Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta.
Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand.
Am tapetat un vas de...
Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam.
Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in vasul in care a fost framatat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie pentr a-l feri de curenti....
Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare.
Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul.
Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam.
Incorporam toata faina, apoi framantam cca. 20 minute aluatul pentru a incorpora uniform branza.
Acoperim castronul cu un prosop...
Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi.
Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina.
Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform.
La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul...
Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator.
Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida.
Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic.
Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de...
Preincalzim cuptorul la 50 grade C.
Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam.
Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau.
Cu ajutorul uleiului de masline, framantam coca pana se desprinde de maini.
Tapetam tava cu hartie de copt....
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta.
Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul.
Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Framantam usor aluatul dospit cu mana sa iasa aerul, ungem tava cu ulei de masline, apoi...
Preincalzim cuptorul la 50 grade C.
Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan.
Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa.
Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia...
Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.
Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.
Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.
Preincalzim...
Cartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Tapetam tava cu hartie de copt, asezam cartofi in strat uniform, presaram 3/4 din cantitatea de mozzarella...
Preincalziti cuptorul la 200 grade C.
Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul.
Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi.
Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Aluatul...
Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta.
Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit...
Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam.
Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam...
Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.
Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.
La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic.
Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care...
Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade.
Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta, omogenizam.
Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana cand se dezlipeste...
Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun.
Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam.
Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz.
Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline.
Acoperim castronul...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar.
Amestecam pena se lichefiaza drojdia.
Adaugam apoi bucatelele de masline, apa calduta, fulgii de ovaz. Amestecam.
Adaugam la final faina semi, framantam un aluat elatic...
Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta.
Amestecam.
Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul.
Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit...
Mixam ouale cu sare,drojdie, iaurt si branza de vaci.
Adaugam semintele,taratele, amidonul si fulgii de mei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam forma rotunda cu hartie de copt si turnam amestecul obtinut in tava.
Deasupra presaram semintele de susan.
Lasam la dospit cca 30...
Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.
Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina.
Amestecam si lasam 15 minute la dospit.
Cernem faina intr-un vas incapator.
Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul...
Preincalzim cuptorul la 60 grade.
Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun.
Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina.
Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale....
Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze.
Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios...
Punem drojdia intr-un vas incapator, adaugam sarea si indulcitorul.
Amestecam sa se lichefieze drojdia, apoi punem apa calduta.
Punem pe rand semintele, faina de in si taratele de grau.
Amestecamingredientele, apoi adaugam faina 650.
Picuram din cand in cand ulei de masline.
Lasam...
Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.
Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.
Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.
Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.
Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l...
Faina se cerne pe un ziar.
In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.
Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.
Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios,...
Pentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul.
Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine.
Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o coca lipicioasa.
Ungem o tava de yena cu ulei de masline, o tapetam cu tarate de ovaz si aszam in...
Punem intr-un castron drojdia, sarea si zaharul.
Adaugam semintele de mac si laptele cadut, amestecam.
Presaram cascavalul ras, apoi faina si framantam un aluat elastic.
La sfarsit adaugam uleiul, sa desprindem aluatul de pe maini si acoperim vasul lasand aluatul in loc ferit de curenti...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Incorporam in spuma amidonul lichid.
Mixam galbenusurile cu branza, iaurtul,putina sare si semintele de chia.
Taratele le punem intr-un bol si le amestecam cu...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu sarea.
Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium.
Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat, mixam.
Adaugam taratele de ovaz, le amestecam cu galbenusurile, branza si iaurtul.
Adaugam...
Punem drojdia cu zaharul si praful de sare intr-un castron, adaugam semintele de mac si cele de in.
Amestecam pana se lichefiaza drojdia.
Adaugam apa calduta, apoi faina si amestecam.
Punem uleiul si framatam pana se deprinde aluatul de amini.
Rupem bucati din aluat si le asezam in...
Paine neagra cu seminte de floarea soarelui
Am pus drojdia impreuna cu semintele de floarea soarelui, zaharul si sarea intr-un vas incapator, am turnat apa calduta, apoi am incorporat 1 kg faina neagra proaspat cernuta. Am framantat aluatul timp de 15 minute cu mana, am picurat ulei de masline din cand in cand. Am tapetat un vas de...
Covrigi polonezi
Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in vasul in care a fost framatat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie pentr a-l feri de curenti....
Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac
Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi framantam cca. 20 minute aluatul pentru a incorpora uniform branza. Acoperim castronul cu un prosop...
Colacei de post cu fulgi de cartofi
Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform. La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul...
Pizza lacto-vegetariana
Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator. Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida. Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de...
Chifle integrale imbracate in seminte de susan
Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul uleiului de masline, framantam coca pana se desprinde de maini. Tapetam tava cu hartie de copt....
Focaccia cu masline, cascaval si parmezan
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Framantam usor aluatul dospit cu mana sa iasa aerul, ungem tava cu ulei de masline, apoi...
Paine integrala cu seminte si tarate
Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan. Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa. Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia...
Covrigi pufosi cu faina si seminte de in
Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650. Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala. Preincalzim...
Pizza pe pat de cartofi prajiti cu mozzarella
Cartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam cartofi in strat uniform, presaram 3/4 din cantitatea de mozzarella...
Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam. Tapetam tava cu hartie de copt. Aluatul...
Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan
Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit...
Paine cu seminte de floarea soarelui
Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam...
Batoane cu seminte de in si de mac
Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun. Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta. La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic. Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care...
Tarte aperitiv lacto-vegetariene
Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade. Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta, omogenizam. Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana cand se dezlipeste...
Chifle umplute cu loboda rosie
Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz. Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline. Acoperim castronul...
Pizza din aluat cu masline si fulgi de ovaz
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar. Amestecam pena se lichefiaza drojdia. Adaugam apoi bucatelele de masline, apa calduta, fulgii de ovaz. Amestecam. Adaugam la final faina semi, framantam un aluat elatic...
Chifle cu tarate de ovaz si masline
Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta. Amestecam. Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul. Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit...
Paine de dieta cu branza si seminte
Mixam ouale cu sare,drojdie, iaurt si branza de vaci. Adaugam semintele,taratele, amidonul si fulgii de mei. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam forma rotunda cu hartie de copt si turnam amestecul obtinut in tava. Deasupra presaram semintele de susan. Lasam la dospit cca 30...
Paine alba cu masline negre si seminte
Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit. Cernem faina intr-un vas incapator. Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul...
Covrigi de casa cu seminte si parmezan
Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina. Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale....
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac
Amestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se omogenizeze. Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana obtinem un aluat lipicios...
Paine neagra cu seminte si topping de cascaval
Punem drojdia intr-un vas incapator, adaugam sarea si indulcitorul. Amestecam sa se lichefieze drojdia, apoi punem apa calduta. Punem pe rand semintele, faina de in si taratele de grau. Amestecamingredientele, apoi adaugam faina 650. Picuram din cand in cand ulei de masline. Lasam...
Chifle negre cu seminte si pasta de masline
Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele. Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l...
Turtite cu branza si chimen la tigaie
Faina se cerne pe un ziar. In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen. Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam. Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios,...
Paine dietetica cu seminte si tarate
Pentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul. Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine. Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o coca lipicioasa. Ungem o tava de yena cu ulei de masline, o tapetam cu tarate de ovaz si aszam in...
Chifle cu cascaval si seminte
Punem intr-un castron drojdia, sarea si zaharul. Adaugam semintele de mac si laptele cadut, amestecam. Presaram cascavalul ras, apoi faina si framantam un aluat elastic. La sfarsit adaugam uleiul, sa desprindem aluatul de pe maini si acoperim vasul lasand aluatul in loc ferit de curenti...
Paine Dukan cu branza
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Incorporam in spuma amidonul lichid. Mixam galbenusurile cu branza, iaurtul,putina sare si semintele de chia. Taratele le punem intr-un bol si le amestecam cu...
Painici cu tarate,chia si psillium
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea. Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium. Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat, mixam. Adaugam taratele de ovaz, le amestecam cu galbenusurile, branza si iaurtul. Adaugam...
Mini pizza lacto-vegetariana
Punem drojdia cu zaharul si praful de sare intr-un castron, adaugam semintele de mac si cele de in. Amestecam pana se lichefiaza drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si amestecam. Punem uleiul si framatam pana se deprinde aluatul de amini. Rupem bucati din aluat si le asezam in...