Tarta cu branza si coacaze

de Sim0na in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 3793 vizualizari

 

Astazi este o zi speciala... Acum 30 si ceva de ani :P, intr-o zi de doua ori mare - Vinerea Mare si Sf. Gheorghe, pe la ora 18, intr-o salvare uzata, s-a nascut o pustoaica.. cam neagra si cu o personalitateee... :))

Da dom`le, este ziua mea! :) La Multi Ani mie! Sa-mi dea Dumnezeu tot ceea ce doresc tuturor: sanatate, fericire, liniste sufleteasca si cat mai multe realizari!!

Si pentru ca anul acesta nu mi-am dorit decat o petrecere virtuala, va invit la o portie de tarta... o bunatate!!!
Pentru ca sunt incepatoare in tarte, m-am inspirat de la prietena mea Dia (http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-urda-si-coacaze-rosii-22691.html), caruia ii multumesc ptr bunatatea asta!!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 240 g faina
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 330 g branza dulce (PILOS)
  • 70 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic crema de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coacaze rosii (eu am avut la congelator)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si coacaze:

Untul la temparatura camerei l-am mixat cu zaharul, adaugand apoi pe rand si galbenusurile. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am incorporat faina in amestecul de ou si unt, la inceput cu mixerul, apoi am framantat usor cu mana, doar cat s-a incorporat faina. Am dat aluatul la frigider 30 minute.

Cat aluatul se odihnea, m-am ocupat de umplutura: intr-un bol am mixat branza cu smantana, zaharul brun si zaharul vanilat. Am adaugat treptat si laptele, apoi praful de vanilie.

Aluatul l-am scos din frigider, am oprit putin pentru grilajul de deasupra, iar restul l-am pus intre doua bucati de folie alimentara, si l-am intins cu sucitorul, dandu-i forma rotunda. 

Intr-o forma de tarta din ceramica, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu hartie de copt, am pus aluatul, ajutandu-ma de una dintre folii. Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o furculita, apoi am pus amestecul de branza, am presarat coacaze (scurse bine de zeama) din abundenta, apoi din aluatul ramas am taiat fasii, pe care le-am pus deasupra.

Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.

Cand tarta a fost gata, am mai pus cateva coacaze (era pacat de ele sa nu le folosesc cumva), apoi am pudrat cu zahar.

Am lasat tarta la rece pana a doua zi (asta a fost cam dificil..) apoi am papat cu mare pofta!!

A iesit PERFECTA!! Blatul fraged, usor sfaramicios, dar nu atat de sfaramicios incat sa nu poti taia.. iar combinatia de branza-vanilie-coacaze... este absolut delicioasa!!!


Pofta buna va doresc!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:55

Wow! Ce frumoasă este și sigur are un gust pe măsură! La mulți ani!

Panacris 1

23.04.2013, 18:25

La mulți ani și multă sănătate!

Sim0na 1

24.04.2013, 07:40

Va multumesc ptr urari si aprecieri! Pupici dulci tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake