Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate

de Sim0na in Porc, 17 Feb 2013 | 15336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 lingurita mustar
  • rozmarin pulbere
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin spumant
  • felii de slanina afumata
  • 50 g unt

Garnitura:

  • legume mexicane congelate
  • mazare congelata
  • fasole verde congelata
  • rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate:

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta.
Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala, am legat cu o sfoara carnea, punand si bucati de slanina afumata. Carnea am pus-o in folie alimentara, alaturi de cateii de usturoi curatati, intr-un vas de yena. Am strans folia, acoperind foarte bine carnea, si am dat-o la cuptor pentru o ora.
Dupa aceasta perioada, am scos folia, am pus untul taiat bucati si vinul spumant. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30-40 minute, intorcand din cand in cand bucata de carne.

Cand a fost gata, am scos-o pe un platou si am tinut-o la cald, iar dupa cateva minute am feliat-o. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, in care am calit pentru cateva secunde, cativa catei de usturoi. Am adaugat legumele congelate (cam o mana din fiecare) si rosiile cherry taiate in jumatate. Am completat cu sosul lasat de friptura (strecurat inainte) si un strop de apa. Am lasat cateva minute, pana ce legumele s-au gatit. Am servit feliile de friptura, alaturi de legumele sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

13.01.2014, 08:33

PapaVio 1

25.02.2014, 11:00

Popa spune sa-ti "infranezi pohtele"...da' eu cu reteta asta nu pot,asa ca ma duc sa caut un purcel cu pulpa !
Cred ca e "trasnet"!

Sim0na 1

26.02.2014, 10:08

PapaVio, popa cred ca se refera la alte pofte Iti recomand reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor