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul, ciupercile tocate marunt, morcovii razuiti cat mai marunt, sare si piper. Spalam foile de varza, le vom scurge de apa si incepem sa pregatim sarmalutele....
Ciorba de perisoare
Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul. Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul intreg, orezul spalat, sare si piper. Dupa 30 minute de fierbere incepem sa adaugam perisoarele....
Supa de pui cu galuste
Spalam carnea de pui si-o punem la fiert, (indepartam spuma formata in urma fierberii). Curatam legumele, le vom taia cubulete sau le putem lasa in bucati mai mari. Adaugam legumele si sarea la supa cu carne. In timp ce fierbe supa pregatim galustele. Eu, fierb galustele...
FRIPTURA *TIGANEASCA*
Spalam carnea si-o condimentam. (pieptul de pui trebuie sa fie batut; pulpele de pui - dezosate) Calim putin carnea in ulei de masline, apoi il punem pe gratar. Curatam cartofii, ii spalam si taiem in cubulete. Ii asezam pe o tava, tapetata cu hartie cerata, adaugam sare si...
Tort Cioco-Porto
Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort,...
Cremsnit american
Blat: Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao. Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava. Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina,...
Tort fantezie cu branza si kiwi
Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila. Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava. Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina. Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat si esenta de migdale, pliculetul de capucino, asa...
Ursuleti cu branza
Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu ou. Deasupra se presara condimente si seminte. Se coace la foc potrivit.
Pui pe pat de sare
Se pregateste tava: hartie cerata si un strat de aproximativ 1 cm sare dura. Pulpele de pui se condimenteaza ( piper , curry, oregano , busuioc , boia sau chili. Se aseaza pe patul de sare alaturi de cartofi in coaja, taiati in 2-4. Deasupra cartofilor se poate presara oregano....