Cotlet de porc in zeama de varza

de Sidy in Porc, 5 Mar 2012 | 6764 vizualizari

 

Incet, incet primavara isi face aparitia si aceasta friptura frageda, ce se topeste in gura, nu am sa o mai pot face decat la toamna cand voi avea iar varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 l zeama de varza
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • sare piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in zeama de varza:

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.

Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.

Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac.

Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si-l servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.

Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare, le zvanta si apoi le afuma.Nu va spun ce minunatie iese.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:58

Ce bunatate poate fi!

Sim0na 1

06.03.2012, 22:01

Am salvat reteta! Este exact pe gustul ardeleanului meu!

VERONICA2607 1

07.03.2012, 16:33

foarte buna...e pe lista mea dupa post e prima la masa multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu piure de cartofi