Daca tot a cerut Rocsi desert, m-am conformat si-am adus . Da' sa nu cereti, ca s-a papat de cateva luni =)) :D. O reteta de placinta cu dovleac delicioasa
Aluatul de placinta :
Umplutura :
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.
Aluatul: Punem faina in vasul in care urmeaza sa framantam aluatul. Formam in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand framantatul. Se obtine o coca potrivit de tare , pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu placintarul , pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, apoi punem compozitia de dovleac ras, presaram zahar si rulam foile. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul placinta necoapta, formand astfel feliile de placinta.
Ungem cu ulei placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta , o portionam si o pudram cu zahar.
Se obtine o placinta cu foi foarte fine, precum strudelul.
1
Aluatul facut cu apa rece va fi foarte fin, sfaramicios, precum aluatul de pateuri sau strudele
2
Daca dovleacul este dulce, nu vom pune zahar decat foarte putin, presarat in momentul in care rulam foile de placinta.