Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Mai 2017 | 3005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi dulci
  • 500 grame cartofi
  • 2 ardei copti
  • faina
  • ulei de masline
  • 2 lingurite sos Tabasco
  • 500 grame filet de peste alb, fara piele (eu am folosit Tilapia si cod)
  • 1 castravete
  • 1 salata iceberg
  • 1 lingura cu varf de mustar englezesc (iute)
  • 4 linguri cu varf de iaurt
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 40 grame branza Feta
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti:

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure. 

Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco. 

Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si se amesteca cu piureul obtinut anterior, sare si piper. Se adauga putin faina, daca mixul este prea lipicios si/sau apos. 

Se imparte compozitia in 16 bucati, care se modeleaza in chiftele. 

Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mic, se adauga 1 lingura de ulei si se prajesc chiftele 5 minute pe parte, pana devin aurii.

Intre timp, se decojeste castravetele, se taie in 2 longitudinal, se indeparteaza semintele cu o lingurita si se taie felii. Se toaca salata iceberg in bucati de 1 cm. 

Intr-un bol, se amesteca mustarul cu iaurtul, otetul, sare, piper si branza Feta. Se toaca menta si se adauga in bol, impreuna cu salata si castravetele. 

Se servesc chiftele cu salata si salsa de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă