O mâncare aromată, săţioasă şi foarte uşor de făcut. Creveţii sunt un aliment foarte popular din categoria fructelor de mare. Sunt bogaţi în proteine, sărace în grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă.
Creveţii au efecte antioxidante, reduc tensiunea arterială, se digeră uşor, conţin acizi Omega 3, vitamina D şi sunt bogaţi în seleniu.
Vă sugerez să folosiţi pastele din grâu dur integral. Sunt mult mai sănătoase şi mai gustoase, eu am ales pastele combinate cu legume, morcovi negri, spanac, turmenic, sfeclă, etc.
Pentru cei care nu agrează creveţii, cu părere de rău, aceştia se pot înlocui cu feliuţe de pui pregătite la grătar.
Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute.
Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă.
Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc destul de intens.
Pentru cei care folosiţi bucăţele grătar de pui timpul de pregătire doar 3-4 minute.
În final adăugăm sare, piper după gust, smântână şi pătrunjel verde tocat mărunt. Lăsăm totul să se odihnească 5 minute.
Fierbem pastele şi le scurgem de apă. Adăugăm pastele peste creveţi şi amestecăm totul.
Se poate servi alături de parmezan sau brânză cu mucegai.