se poate servi incepand cu faza de atac
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Dizolvam amidonul in 4 lingurite apa rece.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Incorporam in spuma amidonul lichid.
Mixam galbenusurile cu branza, iaurtul,putina sare si semintele de chia.
Taratele le punem intr-un bol si le amestecam cu drojdia uscata, apoi le presaram peste amestecul de galbenusuri, omogenizam.
Incorporam apoi cu o spatula albusurile in galbenusurile cu tarate. Amestecam usor sa nu iasa aerul din spuma de albusuri.
Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt.
Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram seminte de mac si de susan pentru decor.
Dam tava la cuptor pentru 10 minute la 200 grade, apoi reducem temperatura la 150 grade si lasam painea la copt alte 40 minute.
Oprim cuptorul, lasam painea sa se racoreasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru 10 minute.
Scoatem painea din cuptor, apoi din tava, indepartam hartia de copt si o lasam la racit pe un gratar.
Portionam cand e racita complet si servim cu crema de branza degresata.
Pofta buna!