publicat la 05.03.2016
publicat la 28.02.2016
publicat la 24.02.2016
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta cu branza si iaurt
Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii punem cele 5 galbenusuri + 2 linguri cu apa si le batem cu mixerul, foarte bine cu cele 6 linguri de zahar.Se adauga faina si praful de copt amestecate impreuna (cite o lingura odata). Aluatul...
Palanețe (cocoradă) cu branza
Framantam bine ingredientele pentru pentru aluat , dupa ce am inmuiat drojdia cu putin lapte.Framantam cam 20 de minute apoi lasam la dospit in loc cald cam o ora. Dupa ce a dospit impartim aluatul in 5-6 parti egale pe care le facem mingiute. Branza o sfarmam adaugam ouale, ceapa tocata...
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Pulpele spalate se sterg cu un servetel de hartie apoi se condimenteaza bine pe ambele parti cu sare, piper proaspat macinat , boia si condimente pentru pui. Pielita de pe pulpe o dam deoparte ca sa putem pune felii de cascaval intre carne si pielita....
Pulpe cu sos de smantana si ciuperci
Spalam pulpele si le taiem in doua. Curatam ceapa si o taiem julien. Tocam marunt patrunjelul verde. Curatam si presam usturoiul. Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si asezonam. Dupa ce pulpele isi schimba culoarea adaugam o cana cu apa, usturoiul presat, ciupercile si...
Biscuiti englezesti (shortbread)cu merisoare si portocale
Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit. Rasturnam compozitia in gaura...
Hrean pentru iarna
Se curata hreanul, se rade fin( sau se da prin masina de tocat carnea) si se pune in borcane presat cu lingura. Se pregateste o zeama din apa, otet si putin zahar, care se rastoarna in borcane peste hrean si se amesteca. Cine doreste sa nu fie hreanul asa de puternic, in momentul servirii,...
Cotlet haiducesc
Cotletul spalat si uscat cu servetele de hartie il portionam felii dar netaiate complet.In partea de jos nu-l taiem de tot. Taiem felii subtiri baconul , carnatii si ceapa curatata. Asezonam cotletul si il ungem cu mustar. Intre feliile de cotlet punem bacon, ceapa si carnati....
Paine cu cascaval si ierburi aromate
Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant. Cascavalul il taiem cubulete mici. Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si...
Pulpe de pui Jakob
Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant. Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt. Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin...
Pineapple cake
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta. Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici. Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de...
Costite cu varza acra
Am taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat. Dacă este prea sărată, o lăsati asa taiata fideluta ,în apă rece în continuare. Am calit ceapa tăiata julien in putin ulei si am adăugat pasta de gogosari si coastele tăiate bucăti mai mari si...
Ciorba de varza acra cu afumatura
Se pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se adauga cimbru si se potriveste de sare. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam zeama de varza,...
Cubulete imbatate in vin, pe pat de ciuperci - Reteta cu numarul 500!
Se taie carnea in cubulete potrivit de mari si se tine intr-un bait facut din usturoi presat, vin si mustar, la rece macar o ora. Prazul taiat marunt il sotam in doua linguri ulei pina devine sticlos, adaugam cuburile de carne impreuna cu baitul ramas si apa cat sa treaca peste carne....
Cotlet de porc in zeama de varza
Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte. Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. Degresam...
Prajitura in doua culori- de POST
Apa minerala,zaharul, uleiul si faina, le amesteci bine de tot cu mixerul si adaugi si praful de copt. 1/2 din compozitie o pui intr-o tava in care este hirtie de copt( daca n-ai , ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina)si o dai la cuptorul dinainte incalzitla 160 de...
Placinta aperitiv
Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei. Muschiul il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii. Ceapa verde o maruntim, taind-o oblic. Jumatate din foi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem ultima foaie cu ketchup peste care punem muschiul taiat. Radem telemeaua...
Impletitura
Aluatul l-am preparat in masina de paine pe programul de ALUAT. Am introdus alimentele in ordinea mai sus mentionata, am lasat aluatul la framantat si dospit. Cand masina si-a terminat programul, am impartit aluatul in 6 parti egale pe care le-am dat prin faina, le-am facut sul si apoi...
Biscuiti cangur
Untul,zaharul,ouale,zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron mare si se amesteca .Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Tava se acopera cu hartie de copt si se unge. Cu mana se fac din...
Prajitura Rumba
Batem spuma albusurile( daca aveti albusuri ramase in frigider de la alte retete, acum le puteti folosi si pe acelea) cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul, tot o data si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi esenta de rom, praful de copt si...
Ciorba de leurda
Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper....
Portofele cu cas de oaie
Decongelam aluatul lasandu-l la temperatura camerei ,cateva ore. Radem branza si tocam marunt mararul. Ceapa o curatam si o dam prin presa de usturoi. Intr-un bol amestecam casul cu un ou,ceapa si mararul verde. Asezonam si omogenizam compozitia. Aluatul il taiem in patrate cu...
Muschiulet de porc impletit cu carnati
Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb cu usturoi mult (5-6 catei zdrobiti si mărunţiti ),salvie, chimion , piper rosu si negru proaspăt macinat, ulei de măsline , sare si vin. Dupa cateva ore bune( de preferat de seara pina...
Pizza casei
Se face un aluat de blat din toate ingredientele,pe care il lasam la dospit, in loc caldut aproximativ 30 minute. Dupa trecerea timpului ,aluatul se intinde cu facaletul si se pune in tava captusita cu hartie de copt, unsa cu putin unt si se mai lasa in tava la dospit cam 15 minute....
Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
Se fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca. Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet. Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza...
Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare
Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie. Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura. Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute. Preparam sosul...
Chifle pentru sandwichuri
Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa...
Falsă ciorbă de burtă
Curatam legumele si le spalam. Ceapa o lasam intreaga. Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici Gogosarii ii feliem subtire. Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba). In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam...
Chiftelute coapte in cuptor
Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi . Se amesteca bine toata compozitia si se condimenteaza.Adaugam ouale crude si mai amestecam o data. Cu ajutorul unei linguri se formeaza...
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi
Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza. Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii. Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza...
Salata de boeuf cu oua
Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari. Ca sa fac economie de timp la taiat , eu dat legumele si zarzavatul printr-o sita de prajit cartofii si ies cubulete identice. Se face o maioneza dintr- un galbenus...