Ciorba de leurda

de Sidy in Ciorbe, 28 Feb 2012 | 10530 vizualizari

 

De abia am astept să ma reîntâlnesc cu zilele mai lungi si mai călduroase, cu soarele si copacii înfloriti si, mai ales, cu verdeturile proaspete din piete.Mie cel mai mult imi place leurda, cu aroma ei specifica de usturoi...

 

INGREDIENTE

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de leurda:

 

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.

Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. 

Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper.

La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batut, in ciorba.

Cine doreste poate adauga smantana in ciorba, la servire.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cum a iesit??? Nu va pot descrie în cuvinte…Daca inca nu ati facut asa ceva, felul asta e musai sa-l încercati, numai sa apara leurda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:26

Salata de leurda am papat, dar ciorbita niciodata. Trebuie neaparat s-o fac! Abia astept sa vina primavara sa ma duc la cules de leurda!

Lau 1

28.02.2012, 13:36

place

iry-gabriela 1

28.02.2012, 19:38

unde este verde e bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta