Bors taranesc de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 17 Oct 2015 | 5302 vizualizari

 

Tareeeeeee gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi de legume de ciorba( eu cumpar pentru vacuta, imi place varietatea de legume)
  • 1 lingura legume deshidratate( naturale, fara adaos de conservanti)
  • 1 sticla de bors de 1 l
  • 3 l si 1/2 apa
  • 1 canita de pasta de rosii( facuta in casa)
  • 1 ceapa mare
  • 5 cartofi
  • 400 gr. iaurt
  • 1 lingura sau doua de ulei( daca doriti puneti mai mult)
  • 2 oua
  • marar, patrunjel, leustean cate o legatura
  • pentru perisoare: Un piept mare de pui, o ceapa, orez cat intra intr-o sita de ceai, 1 ou, sare, o lingura ulei( palmier)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de perisoare:

Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia.

Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun capacul si las sa se inabuse cateva minute, apoi adaug apa, cartofii taiati bucati si las sa dea in clocot, pun perisoarele pe rand si pun capacul. Totul va fierbe la foc mic timp de aproximativ o ora. Este momentul sa pun  pasta de rosii.

Intre timp bat ouale cu o canita de bors si cu iaurtul, apoi adaug fierbinte din oala si pun totul inapoi la fiert. Adaug restul de bors, mai las sa dea cateva clocote, potrivesc gustul de sare, pun verdeata tocata si sting focul. La noi acest bors este foarte foarte iubit, il mancam cu muuult leustean deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:00

Ce bine poate sa arate!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:06

Multumesc

miki_a 1

31.08.2017, 12:33

Ce poftă mi-e de o ciorbiță așa de bună și bogată în legume și proteine ! Gând drag, Rux!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]