Blat:
Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compoziția de gălbenușuri punem în trei tranșe peste...
Se amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui.
Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore.
Așezăm bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preâncălzit la 230 de grade C....
Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert.
Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă)
Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne...
Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă.
Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul.
Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în...
Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm.
Blatul
Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul....
Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara.
Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom....
Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa.
Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm și drojdia activată. Omogenizăm foarte bine totul, compoziția este mai moale și este în...
Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2 linguri de smântână, 1 lingură maioneză, 1 lingură muștar, sare și piper după gust....
Omogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel, susan, mac etc.
Pentru un plus de farmec se pot introduce în mijlocul bilelor alune de...
Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele.
Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml.
Sare...
Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere.
Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea.
Frecăm gălbenușurile...
Blatul de cacao (pregătesc blatul cu o zi mai repede, se păstreaza foarte bine și se poate tăia mai ușor)
Vom pune la mixat albușurile, le batem spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea.
Punem sarea peste...
Punem drojdia făramițată într-un castron de lut, omogenizăm cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă caldă. De fapt este maiaua. Lăsăm să fermenteze 15 minute. Amestecăm făina cu sarea.
După cele 15 minute, punem într-un bol maiua fermentată, apa rămasă și...
Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru...
Vom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compozitia de galbenusuri punem in trei transe peste albusurile batute....
Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor.
Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o...
Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema de ouă trebuie să devină spumoasă și foarte deschisă la culoare.
Punem crema de ouă...
Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit.
Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă.
Punem două...
Tocăm mărunt varza și o frecăm cu puțină sare.
Tocăm mărunt mărarul verde, morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem mărunt.
Amestecăm toate legumele, adăugăm oțetul sau zeama de lămâie.
Omogenizăm maioneza, muștarul și smântâna...
Tiramisu reţetă originală
Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.
Topim ciocolata și o lăsăm la răcit.
Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită.
Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone.
Așezăm un...
Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine.
Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru...
Tiramisu reţetă originală
Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.
Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr...
Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc.
Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească.
Sosul...
Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele.
Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm să se răcească de tot.
Fasolea rece o tocăm mărunt, adăugăm sare, piper, usturoi pisat şi...
Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute.
Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă.
Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc...
Omogenizăm foarte bine iaurtul cu ouăle, esenţele, zahărul vanilinat şi puţină sare.
Adăugăm făina şi praful de copt, amestecăm totul foarte bine.
Punem ulei într-o tigaie şi cand uleiul este fierbinte cu ajutorul unei linguri punem din aluat la prăjit....
Omogenizăm gălbenuşurile, zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat cu cacao şi 100 ml cafea şi fierbem o cremă consistentă la bain-marie. Timp de fierbere 8-10 minute.
Lăsăm crema să se răcească complet. În final omogenizăm foarte bine cu untul.
Pe tavă...
Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).
Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.
Călim ceapa şi usturoiul în...
Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce.
Punem toate legumele la fiert împreună cu o cană de apă, cu excepţia orezului şi a bulionul. Adăugăm sare şi...
Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider.
Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.
Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar...
Desert tort cu ciocolata si mascarpone
Blat: Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compoziția de gălbenușuri punem în trei tranșe peste...
Friptura marinata la cuptor
Se amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui. Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore. Așezăm bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem tava în cuptorul preâncălzit la 230 de grade C....
Ciorba de burta
Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert. Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă) Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne...
Desert chec pufos cu model
Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul. Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în...
Desert prajitura cu rubarba
Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm. Blatul Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul....
Desert strudel cu mere
Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara. Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom....
Desert gogoasa infuriata
Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa. Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm și drojdia activată. Omogenizăm foarte bine totul, compoziția este mai moale și este în...
Aperitiv oua umplute – buburuze
Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2 linguri de smântână, 1 lingură maioneză, 1 lingură muștar, sare și piper după gust....
Aperitiv colorat cu branza aromata
Omogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel, susan, mac etc. Pentru un plus de farmec se pot introduce în mijlocul bilelor alune de...
Conservarea tarhonului
Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe, crenguțele mai subțirele. Din 10 legături (mici) de tarhon proaspăt se pun 2 borcane de 800 ml. Sare...
Desert chec cu mere
Curățăm merele de coajă, le răzuim, le stoarcem de zeamă și apoi le cântărim pentru a avea 500 g de mere. Batem albușurile și adăugăm treptat zahărul împreună cu zahărul vanilinat până când obținem o spumă fermă tip bezea. Frecăm gălbenușurile...
Desert tort de ciocolata si zmeura
Blatul de cacao (pregătesc blatul cu o zi mai repede, se păstreaza foarte bine și se poate tăia mai ușor) Vom pune la mixat albușurile, le batem spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste...
Pizza italiana adevarata
Punem drojdia făramițată într-un castron de lut, omogenizăm cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă caldă. De fapt este maiaua. Lăsăm să fermenteze 15 minute. Amestecăm făina cu sarea. După cele 15 minute, punem într-un bol maiua fermentată, apa rămasă și...
Desert bomboane raw
Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru...
Desert tort de ciocolata Alexia
Vom pune la mixat albusurile, le batem spuma si adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana cand se face ca o bezea. Punem sarea peste galbenusuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compozitia de galbenusuri punem in trei transe peste albusurile batute....
Desert tort de vara
Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor. Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o...
Dobos din biscuiti
Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema de ouă trebuie să devină spumoasă și foarte deschisă la culoare. Punem crema de ouă...
Rulada din piscoturi
Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit. Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă. Punem două...
Salata Coleslaw
Tocăm mărunt varza și o frecăm cu puțină sare. Tocăm mărunt mărarul verde, morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem mărunt. Amestecăm toate legumele, adăugăm oțetul sau zeama de lămâie. Omogenizăm maioneza, muștarul și smântâna...
Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe
Tiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească. Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită. Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone. Așezăm un...
Placintele din legume
Tocăm varza mărunt și o frecăm cu puțină sare pentru a se înmuia. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, ceapa verde și pătrunjelul verde le tocăm mărunt. Adăugăm totul peste varză și amestecăm foarte bine. Mai adăugăm piper, puțină sare (nu prea multă, pentru...
Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana
Tiramisu reţetă originală Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom. Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr...
Gratar de pui cu sos Satay
Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească. Sosul...
Salata de fasole pastai
Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm să se răcească de tot. Fasolea rece o tocăm mărunt, adăugăm sare, piper, usturoi pisat şi...
Paste cu creveti
Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă. Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc...
Gogoşi cu lingura
Omogenizăm foarte bine iaurtul cu ouăle, esenţele, zahărul vanilinat şi puţină sare. Adăugăm făina şi praful de copt, amestecăm totul foarte bine. Punem ulei într-o tigaie şi cand uleiul este fierbinte cu ajutorul unei linguri punem din aluat la prăjit....
TORT DE BISCUITI – ciocolatos
Omogenizăm gălbenuşurile, zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat cu cacao şi 100 ml cafea şi fierbem o cremă consistentă la bain-marie. Timp de fierbere 8-10 minute. Lăsăm crema să se răcească complet. În final omogenizăm foarte bine cu untul. Pe tavă...
Vita in unt cu paste
Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm). Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele. Călim ceapa şi usturoiul în...
Ghiveci de legume
Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce. Punem toate legumele la fiert împreună cu o cană de apă, cu excepţia orezului şi a bulionul. Adăugăm sare şi...
Cheesecake cu brânză Ricotta
Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe. Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar...