Ah, ce dulce nebunie delicioasa!
Umpleti-l cu fructe de padure si capsuni si mancati-l cu inghetata de vanilie.....incredibila combinatie!
Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!
Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade si apoi le-am lasat la racit.
Crema o puteti prepara din timp, este mai bine deoarece are ragaz sa se raceasca bine inainte de a fi pusa intre foi.
Se opreste un pahar de lapte rece din total si restul se pune la foc sa se infierbante impreuna cu zaharul si vanilia.
Galbenusurile se amesteca cu laptele rece si faina( eventual se mixeaza bine) si se toarna usor in laptele fierbinte. Se lasa pe foc in jur de 6 sau 7 minute sa se ingroase, se trage apoi vasul de pe foc si se adauga untul rece. Se amesteca bine sa se omogenizeze crema si se lasa la racit perfect inainte de a fi asezata intre foi.
Se asambleaza cremsnitul, dar cu grija caci foile sunt fragile( m-am ambitionat sa le intind foarte subtire) si se rup usor, eu m-am ajutat si de foaia de copt. Se pune crema din belsug si desigur fructe de padure si capsuni dupa pofta inimii! Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa cateva ore bune la rece, asta daca cumva si rezistati! :))))))
Eu am intins foile cat tava aragazului, dar se poate folosi si o tava mai mica.
Cremsnitul e prajitura mea favorita inca din copilarie...asa ca nu-mi lipseste din meniu!
Aluatul de foietaj rapid il gasiti aici in pagina mea :
http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html