Paine cu cascaval si ierburi aromate

de Sidy in Piine, 14 Mar 2012 | 4604 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa, mai ales cand se face usor si rapid.Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda care iti invaluie casa .
Am facut-o si pe asta!
Mereu am spus ca nu am sa mananc decat paine cu seminte...dar nu multe.Curiozitatea m-a impins sa fac aceasta minunata painica moale si pufoasa si credeti-ma ca nu regret...

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
  • 300 ml apa calduta
  • 100 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 1-2 galbenusuri( pentru uns)
  • 125 g unt
  • oregano
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • ierburi aromate
  • curry
  • ghimbir
  • piper alb
  • praf usturoi
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval si ierburi aromate:

Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.

Cascavalul il taiem cubulete mici.

Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.

Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.

La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.

Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.

Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.

Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.

Sasam sa se coaca aproximativ o ora.

Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Linga un pahar cu lapte cald sau  linga un ceai cu lamaie, merge excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine acordeon din aluat de bere si cascaval