Se acopera carnea cu piperul Szechuan.
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca.
Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii.
Se adauga...
Se amesteca toate ingredientele pentru clatite cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie pentru clatite, foarte lichida. Se mai adauga apa daca este nevoie.
Se acopera si se lasa la frigider 30 de minute.
Se deschide cutia de lapte de cocos, fara a se agita in prealabil...
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge pastrand o parte din apa in care a fiert.
Se adauga lintea si apa inapoi in tigaie si se amesteca cu ulei de masline si otet, sare si piper. Se pastreaza calda.
Se taie ceapa verde rondele si se adauga intr-un bol. Se...
Se taie ciupercile, ceapa si usturoiul felii si se soteaza in putin ulei pana se inmoaie, cateva minute, la foc mare, impreuna cu cimbru, marar, sare si piper.
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele.
Se scot ciupercile pe un tocator...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat rondele. Se gateste 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se adauga pudra de mustar, se...
Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si...
Se curata, taie si fierb cartofii in apa sarata, 15-20 de minute.
Intre timp, se toaca varza cat mai fin.
Se scurg cartofii si se transforma in piure. Se adauga intr-o tigaie si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand se evapora aproape toata apa. Se adauga untul,...
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca.
Se serveste imediat cu fulgi de cocos si felii de banana.
Se dau ceapa, morcovul si varza pe razatoarea mare. Se toaca menta si chiliul si se adauga peste legume. Se stropeste totul cu ulei de masline si otet. Se adauga sare si piper si se amesteca.
Se amesteca oul si laptele intr-un bol , cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina,...
Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.
Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga...
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia.
Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, 1 minut. Se scot pe o farfurie.
Se feliaza usutroiul, chiliul si...
Se indeparteaza coaja si samburele avocadoului si se paseaza folosind o furculita. Se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sucul de lime, sare si piper.
Se aseaza frunzele de salata intr-un bol, iar deasupra oul curatat de coaja si taiat longitudinal in 2, guacamole si iaurtul...
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si Tahini.
Se serveste imediat.
Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.
Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie.
In vasul unui...
Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute.
Se scurg si se lasa putin la racit.
Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru...
Se taie ghimbirul si ceapa logitudinal in 2. Se coc direct pe flacara de la aragaz pana devin maronii.
Se adauga intr-o oala, impreuna cu condimentele, sare si apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic o ora.
Intre timp, se curata, taie si fierb fasolea, ciupercile si...
Se presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper.
Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute, pana cand sunt gatite aproape complet. Se opreste focul, se intorc bucatile si se lasa pana sunt gatite...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute.
Se amesteca mustarul cu sucul de lamaie si ulei de masline extra virgin.
Intr-un bol mai mare, se amesteca...
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute.
Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza calde.
Se taie cepele julienne. Se gatesc in grasimea ramasa de la bacon, 2 minute, apoi se...
Se taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie.
Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750 ml de apa fierbinte, se aduce la punctul de fierbere si se lasa 25 de minute, pana cand cartoful este...
Se taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie.
Se adauga zaharul si otetul.
Se taie usturoiul felii, se adauga in tigaie si se gateste 1 minut.
Se adauga rosiile si putin apa.
Se aduce...
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.
Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze.
Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se...
Se desface salata frunza cu frunza si se aseaza pe un platou.
Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie felii si se aseaza pe platou, impreuna cu crutoanele.
Se toaca verdeata marunt si se amesteca cu restul de ingredintelor, apoi se toarna peste salata....
Se taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm.
Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga legumele si tofu. Se amesteca.
Se incalzeste o tigaie cu diametrul de 23 de centimetri, la foc...
Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper.
Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si taiteii, in apa sarata.
Se fierb 3 minute, apoi se adauga sparanghelul si se mai lasa 1...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, se acopera si se lasa 10 minute.
Se taie pita/tortilla in fasii de 1/2 cm , se stropesc cu ulei de masline si se coc in cuptor 10 minute, pana devin aurii si crocante.
Se dau catravetele,...
Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul.
Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele.
Se toaca rosiile grosier si se calesc intr-o tigaie nonaderenta, la foc mare, impreuna cu otetul, piper si putina apa.
Se...
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt.
Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire. Se coace in cuptor 30 de minute, pana devine aurie si crocanta.
Se lasa la racit. ...
Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul.
Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta.
Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie cuburi impreuna cu rosiile si se amesteca cu sare, piper, chiliul taiat rondele si sucul de...
Taitei orientali cu carne de porc
Se acopera carnea cu piperul Szechuan. Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii. Se adauga...
Clatite verzi si crema de cocos
Se amesteca toate ingredientele pentru clatite cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie pentru clatite, foarte lichida. Se mai adauga apa daca este nevoie. Se acopera si se lasa la frigider 30 de minute. Se deschide cutia de lapte de cocos, fara a se agita in prealabil...
Salata frantuzeasca de fasole verde cu pui, linte si oua
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge pastrand o parte din apa in care a fiert. Se adauga lintea si apa inapoi in tigaie si se amesteca cu ulei de masline si otet, sare si piper. Se pastreaza calda. Se taie ceapa verde rondele si se adauga intr-un bol. Se...
Burger vegetarian cu maioneza cu trufe si muguri de pin
Se taie ciupercile, ceapa si usturoiul felii si se soteaza in putin ulei pana se inmoaie, cateva minute, la foc mare, impreuna cu cimbru, marar, sare si piper. Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, cateva minute, pana elibereaza aromele. Se scot ciupercile pe un tocator...
Macaroane cu branza si praz
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se topeste untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat rondele. Se gateste 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se adauga pudra de mustar, se...
Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa
Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si...
Chiftele de cartofi si varza de Bruxelles cu oua posate by Gordon Ramsay
Se curata, taie si fierb cartofii in apa sarata, 15-20 de minute. Intre timp, se toaca varza cat mai fin. Se scurg cartofii si se transforma in piure. Se adauga intr-o tigaie si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand se evapora aproape toata apa. Se adauga untul,...
Budinca de ovaz cu cocos
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea si se amesteca. Se serveste imediat cu fulgi de cocos si felii de banana.
Waffa la tigaia grill cu carne de porc in sos BBQ si salata coleslaw
Se dau ceapa, morcovul si varza pe razatoarea mare. Se toaca menta si chiliul si se adauga peste legume. Se stropeste totul cu ulei de masline si otet. Se adauga sare si piper si se amesteca. Se amesteca oul si laptele intr-un bol , cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina,...
Burger de miel cu ou prajit si Aioli
Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele. Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga...
Orez prajit in stil coreean
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, 1 minut. Se scot pe o farfurie. Se feliaza usutroiul, chiliul si...
Salata cu guacamole si oua
Se indeparteaza coaja si samburele avocadoului si se paseaza folosind o furculita. Se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sucul de lime, sare si piper. Se aseaza frunzele de salata intr-un bol, iar deasupra oul curatat de coaja si taiat longitudinal in 2, guacamole si iaurtul...
Budinca de ovaz cu Chai, miere si Tahini
Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga mierea, mixul pentru Chai si Tahini. Se serveste imediat.
Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)
Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei. Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie. In vasul unui...
Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa
Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se scurg si se lasa putin la racit. Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru...
Pho vegerarian (Supa Vietnameza)
Se taie ghimbirul si ceapa logitudinal in 2. Se coc direct pe flacara de la aragaz pana devin maronii. Se adauga intr-o oala, impreuna cu condimentele, sare si apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic o ora. Intre timp, se curata, taie si fierb fasolea, ciupercile si...
Taco cu somon si iaurt mentolat
Se presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute, pana cand sunt gatite aproape complet. Se opreste focul, se intorc bucatile si se lasa pana sunt gatite...
Rosti cu mazare, sparanghel si oua posate
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute. Se amesteca mustarul cu sucul de lamaie si ulei de masline extra virgin. Intr-un bol mai mare, se amesteca...
Piure de cartofi cu sfecla rosie, rucola si carne de porc
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute. Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza calde. Se taie cepele julienne. Se gatesc in grasimea ramasa de la bacon, 2 minute, apoi se...
Supa de praz
Se taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie. Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750 ml de apa fierbinte, se aduce la punctul de fierbere si se lasa 25 de minute, pana cand cartoful este...
Spaghete Caponata
Se taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie. Se adauga zaharul si otetul. Se taie usturoiul felii, se adauga in tigaie si se gateste 1 minut. Se adauga rosiile si putin apa. Se aduce...
Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri. Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se...
Salata de avocado
Se desface salata frunza cu frunza si se aseaza pe un platou. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie felii si se aseaza pe platou, impreuna cu crutoanele. Se toaca verdeata marunt si se amesteca cu restul de ingredintelor, apoi se toarna peste salata....
Okonomiyaki (Clatita Japoneza gigantica)
Se taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm. Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga legumele si tofu. Se amesteca. Se incalzeste o tigaie cu diametrul de 23 de centimetri, la foc...
Taitei chinezesti picanti cu oua ochiuri
Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper. Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si taiteii, in apa sarata. Se fierb 3 minute, apoi se adauga sparanghelul si se mai lasa 1...
Salata curcubeu cu chiftele din branza Feta
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, se acopera si se lasa 10 minute. Se taie pita/tortilla in fasii de 1/2 cm , se stropesc cu ulei de masline si se coc in cuptor 10 minute, pana devin aurii si crocante. Se dau catravetele,...
Burger din tofu cu Ketchup rapid
Se impacheteaza tofu intr-un prosop de bucatarie si se scurge de apa in exces. Se amesteca cu pesto, oul si pesmetul. Cu mainile curate se formeaza 4 chiftele. Se toaca rosiile grosier si se calesc intr-o tigaie nonaderenta, la foc mare, impreuna cu otetul, piper si putina apa. Se...
Affogado
Se aseaza inghetata intr-un pahar si se toarna cafeaua fierbinte deaspra. Se presara nuci Pecan si fistic deasupra si se consuma imediat.
Granola cu mere, migdale si stafide
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire. Se coace in cuptor 30 de minute, pana devine aurie si crocanta. Se lasa la racit. ...
Fiesta Taco
Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie cuburi impreuna cu rosiile si se amesteca cu sare, piper, chiliul taiat rondele si sucul de...