Ciorba taraneasca de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 11 Dec 2010 | 22778 vizualizari

 

E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....

 

INGREDIENTE

Zarzavat de ciorba:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion facut in casa sau 300 gr rosii rase pe razatoare
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • leustean

pentru  perisoare:

  • 500 gr piept pui tocat
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de perisoare:

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...

Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele.

Perisoarele:

Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.

Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.

Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .

E atat de gustos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana