publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
publicat la 18.12.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Boema
Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o, apoi am incorporat-o in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in...
Midii in sos de vin
Midiile le-am spalat bine in mai multe ape, pentru a elimina toate impuritatile. Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am...
Tarta cu branza si coacaze
Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la...
Salata simpla, gustoasa si sanatoasa de leurda
Cum se prepara Salata simpla, gustoasa si sanatoasa de leurda Leurda am spalat-o, am zvantat-o putin, apoi am taiat-o nu foarte marunt. Am adaugat sare, ulei si otet, am pus cateva fire de marar, si cateva masline, si am servit alaturi de o fripturica de porc si cartofi la cuptor ....
Rulada de porc cu carnat, si cartofi cu rozmarin
Bucata de piept am condimentat-o, apoi am presarat putin cascaval ras, iar deasupra am pus carnatul afumat. Am rulat si am legat cu ata rulada, am uns-o cu ulei, am presarat cu boia iute si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie si unsa. Am adaugat o cescuta de apa si am dat la cuptorul...
Prajitura cu blat de cafea si crema ganache
Mai intai am pregatit crema: ciocolata am rupt-o bucati mici si am pus-o intr-un bol. Frisca am incalzit-o pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si am turnat-o fierbinte peste ciocolata. Am amestecat energic pana ce ciocolata s-a topit complet. Am lasat sa se raceasca, apoi am dat-o la frigider pentru...
Mancare de urzici
Urzicile le-am ales de eventualele crengute sau frunzulite, apoi le-am spalat in mai multe ape, pentru a elimina praful. Am pus urzicile la fiert in apa clocotita, apoi le-am scos, le-am pus la scurs, apoi le-am tocat marunt. Zeama in care au fiert nu se arunca.. ca avem nevoie de ea mai tarziu....
Prajitura cu crema de branza
Am pregatit mai intai siropul: apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand usor pana zaharul s-a topit, iar din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat 10 minute sa fierba, fara a-l deranja. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am adaugat esenta de rom. Am pregatit pe rand doua...
Pulpa de vita cu sos de usturoi
Pulpa de vita am taiat-o felii potrivit de groase pe care le-am batut cu ciocanul pentru snitele, apoi le-am taiat in bucati de cca 3-4 cm. Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit pe toate partile bucatile de carne. Am adaugat ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Am...
Kringel Estonian
Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina. Am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat la crescut, in loc caldut, cca 1 ora. Pe masa...
Guguluf cu mac si lamaie
Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat faina si praful de copt. Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din compozitii am...
Ciocolata de casa cu alune de padure
Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa. Am oprit focul,...
Risotto cu scoici
Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape. Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus...
Gogosi pufoase
Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia. Intr-un bol se pune faina, coaja de lamaie si portocala, cele 2 oua (in poza sunt 4 ptr ca am facut cantitate dubla)...
Trufe de branza
Branza de burduf se da prin razatoare sau se sfarama si se amesteca cu smantana. Se formeaza bilute care se tavalesc prin marar uscat si prin boia dulce. Se aseaza pe platouri si se tin la frigider pana la servire. Bilutele mai pot fi "glazurate" cu seminte de mac sau susan...
Pui manastiresc
Pulpele de pui le-am condimentat cu sare, piper si boia iute, si le-am prajit in ulei pe ambele parti, apoi am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 minute (eu am folosit un wok). Intr-o alta cratita am calit ceapa tocata marunt, am adaugat ciupercile toataie...
Mucenici moldovenesti
Mai intai, avem grija ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele impreuna cu zaharul, sarea si coaja rasa de portocala le-am pus pe foc, amestecand din cand in cand pana zaharul s-a topit. Am lasat amestecul sa se racoreasca. Faina am cernut-o cel putin odata....
Sunca fiarta in zeama de varza
Zeama de varza se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbru si fulgii de ardei. Cand a dat primul clocot, se adauga sunca proaspata si se lasa la fiert cca 15 minute. Nu mai mult ptr ca sunca se inmoaie prea tare. Se scoate din zeama, se lasa sa se racoreasca putin (cat sa fie mai usor...
Rotolo di ricotta e spinaci
Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei....
Brownie cu menta
Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat. Intr-un bol am pus ouale si zaharul si am mixat pana acesta s-a topit. Am adaugat whisky-ul si menta (din pacate menta...
Omleta cu legume si carne de porc
Legumele sotate si carne de porc mi-au ramas de la cina. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, l-am lasat sa se incalzeasca, apoi am pus legumele sotate si bucata de carne taiata bucati. Cand s-au incalzit putin, am pus ouale batute in care am pus sare, piper si fulgi de ardei...
Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate
Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta. Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala,...
Salata de fructe
Fructele le-am curatat si taiat bucati potrivite. Le-am amestecat usor fara a le rupe, am adaugat whisky-ul si am lasat la frigider cateva ore. Am pus fructele in cupe, am ornat cu frisca si .. am papat pe nerasuflate!
Krem a la Krem
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de crema, omogenizand cu lingura, usor, amestecand de jos in sus. Aluatul l-am pus intr-o tava de 20x30,...
Salata de cartofi
Cartofii impreuna cu cateii de usturoi, i-am pus la fiert in apa sarata pentru cca 30 minute. Cartofii scurs de apa, i-am lasat sa se racoreasca putin, apoi i-am curatat de coaja. Cateii de usturoi ii pastram ptr ca avem nevoie de ei la sos. Cand cartofii s-au racit aproape de tot, i-am taiat...
Crap de Dunare la cuptor
Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider. Intr-o tava am pus legume...
Branzoaice
Laptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi laptele amestecat cu zahărul şi drojdia, esenţa şi coaja de lămâie. Am framântat aluatul, adaugând...
Bomboane Rocher
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Intr-o vas am pus 3 linguri zahar si 2 linguri apa si am lasat la foc mic pana zaharul s-a topit si siropul s-a legat. Siropul l-am pus peste migdalele tocate si am amestecat. Ajutandu-ma de doua lingurite am format gramajoare de migdale, pe care le-am...
Turta dulce
Aluatul l-am pregatit cu o zi inainte. Untul taiat cubulete, impreuna cu mierea le-am topit la microunde, lasand treptat cate 1 minut. Cand compozitia s-a topit, am scos bolul si l-am lasat putin sa se racoreasca, apoi am amestecat. Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul cca 5 minute....
Tagliatelle cu surimi
Ceapa tocata marunt am pus-o la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat ardeiul rosu tocat, iar dupa 1 minut am pus si bucatile de surimi taiate in bucati de cca 1,5-2 cm. Am adaugat vinul. Cand vinul a inceput sa clocoteasca, am pus usturoiul pisat si 100 ml apa. Am condimentat cu...