Cotlet de porc in zeama de varza

de Sidy in Porc, 5 Mar 2012 | 6519 vizualizari

 

Incet, incet primavara isi face aparitia si aceasta friptura frageda, ce se topeste in gura, nu am sa o mai pot face decat la toamna cand voi avea iar varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 l zeama de varza
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • salvie
  • sare piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in zeama de varza:

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.

Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea. 

Degresam cotletul, daca este cazul.Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.

Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.

Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac.

Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si-l servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.

Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare, le zvanta si apoi le afuma.Nu va spun ce minunatie iese.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

06.03.2012, 19:58

Ce bunatate poate fi!

Sim0na 1

06.03.2012, 22:01

Am salvat reteta! Este exact pe gustul ardeleanului meu!

VERONICA2607 1

07.03.2012, 16:33

foarte buna...e pe lista mea dupa post e prima la masa multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole