Turta dulce

de Sim0na in Prajituri, 23 Dec 2012 | 5113 vizualizari

 

In ultima perioada n-am mai avut deloc timp de bucatarit.. Dar, m-am gandit ca macar o turta dulce sa-i pregatesc Mosului!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 125 g miere
  • 150 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 jumatate lingurita ghimbir macinat
  • 1 esenta portocale
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • inimioare de zahar
  • bastonase colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Aluatul l-am pregatit cu o zi inainte.

Untul taiat cubulete, impreuna cu mierea le-am topit la microunde, lasand treptat cate 1 minut. Cand compozitia s-a topit, am scos bolul si l-am lasat putin sa se racoreasca, apoi am amestecat.

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul cca 5 minute.

Faina am amestecat-o cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul. Am facut o adancitura in mijlocul fainii, si am pus ouale impreuna cu zaharul, apoi mierea si untul. Am amestecat totul cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi am framantat cu mana.

La mine aluatul a mai cerut inca vreo 100 g faina.. acum e in functie si de tipul fainii.. de greutatea oualor..

Aluatul obtinut l-am impartit in doua bilute, pe care le-am pus in folie alimentara si le-am dat la frigider pana a doua zi.

A doua zi, am scos aluatul din frigider cu cca o ora inainte de a incepe operatiunea.

Am pudrat cu faina masa de lucru, am luat una dintre bile, am framantat-o putin, apoi am intins-o cu sucitorul. Pentru a putea manevra mai usor aluatul, am presarat faina pe el. Foaia de aluat am lasat-o de cca 3-5 mm. Am decupat stelute si inimioare, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, ptr cca 15 minute. Pentru a nu se arde marginile, eu am pus tava pe primul raft de sus.

Pentru a termina mai repede, eu am lucrat cu doua tavi in paralel. Cand prima tava a fost gata, am bagat-o pe a doua la cuptor. Turta din prima tava am lasat-o sa se raceasca, apoi am transferat-o pe un grilaj. Am lasat stelutele si inimioarele pana a doua zi, cand le-am ornat.

Am mixat albusul timp de 2 minute, apoi am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si zeama de lamaie, mixand continuu. Compozitia este buna, cand devine densa, iar varfurile formate la mixare isi pastreaza forma timp de 15 secunde.

Cu ajutorul unei pungi intepate in colt cu o scobitoare am facut diverse modele. Si ptr ca am vrut si niste turtite mai albe, am diluat cu putina apa compozitia de albus, si am umplut inimioarele, apoi am presarat bastonase colorate sau inimioare.

Dupa ce glazura s-a uscat, le-am depozitat in cutii de metal si.. le-am impartit familiei, respectiv parinti si socrii!

Dar din cutia mea va ofer si voua cate o turta dulce si aromata!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului