RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete / Supe/Ciorbe

Bors cu cartofi noi

In Supe/Ciorbe la 12 Apr 2016

Se spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii. In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei, eu pun si o jumatate de pahar de apa si le las sa se inabuse usor in jur de 3 sau 4 minute, adaug cartofii,...

Bors taranesc de perisoare

In Ciorbe la 17 Oct 2015

Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia. Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun capacul si las sa se inabuse cateva minute, apoi adaug apa, cartofii taiati bucati si las sa dea in...

Bors de legume cu sfecla coapta

In Ciorbe la 18 Oct 2013

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc. Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim. Se  calesc inabusit( pentru asta adaugam si  cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba...

Supa crema de sfecla rosie si cartof

In Supe la 16 Mai 2013

Sfecla se da pe razatoare si ceapa de asemenea. Se freaca  legumele cu o lingurita rasa de sare si se storc putin sa iasa zeama, asftel ca le vom inabusi si nu cali.. Punem in oala untul( jumatate din cantitate 50 gr) si in el vom adauga ceapa si sfecla. Le tinem pe foc mic amestecand in...

Ciorba de primavara

In Ciorbe la 9 Apr 2013

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.  Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda,...

Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi

In Ciorbe la 29 Oct 2012

Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt. Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.' Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe rand zarzavaturile, o parte din verdeata, apoi carnea, adaugam apa cat sa fie destula si sa poata...

Gazpacho de castraveti

In Supe la 28 Aug 2012

Totul va merge la un robot foarte bun si veti mixa pana va rezulta consistenta pe care o doriti. Serviti decorata cu bucatele de ardei iute, sau marar proaspat... Racoritoare si foarte gustoasa!

Bulion de legume

In Supe la 27 Aug 2012

Se pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim  5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de bulion de legume.

Supa franciscana cu verdeturi si smantana

In Supe la 3 Mai 2012

Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul. Eu am preparat supa in vasul Zepter. Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert  totul  inabusit 3-4 minute. Am adaugat...

Supa crema de dovlecel si sparanghel

In Supe la 2 Mai 2012

Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine. Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2-...

Supa de rosii

In Supe la 28 Apr 2012

Incingem uleiul in tigaie, punem ceapa tocata marunt si putin frecata cu sare, dam focul mic si dupa doua trei minute punem si rosiile. Lasam pe foc mic cateva minute dupa care stingem totul cu 100 ml vin. Lasam sa fiarba pe foc mediu de aceasta data inca cateva minute si punem apa deasupra. Eu...

Ciorba de crap cu tarhon

In Ciorbe la 20 Sep 2011

Mod de preparare ciorba de crap cu tarhon: Taiem ardeii fasiute, tocam ceapa, un morcov il dam pe razatoare si unul il taiem felii, dam pe razatoare telina, morcovul ramas si patrunjelul, curatam cartofii si ii taiem dupa dorinta si apoi inabusim legumele in ulei si trei linguri de apa. Dupa...

Bors de somon

In Ciorbe la 19 Iul 2011

Punem la fiert in apa zarzavatul spalat, curatat, tocat( eu am avut punga gata pregatita) astfel ca fiecare stabileste cantitatile pe care le pune. Apoi adaugam si orezul mai pe la jumatatea fierberii. Cand orezul si zarzavatul sunt aproape fierte punem pasatta de rosii( sau bulion facut in casa...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 17 Mai 2011

Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi. Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa)....

Supa crema rece de castraveti cu chefir

In Supe la 4 Mai 2011

Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare. Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand...

Ciorba de leurda

In Ciorbe la 19 Apr 2011

Am pregatit omleta din trei oua( Cori eu am pus mai multe) in oala in care am facut si ciorba. Ouale le-am pus in uleiul fierbinte si dupa ce am facut omleta am adaugat supa de legume si am lasat sa dea cateva clocote. Am adaugat leurda tocata in fasii si am lasat sa fiarba foarte putin. Am dat...

Crema de legume cu usturoi

In Supe la 10 Apr 2011

Punem untul intr-o oala pe foc la topit, pe flacara mica, adaugam legumele taiate in bucati si le sotam cinci minute, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, punem blenderul in functiune si le mixam, adaugam  sare dupa gust si servim cu mare placere...delicios!

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 25 Mar 2011

Spalam legumele, le taiem dupa dorinta, mie imi plac mai mari, asa mai taraneste, spalam loboda o tocam si punem totul la fiert. Punem si orezul cand fierbe apa. Cand legumele si orezul au fiert, potrivim gustul de sare si adaugam borsul. Apoi punem si leusteanul si stingem focul lasand...

Ciorba pescareasca de crap

In Ciorbe la 23 Feb 2011

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul. Cand au fiert scoatem cu grija si atentie crapul pe o farfurie intinsa . Scoatem si cartofii...

Supa de pui cu taitei de casa si usturoi

In Supe la 19 Feb 2011

Punem la fiert pieptul de pui, luam spuma, adaugam legumele curatate, punem capacul si fierbem la foc mic. La jumatatea fierberii adaugam si cateii de usturoi. Cand carnea si zarzavatul au fiert, strecuram supa si punem taiteii. Saram dupa gust. Cand sunt gata fierti stingem si servim cu...

Supa crema de cartofi, ciuperci si mazare cu afumatura

In Supe la 19 Ian 2011

Slaninuta o punem pe foc, fara ulei si o lasam sa se topeasca si apoi sa se transforme in niste mici jumari. Ceapa o tocam si o punem in ulei la foc mic, adaugam cartofii, ciupercutele, morcovul toate taiate bucatele, apoi mazarea si jumatate din cantitatea de slaninuta. Punem apa si lasam...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 4 Ian 2011

Spalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte punem sucul de rosii si zeama de varza. Saram dupa gust si in functie de...

Bors cu bucatele

In Ciorbe la 24 Dec 2010

Sotam in putin ulei legumele taiate foarte foarte marunt impreuna cu carnea taiata la fel si apoi adaugam apa si lasam sa fiarba bine. Cartofii nu-i adaugam de la inceput ci dupa 25 de minute deoarece fiind taiati atat de mic se pot zdrobi usor. Cand totul este fiert adaugam sucul de rosii(...

Bors de cartofi

In Ciorbe la 17 Dec 2010

Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit. Cand zarzavatul este fiert, drege borsul. Punem 1 l  de bors in oala. Batem oul cu cana de bors si apoi adaugam cate putin...

Bors de curcan

In Ciorbe la 12 Dec 2010

Legumele se spala, se curata si se toaca dupa dorinta. Se incinge uleiul in oala, se adauga zarzavatul tocat si se soteaza cinci minute, se adauga si carnea se mai lasa cinci minute apoi se pune apa si se lasa sa fiarba acoperit. Cand carnea este fiarta( zarzavatul fierbe mai rapid) dregem...

Ciorba taraneasca de perisoare

In Ciorbe la 11 Dec 2010

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca... Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele....

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

In Ciorbe la 4 Dec 2010

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si carnea, se mai lasa 5 minute, se adauga si orezul apoi apa si se lasa la fiert. Cand zarvatul a...

Bors de legume cu zdrente de ou

In Ciorbe la 29 Noi 2010

Se toarna uleiul in oala in care facem borsul,  putina apa, apoi se adauga legumele tocate pe rand si se soteaza putin( in jur de 5 minute), se pune apa si se lasa sa fiarba. Se adauga si orezul. Cand toate ingredientele au fiert, dregem  cu un ou batut  si putin bors, potrivim...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 27 Noi 2010

Punem uleiul in oala, punem doua  trei linguri de apa si adaugam zarzavatul mare, netocat, mai putin rosiile si bulionul, il sotam 5 minute dupa aceea punem apa si fierbem bine. Cand e aproape fiert zarzavatul, punem rosiile rase bulionul si mai fierbem putin. Strecuram printr-o sita...

Supa crema de legume cu iaurt

In Supe la 23 Noi 2010

In oala in care facem supa, punem uleiul, doua linguri apa si adaugam pe rand ceapa, apoi toate  zarzavaturile, le inabusim 5 minute, turnam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, introducem totul la blender si mixam transformand supa intr-o crema, Ne ramane de adaugat si...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]