Cotlet de porc in zeama de varza

de Sidy in Porc, 5 Mar 2012 | 6288 vizualizari

 

Incet, incet primavara isi face aparitia si aceasta friptura frageda, ce se topeste in gura, nu am sa o mai pot face decat la toamna cand voi avea iar varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 l zeama de varza
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • sare piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in zeama de varza:

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.

Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.

Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac.

Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si-l servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.

Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare, le zvanta si apoi le afuma.Nu va spun ce minunatie iese.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:58

Ce bunatate poate fi!

Sim0na 1

06.03.2012, 22:01

Am salvat reteta! Este exact pe gustul ardeleanului meu!

VERONICA2607 1

07.03.2012, 16:33

foarte buna...e pe lista mea dupa post e prima la masa multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua