Placinta de dovleac

de Ina in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 8713 vizualizari

 

Daca tot a cerut Rocsi desert, m-am conformat si-am adus . Da' sa nu cereti, ca s-a papat de cateva luni =)) :D. O reteta de placinta cu dovleac delicioasa

 

INGREDIENTE

Aluatul de placinta :

  • 500 g faina
  • o cana cu apa rece
  • 2-3 linguri ulei
  • un praf de sare 

Umplutura :  

  • dovleac ras
  • scortisoara
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

 

Umplutura:     Dam dovleacul  pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.

Aluatul:   Punem faina in vasul in care urmeaza sa framantam aluatul. Formam in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin,  incepand framantatul. Se obtine o coca potrivit de tare , pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le  intindem cu placintarul , pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, apoi punem compozitia de dovleac ras, presaram zahar si rulam  foile. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul placinta necoapta, formand astfel feliile de placinta.

       Ungem  cu ulei placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta , o portionam si o pudram cu zahar.

       Se obtine o placinta cu foi foarte fine, precum strudelul.

 

TIPS-URI

1

Aluatul facut cu apa rece va fi foarte fin, sfaramicios, precum aluatul de pateuri sau strudele

2

Daca dovleacul este dulce, nu vom pune zahar decat foarte putin, presarat in momentul in care rulam foile de placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Ina 1

08.05.2011, 19:54

MotanLaOale 1

09.05.2011, 13:24

ionela2682 1

29.05.2011, 17:26

Asa fac si eu placinta ,de la soacra-mea am invatat,este tot din Fetesti...cred ca este reteta specifica voua fetestenilor! Soacre bune in Fetesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mar (de post)