Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu ovazul, scortisoara, laptele, mierea si cocosul si se lasa in frigider peste noapte.
Inainte de a fi servit, se adauga iaurtul, fisticul si fagurii de miere (optional).
Se adauga supa de pui intr-o caserola, impreuna cu anasonul si scortisoara si se lasa la fiarba la foc mic 5-10 minute, apoi se indeparteaza condimentele cu ajutorul unei spumiere.
Intre timp, se taie frunzele de bok choy in panglici subtiri, apoi se adauga in supa, impreuna cu taiteii...
Se amesteca toate ingredientele pentru maioneza si se ung feliile de paine cu aceasta, pe o singura parte. Se asaza apoi, pe una dintre ele, felii de piept de pui, rosie si baconul si se inchide sandvisul cu felia de paine ramasa.
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure.
Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco.
Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si...
Se taie burta de porc, fasii subtiri.
Se amesteca ketjap manis cu sambal si usturoiul pisat. Se adauga bucatile de porc, se amesteca bine si se lasa la marinat minim 1 ora.
Se fierb legumele pentru hutspot in supa de pui, timp de 30 de minute, la foc mediu spre mic, acoperite cu...
Se taie carnatii felii.
Se toaca ceapa in cuburi mari si usturoiul felii. Se taie ardeii in bucati potrivite.
Se prajesc carnatii, intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, pana devin aurii.
Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei, daca este...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Se toaca ceapa si usturoiul, prazul se taie rondele, la fel ca morcovii. Rosiile si cartoful dulce, curatat de coaja, se taie cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola (eu am folosit una de fonta, potrivita si pentru cuptor). Se...
Se taie ceapa si dovlecelul rondele.
Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si piper.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza 6 minute. Se adauga dovlecelul si se soteaza...
Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare.
Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste...
Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine.
Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute.
Se adauga...
Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent.
Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate....
Se fierbe orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge si se lasa la racit.
Se indeparteaza semintele castravetelui, apoi se taie cuburi. Se procedeaza la fel cu rosiile. Se toaca ceapa.
Se amesteca orezul cu rosiile, castravetele, ceapa si ierburile...
Se curata ardeiul de coaja, daca este nevoie, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie cuburi.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mic si se adauga usturoiul. Se caleste 1 minut.
Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga orgeano, otetul si ardeiul...
Se bat ouale, impreuna cu sarea, siropul de artar, coaja de lime/lamaie si jumatate din cantitatea de seminte de mac.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile, astfel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de ou. Se lasa 30...
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.
Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri,...
Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.
Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte.
Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se...
Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie.
Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca.
Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul...
Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte.
Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti.
Intre timp, se amesteca untul...
Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata.
Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior.
Se orneaza cu o felie de lamaie.
Se incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de...
In vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare.
Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine crocant, cateva minute.
Intr-o cratita mica, se incalzesc smantana si untul, la foc mediu, pana cand...
Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile, pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se pastreaza in recipient uscat, inchis ermetic.
Se toaca ceapa marunt si usturoiul felii.
Se taie chorizo felii si se prajesc cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate,...
Se fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se adauga prazul taiat rondele. Se lasa la gatit, la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent 10-15...
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute.
Se taie ardeii si ceapa julienne.
Se incalzesc doua tigai la foc mare spre mediu, cu putin ulei. Se adauga in una, carnea, iar in cealalata, legumele. Se adauga putin din...
Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc in ulei, la foc mediu spre mare, pana devin crocante. Se transfera pe prosoape de hartie, apoi se ung cu usturoiul taiat in jumatate.
Intre timp, se taie rosiile cuburi si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper.
Se asaza...
Bircher Muesli cu miere, cocos si fistic
Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu ovazul, scortisoara, laptele, mierea si cocosul si se lasa in frigider peste noapte. Inainte de a fi servit, se adauga iaurtul, fisticul si fagurii de miere (optional).
Supa asiatica cu bok choy si oua posate
Se adauga supa de pui intr-o caserola, impreuna cu anasonul si scortisoara si se lasa la fiarba la foc mic 5-10 minute, apoi se indeparteaza condimentele cu ajutorul unei spumiere. Intre timp, se taie frunzele de bok choy in panglici subtiri, apoi se adauga in supa, impreuna cu taiteii...
Sandvis cu piept de pui afumat si maioneza cu mustar
Se amesteca toate ingredientele pentru maioneza si se ung feliile de paine cu aceasta, pe o singura parte. Se asaza apoi, pe una dintre ele, felii de piept de pui, rosie si baconul si se inchide sandvisul cu felia de paine ramasa.
Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure. Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco. Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si...
Hutspot (tocanita olandeza) cu fasole alba si carne de porc
Se taie burta de porc, fasii subtiri. Se amesteca ketjap manis cu sambal si usturoiul pisat. Se adauga bucatile de porc, se amesteca bine si se lasa la marinat minim 1 ora. Se fierb legumele pentru hutspot in supa de pui, timp de 30 de minute, la foc mediu spre mic, acoperite cu...
Carnati cu fasole alba si ardei copti
Se taie carnatii felii. Se toaca ceapa in cuburi mari si usturoiul felii. Se taie ardeii in bucati potrivite. Se prajesc carnatii, intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, pana devin aurii. Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei, daca este...
Pilaf la cuptor cu legume si aripioare de pui
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se toaca ceapa si usturoiul, prazul se taie rondele, la fel ca morcovii. Rosiile si cartoful dulce, curatat de coaja, se taie cuburi. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola (eu am folosit una de fonta, potrivita si pentru cuptor). Se...
Aperitiv omleta la cuptor cu dovlecei si branza de capra
Se taie ceapa si dovlecelul rondele. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza 6 minute. Se adauga dovlecelul si se soteaza...
Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic
Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare. Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului. Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste...
Conopida cu mazare in stil indian
Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute. Se adauga...
Somon posat in sos de salota
Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent. Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate....
Salata de orez
Se fierbe orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge si se lasa la racit. Se indeparteaza semintele castravetelui, apoi se taie cuburi. Se procedeaza la fel cu rosiile. Se toaca ceapa. Se amesteca orezul cu rosiile, castravetele, ceapa si ierburile...
Salata calda de ardei copti si fasole gigant
Se curata ardeiul de coaja, daca este nevoie, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie cuburi. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mic si se adauga usturoiul. Se caleste 1 minut. Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga orgeano, otetul si ardeiul...
Omleta dulce cu seminte de mac si rodie
Se bat ouale, impreuna cu sarea, siropul de artar, coaja de lime/lamaie si jumatate din cantitatea de seminte de mac. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile, astfel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de ou. Se lasa 30...
Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie. Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri,...
Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti
Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena. Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte. Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se...
Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata
Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca. Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul...
Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental
Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte. Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o...
Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti. Intre timp, se amesteca untul...
Cocktail Dutch Courage
Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior. Se orneaza cu o felie de lamaie.
Cocktail cald Gin Skin
Se incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat.
Pui cu linte in stil etiopian
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de...
Spaghete cu sos din 4 feluri de branza si pesmet crocant aromatizat cu Chorizo
In vasul unui robot de bucatarie, se adauga toate ingredientele pentru pesmet si se maruntesc pana la omogenizare. Se adauga pesmetul intr-o tigaie fara ulei si se prajeste pana devine crocant, cateva minute. Intr-o cratita mica, se incalzesc smantana si untul, la foc mediu, pana cand...
Pizza cu piept de rata afumat
Se amesteca faina, malaiul si sarea. Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile, pana se obtine un aluat. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat....
Mix de condimente etiopiene (Berbere)
Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in recipient uscat, inchis ermetic.
Tocanita de fasole cu chorizo
Se toaca ceapa marunt si usturoiul felii. Se taie chorizo felii si se prajesc cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate,...
Cocktail Canary Flip
Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se serveste in pahar de martini, cu o panglica din coaja de lamaie.
Tagliatelle in sos cremos de praz si kibbeling (peste pane in stil olandez)
Se fierb tagliatellele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se adauga usturoiul feliat. Se prajeste 1 minut, apoi se adauga prazul taiat rondele. Se lasa la gatit, la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent 10-15...
Sandvis cu friptura de vita in stil mexican
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute. Se taie ardeii si ceapa julienne. Se incalzesc doua tigai la foc mare spre mediu, cu putin ulei. Se adauga in una, carnea, iar in cealalata, legumele. Se adauga putin din...
Bruschette
Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc in ulei, la foc mediu spre mare, pana devin crocante. Se transfera pe prosoape de hartie, apoi se ung cu usturoiul taiat in jumatate. Intre timp, se taie rosiile cuburi si se amesteca cu ulei de masline, sare si piper. Se asaza...