O mare, mare bunatate, va garantez :)
Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.
Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.
Se calesc inabusit( pentru asta adaugam si cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba bine. Eu am preparat borsul in oala Zepter. :)
Cand au fiert legumele adaugam pasta de ardei, rosiile si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si dam oala deoparte.
Intr-un blender punem o cana de bors, sfecla taiata bucati, ouale si smantana si mixam bine.
Turnam totul in oala si o dam din nou pe foc mic. Adaugam si restul de bors, apoi potrivim gustul de sare si adaugam leusteanul. Stingem focul si punem capacul pentru zece minute sa se amestece aromele.
Serviti borsul cu iaurt sau smantana.
E minunat!