Gogoși pudrate cu zahăr sau gogoși umplute cu gem sau ciocolată … din toate vrem! Am dreptate?
Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa.
Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm și drojdia activată. Omogenizăm foarte bine totul, compoziția este mai moale și este în regulă. Lăsăm la dospit 30-35 minute până când îșă dublează volumul. Acoperim vasul cu un ștergar și lăsăm bolul la un loc călduț. Să avem grijă la dospire, nu trebuie să crească aluatul în mod exagerat.
Punem făină pe masa de lucru, întindem aluatul la o grosime de aproape 1 cm. Tăiem cu o formă rotundă 10 cm sau cu un pahar, forme rotunde de gogoși. La fiecare tăiere a formei rotunde, punem gura paharului în făină astfel aluatul nu se mai lipește.
După ce am tăiat aluatul, îl acoperim cu un ștergar și așteptăm 30 de minute pentru a crește încă un pic.
Prăjim în ulei încins dar nu foarte fierbinte, trebuie să evităm arderea gogoșilor pe exterior.
3-4 minute pe fiecare parte, trebuie să aibă o culoare de maro închis.
După răcire se pot pudra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau se pot umple cu gem sau ciocolată.