In general nu-s o mare pofticioasa de dulciuri.. Adica pot sta zile bune fara sa mananc ceva dulce.. Dar tare greu rezist mirosului de gogosi proaspat prajite... sau la cel al pateurilor cu branza sarata :)
Pentru azi, cele mai pufoase gogosi!! Reteta este a colegei mele Doina, de la care in fiecare zi invat cate ceva in ale bucatariei! :)
Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia.
Intr-un bol se pune faina, coaja de lamaie si portocala, cele 2 oua (in poza sunt 4 ptr ca am facut cantitate dubla) si esenta de rom. Am inceput sa amestec usor, adaugand laptele caldut, iar la final am incorporat cescuta de ulei. Am framatat bine, "batand" bine aluatul, la fel ca la cozonac, ptr cca 15-20 minute. Am lasat la crescut o ora.
Aluatul l-am impartit in bilute potrivite, cat mingea de ping-pong, pe care le-am mai lasat la crescut cca 15 minute. Am format gogosile si le-am prajit in ulei din abundenta.
Le-am pudrat cu zahar si le-am servit cu pofta!