Ciorba taraneasca de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 11 Dec 2010 | 22097 vizualizari

 

E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....

 

INGREDIENTE

Zarzavat de ciorba:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion facut in casa sau 300 gr rosii rase pe razatoare
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • leustean

pentru  perisoare:

  • 500 gr piept pui tocat
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de perisoare:

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...

Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele.

Perisoarele:

Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.

Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.

Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .

E atat de gustos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare