TORT DE BISCUITI – ciocolatos

de Zamfira in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 2121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi obişnuiţi(simpli sau cu cacao)
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr(poate să fie şi mai puţin)
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 40 g cacao concentart fără zahăr
  • 300 ml cafea la filtru
  • 1 esenţă rom
  • cacao pentru pudrat tortul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE BISCUITI – ciocolatos:

Omogenizăm gălbenuşurile, zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat cu cacao şi 100 ml cafea şi fierbem o cremă consistentă la bain-marie. Timp de fierbere 8-10 minute.

Lăsăm crema să se răcească complet. În final omogenizăm foarte bine cu untul.

Pe tavă dreptunghiulară sau mai lungă aşăzam biscuiţii înmuiaţi în restul de 200 ml de cafea amestecat cu esenţa de rom. Cafea trebuie să fie rece.

Peste primul strat de biscuiţi punem cremă, apoi din nou biscuiţi, din nou cremă, şi tot aşa.

Puteţi împărţii biscuiţii cum anume vă permite mărimea tăvii.(3×8, 3×6,4×8, etc.)Deasupra pudrăm cu cacao.

Lăsăm la rece pentru 24 de ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE BISCUITI – ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

08.08.2016, 20:06

Am venit sa imi iau portia, ca nu o dau la nimeni

Zamfira 1

10.08.2016, 09:23

Multumesc!!! Am inteles, data viitoare fac mult mai mult Va pup!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:42

Vreau si eu o portie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere