Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 24 Ian 2015 | 6435 vizualizari

 

Un gust de senzatie! Un desert rapid si delicios fara coacere...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr branza de vaci
  • 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • vanilie
  • 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
  • 3 linguri limoncello
  • 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
  • Sos:
  • 80 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 50 gr unt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja de lamaie
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello:

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.

Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.

Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.

Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.

Deasupra  bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.

Sosul :  Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.

Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.

Deliciu total!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

30.03.2015, 10:53

DIANA B 1

06.04.2015, 14:19

Wooow , asa as face dupa savurarea minunatiei asteia bv Rux . As incerca acest dulce ptr Pastele 2015 , ca tot m-a lasat saracia aia de cuptor electric

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:05

Diana scumpooooo iti multumesc de vizita si apreceri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu branza