Desert tort de vara

de Zamfira in Torturi, 22 Iul 2017 | 5443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 450 ml frișcă naturală(grăsime de la 30%- …)
  • 200 g zahăr pudră(cantitatea poate varia în funcție de dulceața fructelor)
  • zeama de la o portocală
  • 1 zahăr vanilinat
  • 2 pachețele de pișcoturi
  • zmeură 500 g
  • căpșuni 200 g
  • pentru decor – afine, mure, coacăze roșii etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de vara:

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor.

Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o portocală (atenție la cantitatea de suc, unele portocale sunt mai zemoase și atunci nu trebuie să punem toată cantitatea de suc peste fructele pisate). Important ca fructele pisate să nu băltească în zeamă.

Amestecăm mascarpone cu cealaltă parte de zahăr pudră și începem să o lucrăm cu mixerul. După 1-2 minute adăugăm frișca lichidă (frișca nebătută), lăsăm mixerul să-și facă treaba, în câteva minute crema se va întări foarte bine.

Așezăm într-o tavă de tort cu margine detașabilă pișcoturi rupte în bucăți și bucățele. Punem jumătate din cantitatea de fructe zdrobite peste pișcoturi, apoi jumătate din cremă. Urmează un nou strat de pișcoturi, fructe zdrobite și cremă.

Ornăm cu multe fructe.

Tortul îl putem servi la doar câteva ore după ce l-am ținut la frigider 2-3 ore. (cam repede, dacă n-am avut răbdare, dar totuși e mai bine să așteptăm încă câteva ore) ))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher