Cheesecake cu brânză Ricotta

de Zamfira in Dulciuri, 30 Iul 2016 | 4091 vizualizari

 

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia, se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului.
Încercăm o nouă reţetă? Vă propun un cheesecake ce are la bază ricotta, iar fructul ce-i va domina gustul …. căpşuna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 250 ml frişcă naturală
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml iaurt greces de afine
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 700 g căpşuni proapete parfumate
  • 1,5 pachete de pişcoturi
  • 2 esenţe de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu brânză Ricotta:

Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. 

Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.

Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar în două, ele vor servi la ornat pe lateral şi deasupra cheesecake-ului.

Adăugăm în crema de ricotta cele două pliculeţe de gelatină, conform instrucţiunilor de pe plic, adăugăm frişca şi căpşunile mărunţite.Într-o tavă de tort cu margine detaşabilă vom aşeza pişcoturile şi le vom stropi cu cele 2 esenţe de rom amestecate cu 30 ml apă.

Aşezăm jumătăţile de căpşuni pe marginea tăvii, punem crema şi nivelăm. Ornăm deasupra cu căpşunile rămase.

Timp de aştepare 6-7 ore, la rece în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu brânză Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

01.08.2016, 09:28

miki_a 1

02.08.2016, 08:51

Ce bunatate ai facut!

Zamfira 1

02.08.2016, 17:10

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu prune si rahat