Se taie bucata de paine si pepenele cuburi.
Pepenele se transfera pe o farfurie, iar crutoanele se amesteca cu putin ulei de masline, sare si semintele de fenicul. Se prajesc la foc mediu spre mic, cateva minute, pana devin crocante.
Intre timp, se presara branza Feta peste...
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi.
Se incalzeste uleiul intr-un wok sau tigaie si se adauga pasta de curry, ghimbirul si pieptul de pui. Se gatesc la foc mare 3 minute, apoi...
Se incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor.
Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta.
Se gateste 4 minute pe parte. Cand se intoarce burgerul, se aseaza felia de branza deasupra pentru a se...
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.
Se...
Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin crocante.
Intre timp, se toaca caperele, dar nu foarte marunt, la fel ca si maslinele, carora le-au...
Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa.
Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, verdeturile, sare si piper.
Se transforma in pasta omogena, adaugand mai...
Se prajeste painea pana devine crocanta (optional).
Se adauga frunzele de busuioc intr-un mojar, impreuna cu usturoiul si putina sare grunjoasa. Se transforma in pasta, apoi se amesteca cu uleiul de masline.
Se aseaza parmezanul pe feliile de paine.
Se poseaza ouale in apa...
Se prajeste burgerul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie castravetele cuburi si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se taie capsunile si tomarillo felii si se amesteca cu spanacul, frunzele de menta,...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se feliaza usturoiul. Se taie dovlecelul si vanata longitudinal in jumatati, apoi in felii.
Se feliaza ardeiul julienne.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 1 minut. Se adauga legumele si se soteaza 7...
Se feliaza dovlecelul si vanata in felii subtiri si ardeiul in jumatati. Se coc pe un gratar fierbinte pana se inmoaie.
Se fiebe oul 6 minute, apoi se clateste sub jet de apa rece, se decojeste si se taie in sferturi.
Se amesteca branza cu verdeturile tocate.
Se feliaza rosia.
Se unge...
Se feliaza Mozzarella si rosia.
Se aseaza intre cele doua felii de paine impreuna cu frunzele de busuioc.
Se prajeste pe un gratar fierbinte pana devine crocant.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se taie ceapa rondele.
Se spala cartofii foarte bine si se taie in felii longitudinale cu grosimea de 1 cm. Se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor. Se presara cu...
Se curata cartofii de coaja si se fierb in apa sarata, 8-12 minute.
Se amesteca cu untul si se transforma in piure.
Se amesteca faina cu praful de copt si sare. Se adauga piureul cald peste si se amesteca pentru omogenizare.
Se imparte aluatul in 2, iar fiecare bucata se...
Se prajeste painea, optional.
Se toaca somonul in fasii subtiri.
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu somon, piper si chivesul tocat.
Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si unge cu putin ulei. Se adauga ouale, iar cu o spatula se amesteca usor, pana se...
Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Se toaca ceapa, morcovii si ardeii julienne, iar ceapa rondele.
Se hidrateaza taiteii 5 minute in apa rece, apoi se scurg.
Se incalzeste putin ulei intr-un wok, la foc mare si se adauga legumele si taiteii. Se gatesc pana se inmoaie, 3-4 minute. Se adauga cubul concentrat, putina apa,...
Broccoliul se desface in buchetele cat mai mici, iar cotoarele se toaca fin.
Se fierbe 60 de secunde in apa sarata, se scurge si se transfera pe prosoape de bucatarie.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se indeparteaza semintele rosiei si se taie julienne....
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se...
Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa.
Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper.
Se transforma in pasta omogena, adaugand apa (in care a fost conservat...
Se prajeste felia de paine, optional.
Se feliaza capsunile.
Se zdrobeste avocado cu o furculita si se unge felia de paine cu aceasta. Se presara cu sare, apoi se aseaza felii de capsuni deasupra si branza albastra, rupta in bucati mici.
Se feliaza vanata in fasii nu foarte subtiri. Se ung cu ulei si se presara pe ambele parti cu sare, piper si paprika. Se gatesc pe un gratar fierbinte 3-4 minute, pe parte, in functie de grosime.
Se amesteca maioneza cu usturoiul pisat si otetul.
Se toaca sfecla si se amesteca...
Intr-o cratita foarte mica se incalzeste vinul si se adauga sofranul. Se aduce la punctul de fierbere, se indeparteaza de pe foc si se lasa la infuzat.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente.
Se amesteca creme fraiche cu ouale,...
Optional, se unge felia de paine pe ambele parti cu ulei si se frige intr-o tigaie fierbinte pana devine crocanta.
Se unge felia cu Ricotta si se aseaza foile de busuioc deasupra, apoi se presara cu boabe de piper roz, coaja de lamaie rasa si sare. Se stropeste cu miere si se serveste...
Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius.
Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge...
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte.
Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie.
Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand...
Se prajesc feliile de bacon, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devin crocante. Se scot pe un prosop de hartie.
Se ung feliile de paine cu unt pe una din parti. Se cealalta parte se ung cu maioneza. Se aseaza 1/2 din cantitatea de branza Gouda rasa pe una dintre felii, pe partea unsa...
Cartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti complet.
Intre timp, se curata usturoiul si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu putina sare...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amesteca ovazul cu semintele, si nucile si se coc 15 minute. Se adauga fructele, pudra de cacao, cafeaua, si coaja de portocala rasa.
Se transforma in pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie, in ture, daca este nevoie. ...
Se taie cateii de usturoi si chili felii.
Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili.
Se lasa pana devin aurii. Se scoate...
Se prajeste felia de paine.
Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si se incalzeste la foc mare.
Se bat ouale cu o furculita. Se toarna in tigaie si se rade branza imediat deasupra. Se impacheteaza in 6 sau 8 sau se ruleaza cu ajutorul unui spatule.
Se aseaza...
Salata de pepene rosu cu branza Feta, menta si crutoane cu seminte de fenicul
Se taie bucata de paine si pepenele cuburi. Pepenele se transfera pe o farfurie, iar crutoanele se amesteca cu putin ulei de masline, sare si semintele de fenicul. Se prajesc la foc mediu spre mic, cateva minute, pana devin crocante. Intre timp, se presara branza Feta peste...
Pui Tom kha cu orez aromat
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi. Se incalzeste uleiul intr-un wok sau tigaie si se adauga pasta de curry, ghimbirul si pieptul de pui. Se gatesc la foc mare 3 minute, apoi...
Burger Wagyu cu omleta, sos picant si ingredient surpriza
Se incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor. Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Se gateste 4 minute pe parte. Cand se intoarce burgerul, se aseaza felia de branza deasupra pentru a se...
Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana
Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. Se...
Sandvis cu ton si branza in stil Provencal
Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin crocante. Intre timp, se toaca caperele, dar nu foarte marunt, la fel ca si maslinele, carora le-au...
Hummus verde cu ierburi si seminte
Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa. Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, verdeturile, sare si piper. Se transforma in pasta omogena, adaugand mai...
Toast cu fulgi de Parmezan, ou posat si Pistou
Se prajeste painea pana devine crocanta (optional). Se adauga frunzele de busuioc intr-un mojar, impreuna cu usturoiul si putina sare grunjoasa. Se transforma in pasta, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Se aseaza parmezanul pe feliile de paine. Se poseaza ouale in apa...
Burger vegetarian cu sos Tzatziki si salata de spanac cu tomarillo si capsuni
Se prajeste burgerul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie castravetele cuburi si se amesteca cu restul ingredientelor. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se taie capsunile si tomarillo felii si se amesteca cu spanacul, frunzele de menta,...
Spaghete picante cu legume si branza de capra
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se feliaza usturoiul. Se taie dovlecelul si vanata longitudinal in jumatati, apoi in felii. Se feliaza ardeiul julienne. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 1 minut. Se adauga legumele si se soteaza 7...
Tortilla umpluta cu spanac, oua fierte si branza Cottage
Se feliaza dovlecelul si vanata in felii subtiri si ardeiul in jumatati. Se coc pe un gratar fierbinte pana se inmoaie. Se fiebe oul 6 minute, apoi se clateste sub jet de apa rece, se decojeste si se taie in sferturi. Se amesteca branza cu verdeturile tocate. Se feliaza rosia. Se unge...
Sandvis Caprese
Se feliaza Mozzarella si rosia. Se aseaza intre cele doua felii de paine impreuna cu frunzele de busuioc. Se prajeste pe un gratar fierbinte pana devine crocant.
Carnati Thüringer cu gratin de cartofi dulci cu branza albastra
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se taie ceapa rondele. Se spala cartofii foarte bine si se taie in felii longitudinale cu grosimea de 1 cm. Se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor. Se presara cu...
Scones scotiene din cartofi cu oua ochiuri si bacon
Se curata cartofii de coaja si se fierb in apa sarata, 8-12 minute. Se amesteca cu untul si se transforma in piure. Se amesteca faina cu praful de copt si sare. Se adauga piureul cald peste si se amesteca pentru omogenizare. Se imparte aluatul in 2, iar fiecare bucata se...
Oua cremoase cu somon afumat si chives
Se prajeste painea, optional. Se toaca somonul in fasii subtiri. Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu somon, piper si chivesul tocat. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si unge cu putin ulei. Se adauga ouale, iar cu o spatula se amesteca usor, pana se...
Pizza Margherita la grill
Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Loempia vegetariana (Pachetele de primavara in stil vietnamez)
Se toaca ceapa, morcovii si ardeii julienne, iar ceapa rondele. Se hidrateaza taiteii 5 minute in apa rece, apoi se scurg. Se incalzeste putin ulei intr-un wok, la foc mare si se adauga legumele si taiteii. Se gatesc pana se inmoaie, 3-4 minute. Se adauga cubul concentrat, putina apa,...
Salata de broccoli cu branza Feta si flori de chives
Broccoliul se desface in buchetele cat mai mici, iar cotoarele se toaca fin. Se fierbe 60 de secunde in apa sarata, se scurge si se transfera pe prosoape de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se indeparteaza semintele rosiei si se taie julienne....
Salata de vara cu paste si somon afumat la cald
Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc frunzele de busuioc, parmezanul, uleiul de masline si mugurii de pin. Se transfera intr-o cratita si se adauga untul. Se amesteca, la foc mic, pana cand untul s-a topit. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se...
Hummus
Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa. Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Se transforma in pasta omogena, adaugand apa (in care a fost conservat...
Toast cu avocado, capsuni si branza albastra
Se prajeste felia de paine, optional. Se feliaza capsunile. Se zdrobeste avocado cu o furculita si se unge felia de paine cu aceasta. Se presara cu sare, apoi se aseaza felii de capsuni deasupra si branza albastra, rupta in bucati mici.
Sandvis vegetarian cu vinete, salata de sfecla rosie si branza Feta
Se feliaza vanata in fasii nu foarte subtiri. Se ung cu ulei si se presara pe ambele parti cu sare, piper si paprika. Se gatesc pe un gratar fierbinte 3-4 minute, pe parte, in functie de grosime. Se amesteca maioneza cu usturoiul pisat si otetul. Se toaca sfecla si se amesteca...
Spaghete in sos de sofran
Intr-o cratita foarte mica se incalzeste vinul si se adauga sofranul. Se aduce la punctul de fierbere, se indeparteaza de pe foc si se lasa la infuzat. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente. Se amesteca creme fraiche cu ouale,...
Toast cu Ricotta, busuioc si miere
Optional, se unge felia de paine pe ambele parti cu ulei si se frige intr-o tigaie fierbinte pana devine crocanta. Se unge felia cu Ricotta si se aseaza foile de busuioc deasupra, apoi se presara cu boabe de piper roz, coaja de lamaie rasa si sare. Se stropeste cu miere si se serveste...
Aripioare crocante cu orez prajit
Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius. Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge...
Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte. Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie. Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand...
Sandvis pentru Ziua Tatalui cu branza Gouda, ou si bacon
Se prajesc feliile de bacon, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devin crocante. Se scot pe un prosop de hartie. Se ung feliile de paine cu unt pe una din parti. Se cealalta parte se ung cu maioneza. Se aseaza 1/2 din cantitatea de branza Gouda rasa pe una dintre felii, pe partea unsa...
Cartofi noi la cuptor cu mujdei de usturoi nou si branza de capra
Cartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti complet. Intre timp, se curata usturoiul si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu putina sare...
Pudra de granola cu seminte, nuci, ovaz si fructe
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca ovazul cu semintele, si nucile si se coc 15 minute. Se adauga fructele, pudra de cacao, cafeaua, si coaja de portocala rasa. Se transforma in pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie, in ture, daca este nevoie. ...
Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry
Se taie cateii de usturoi si chili felii. Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili. Se lasa pana devin aurii. Se scoate...
Omleta pufoasa cu spanac, rosii si Parmezan
Se prajeste felia de paine. Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si se incalzeste la foc mare. Se bat ouale cu o furculita. Se toarna in tigaie si se rade branza imediat deasupra. Se impacheteaza in 6 sau 8 sau se ruleaza cu ajutorul unui spatule. Se aseaza...